Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 21.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης για τις κρατούμενες μετανάστριες στην Πέτρου Ράλλη

Με πρόσφατη επιστολή τους οι μετανάστριες που κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη καταγγέλλουν την άθλια κατάσταση που καιρό τωρα κρατεί με σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και λεκτικές προσβολές, αλλα και άρνηση νοσηλείας να αποτελούν καθημερινότητα. Στην Πετρου Ράλλη υπο το πρόσχημα της "προσωρινής λύσης" φυλακίζονται εκατοντάδες γυναίκες - μετανάστριες για μήνες, πολλές φορές χωρις δικηγόρο ή μεταφραστή και χωρίς καμια εξήγηση ή οδηγία.

Στοιβάζονται σε κελιά γεμάτα βρωμιά, άρρωστες χωρίς προϊόντα υγιεινής, όπως καθαριστικα, σαμπουάν χωρίς πόσιμο νερό, σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, ενω αρνούνται ακομα και στις άρρωστες κρατούμενες την μεταφορά τους σε νοσοκομείο ή τις μεταφέρουν επειτα απο μέρες.

Όπως καταγγέλλουν και οι ίδιες στην επιστολή τους δεν λείπουν οι σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορες απο τους δεσμοφύλακες, οι οποίοι τις παρενοχλουν, τις βρίζουν και τις κακοποιουν με διάφορους τρόπους.

Το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη (όπως δικαιως ονομάστηκε) δεν είναι ενα κέντρο κράτησης αλλά ένας τόπος βασανισμού και απάνθρωπης μεταχείρισης γυναικών - μεταναστριών που τόλμησαν να διεκδικήσουν ενα δικαιότερο, πιο ανθρώπινο μέλλον.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο