Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 19.00

προβολη του ντοκιμαντερ «Αρμενακ: Η πληγη του σπαθιου στο μετωπο»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου με τίτλο «Μνήμη των μαρτύρων του Κόμματος και της Επανάστασης», σύμφωνα με τις αποφάσεις της 1ης συνδιάσκεψης του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αθήνα στις 31 Γενάρη του 2020.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αρμενάκ: η πληγή του σπαθιού στο μέτωπο» που ετοίμασε η συλλογικότητα Mayıs Kolektifi στη μνήμη του Αρμενάκ Μπακίρ (Armenak Bakır) στελέχους του TKP/ML. Το ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε με δύσκολη και απαιτητική δουλειά σε διάστημα 5 χρόνων με συνεντεύξεις συντρόφων, φίλων και συγγενών του που τον γνώρισαν, με έγγραφα και αναμνήσεις, έκανε πρεμιέρα στην Κολωνία στις 5 Οκτώβρη του 2019, θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των μαρτύρων στη μνήμη του Αρμενάκ Μπακίρ.

Ο Αρμενάκ Μπακίρ (Ορχάν Μπακίρ) σαν μέλος του TKP/ML, κατέκτησε μια σημαντική θέση στο επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας και στη μνήμη του εργαζόμενου λαού. Στοχοποιήθηκε από την κρατική εξουσία όχι μόνο λόγω της κομμουνιστικής του ταυτότητας αλλά και της καταγωγής από οικογένεια αρμενικής εθνικότητας. Ο σύντροφος Αρμενάκ Μπακίρ, που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στη μνήμη και την καρδιά όσων τον γνώρισαν σε όλες τις περιοχές και τα πεδία που δραστηριοποιήθηκε, δολοφονήθηκε στις 13 του Μάη του 1980 στην διάρκεια μιας σύγκρουσης στην ανταλλαγή πυροβολισμών. Στα χρόνια που μεσολάβησαν το μίσος του κράτους για αυτόν δεν κατάφερε να διαγράψει την θέση που είχε πάρει στην καρδιά και την συνείδηση αυτών που τον γνώριζαν.

Στην προβολή του ντοκιμαντέρ στην Αθήνα, που έχει στόχο να μεταδώσει στις επόμενες γενιές τους αγώνες ενός τέτοιου κομμουνιστή είναι καλεσμένοι όλοι οι δημοκράτες και οι επαναστάτες.

Ημερομηνία εκδήλωσης 31 Γενάρη 2020

Ώρα 7:00 μμ στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ).

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/01/b…
πηγή : email που λάβαμε στις 31 Ιανουάριος 12h