Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 20.30

No ticket cinema π: Περιμένω την εξέγερσή σου

Μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών και πρωταγωνιστριών των μαθητικών εξεγέρσεων στο Σάο Πάολο, παρουσιάζει τους σταθμούς αυτού του κινήματος. Η ιστορία ξεκινάει από τις διαμαρτυρίες του 2013 ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου των λεωφορείων, συνεχίζει με τις καταλήψεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και φτάνει μέχρι την εκλογή του Ζαϊχ Μπολσονάρο το 2018.
Μέσα σε ένα κλίμα διαρκούς καταστολής από τη στρατιωτική αστυνομία, αποκτάμε μία εικόνα από τους αγώνες για μία καλύτερη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αλλά και για τη διεκδίκηση του δημόσιου χώρου. Την ίδια στιγμή παρατηρούμε το πώς καταλήψεις και κινήματα μπορούν να αποτελέσουν χώρους πολιτικών ζυμώσεων και εργαστήρια ιδεών.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το '' Γη και Ελευθερία - Tierra y Libertad '' .
Το ζεστό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με ζεστό κρασί με μπαχαρικά , ποπ κορν κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .Για τους Κουρδους πρόσφυγες στο Λαύριο συλλέγουμε ρύζι , φασόλια και πλιγούρι .

πηγή : https://www.facebook.com/events/1242807587940…
πηγή : email που λάβαμε στις 26 Ιανουάριος 21h