Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 12 μ. στον Έσπερο (πλ. Γεωργίου)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ

Την Τρίτη 4/2 πάνω από 2000 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκινούν πορεία διαμαρτυρίας από το κολαστήριο της Μόρια, προς την χώρα της Λέσβου, ενάντια στην νέα νομοθεσία για την έκδοση ασύλου και σχετικά με τις συνθήκες εξαθλίωσης και θανάτου που βιώνουν στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αφού πλήθος κόσμου κατέκλεισε τους δρόμους πέριξ του κλειστού κέντρου κράτησης, πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ έφραξαν την δίοδο στους διαμαρτυρόμενους, οι οποίες για άλλη μια φορά δεν δίστασαν να πνίξουν στα χημικά τον κόσμο. Το ίδιο βράδυ, φασίστες κάτοικοι εξαπολύουν πογκρόμ μίσους σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ άμεσα, αντιφασίστες σύντροφοι κινητοποιούνται και πραγματοποιούν αυθόρμητη πορεία εκατό ατόμων, η οποία συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής.

Η νεοφιλελεύθερη - ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αφού διέκοψε την παροχή ΑΜΚΑ και τους απέκλεισε από την εργασία και την υγειονομική περίθαλψη, διεύρυνε την επίθεση εναντίον τους με τις εκκενώσεις στις καταλήψεις στέγης που τους φιλοξενούσαν στα Εξάρχεια. Την ίδια ώρα διατηρεί ανοιχτό το κολαστήριο της Μόρια και επεκτείνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια εντείνοντας ακόμα περισσότερο το καθεστώς απομόνωσης και σταδιακής εξόντωσης τους.

Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, μεταναστών, προσφύγων και ντόπιων, το χτίσιμο ανοιχτών γειτονιών για όλους, η δημιουργία αυτοοργανωμένων δομών στέγασης, αποτελούν το όπλο μας και παράλληλα την κοινωνική μας αντιπρόταση ενάντια στους εκμεταλλευτές.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της ΑΠΟ και συντρόφισσες-οι

https://ipposd.wordpress.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81724/