Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

ΣΒΕΟΔ: Κάλεσμα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020, στις 10:00 (κτίριο 6, αίθουσα 10) θα εκδικαστεί η έφεση του συναδέλφου, μέλους του σωματείου μας, Κώστα Δ. στην Επιτροπή του άρθρου 15, που αποφασίζει για την άρση της συνδικαλιστικής του ασυλίας.

Η πρωτόδικη απόφαση έδωσε «πράσινο φως» για την απόλυση του συναδέλφου. Δημοσιοποιούμε την απόφαση για τους εξής λόγους:

1ον) Η απόφαση είναι μια ακόμη προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

2ον) Η απόφαση επιχειρεί να φιμώσει την συνδικαλιστική δράση και την ελευθερία του λόγου και κατ' επέκταση το Σ.Β.Ε.Ο.Δ αλλά και κάθε εργαζόμενο ή/και σωματείο που αγωνίζεται.

3ον) Η δικαστική απόφαση συμπεριλαμβάνει τις συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές του εργοδότη στο ΑΤ Εξαρχείων στο σκεπτικό της.

Συλλογικά πρέπει να δώσουμε την απάντηση σε κάθε προσπάθεια είτε ποινικοποίησης, είτε φίμωσης των καθημερινών μας αγώνων για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο κάθε σκεπτόμενο άνθρωπό να παραβρεθεί στην αίθουσα που θα εκδικαστεί η υπόθεση την Παρασκευή 14 Φλεβάρη.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου: Σ.Β.Ε.Ο.Δ

πηγή : https://sveod.gr/?p=1721


Παρασκευή 14/2, 10.00 π.μ., δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων | Κάλεσμα αλληλεγγύης

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση καλεί την Παρασκευή 14 του Φλεβάρη, στις 10.00 π.μ. (κτίριο 6, αίθουσα 10) στα δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων όπου εκδικάζεται η έφεση του συναδέλφου Κ. Δ., μέλους του σωματείου ΣΒΕΟΔ, στην Επιτροπή του άρθρου 15, που αποφασίζει για την άρση της συνδικαλιστικής του ασυλίας.

Αντίσταση στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2020/02/11/π…