Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Ενάντια στο σύγχρονο φασισμό

των κλειστών συνόρων, του καθεστώτος εξαίρεσηςκαι παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού,του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές,του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, υγείας και παιδείας,των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα κράτησης,της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των καταλήψεων στέγης,των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού,των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Να αγωνιστούμε συλλογικά για ζωή και αξιοπρέπεια

ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη - Φρούριοκαι στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες,στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους,στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, καταπίεση, εκμετάλλευση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ:ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ, 6.30 μ.μ. ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" / ΑΠΟ & συντρόφισσες - σύντροφοι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603388/


1 2 3 4 5

Ελλάδα σκάσε! Πίσω καθάρματα! - Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5/3 στις 18:30

Εδώ και μερικές ημέρες η Ελλάδα ζει μια παρατεταμένη Νύχτα των Κρυστάλλων. Ένας εσμός καθαρμάτων, με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης, πάνοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ και πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού κεφαλαίου, που θυμήθηκε ξαφνικά να κάνει πατριωτικές δωρεές σε φρούτα, λαχανικά, αναβολικά και κεφτέδες, επιτίθεται με κτηνώδη βαρβαρότητα ενάντια σε άοπλους, ανυπεράσπιστους και κατατρεγμένους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά με την ίδια θρασυδειλία που χαρακτηρίζει ιστορικά όλους τους φασιστικούς όχλους που δοκίμασαν τα όρια της ανθρώπινης αισχρότητας οργανώνοντας πογκρόμ κατά αδύναμων ανθρώπων.

Η ποσότητα ντροπής που έχει παραχθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 96 ώρες ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοχή. Μανάδες και παιδιά πυροβολήθηκαν ή δέχτηκαν χημικά στον Έβρο και τη Μυτιλήνη, έγκυες γυναίκες τραμπουκίστηκαν από χυδαίους απόγονους της Κου Κλουξ Κλαν, των Ες Ες και των λαδέμπορων της κατοχής με την ανοχή του Λιμενικού που είχε πολιτική εντολή να μην τους ενοχλήσει. Αποθήκες τροφίμων και ιματισμού που δημιουργήθηκαν από τον μακρόθυμο κόπο της αλληλεγγύης παραδόθηκαν στις φλόγες, εργαζόμενοι/ες, αλληλέγγυοι/ες και πρόσφυγες προπηλακίστηκαν, φωτογράφοι και διεθνείς δημοσιογράφοι λιντσαρίστηκαν, την ώρα που οι Έλληνες «συνάδελφοί» τους μετέδιδαν ξεδιάντροπα τα πιο ελεεινά ψέματα. Γραφικοί και επικίνδυνοι ηλίθιοι μιλούσαν για «εισβολείς» και ξαναζούσαν στο κεφάλι τους το έπος του '40, μαφιόζοι και διακινητές ηρωίνης χαιρέτιζαν τον ελληνικό στρατό που φυλάει τα σύνορα. Γύρω από όλα αυτά στήθηκε το ιδανικό σκηνικό για το δυστοπικό όνειρο του κάθε απατεώνα: την εθνική ομοψυχία των δολοφόνων.

Γελιούνται ότι θα τα καταφέρουν. Όλα αυτά τα αποβράσματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της ύβρης που συνιστά η αναβίωση των ναζιστικών πρακτικών στην Ευρώπη. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοσιογράφοι, «νησιώτες» και «ακρίτες των συνόρων», δειλά ανθρωπάκια με καραμπίνες, κήρυκες του δολοφονικού δημόσιου λόγου, θα αντιμετωπιστούν ακριβώς όπως αντιμετωπίστηκε κάθε φασίστας στην ανθρώπινη ιστορία, και χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η επίκληση της κυνικής πολιτικής της Τουρκίας, που εργαλειοποίησε τον πόθο χιλιάδων ανθρώπων να ζήσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και την ερήμωση, είναι εντελώς παραπειστική. Είναι η ίδια η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέγραψαν το 2016 τη συμφωνία να μοιραστούν από μισή βαρβαρότητα με την Τουρκία, με το αζημίωτο. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που επιδίωξαν και πέτυχαν την ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής, που καταστρατηγούσε κάθε ανθρωπιστική αρχή που γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η Ελλάδα και η ΕΕ που έστησαν στρατόπεδα και Μόριες για να κρύψουν την εξαθλίωση που γέννησαν οι μιλιταριστικές επεμβάσεις τους. Σήμερα, που η συμφωνία αυτή είναι στην πράξη νεκρή, το ελληνικό κράτος επιλέγει για ακόμη μία φορά να βιάσει το διεθνές δίκαιο με την ανοχή της υπόλοιπης Ευρώπης, εκδίδοντας αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις για συλλογική αναστολή της εξέτασης ασύλου, αντί να αξιώσει να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να περάσουν οι άνθρωποι, που η ΕΕ κρατά φυλακισμένους σε στρατόπεδα πληρώνοντας νοίκι.

Εμείς όλοι/ες, άνθρωποι που κινούμαστε από τις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα παλιοτόμαρα των δύο πλευρών του Αιγαίου να γίνουν οι μυλόπετρες που θα συνθλίψουν τις ζωές αθώων ανθρώπων, δεν πρόκειται να ανεχτούμε οι ζωές τους να βγουν στη διατίμηση από τους ελεεινούς δολοφόνους με τα λευκά κολάρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και του ανθρώπινου γένους, θα καταθέσουμε τους εαυτούς μας στον ευγενικό σκοπό να περάσουν οι πρόσφυγες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι όπου επιθυμούν.

Θα βρεθούμε στον δρόμο, στα αμφιθέατρα, στα συνδικάτα, στα νησιά, στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστ(ρι)ών, για να διεκδικήσουμε την ελεύθερη διέλευσή τους προς την ελληνική ενδοχώρα και την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε πάρα πέρα εφόσον το επιθυμούν. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε άδεια κτίρια για να διασφαλίσουμε την στέγασή τους σε ανθρώπινες συνθήκες, την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Θα σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε φασιστικό όχλο που θέλει να τους κάνει κακό, κάθε κυβέρνηση που τους στοχοποιεί και κάθε αντιπολίτευση που τους σιγοντάρει στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος».

Στην απόπειρα να μετατραπεί η Ελλάδα του 2020 σε Γερμανία του 1938, απαντάμε: Όχι στη βάρδια μας! Οι πρόσφυγες θα περάσουν, ο φασισμός δεν θα περάσει!

Σε έναν κόσμο αγριότητας που μας προτείνουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε άνθρωπο και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ενισχύσει τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 5 Μάρτιου:

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/ellada-skase-piso-katharm…


1 2 3 4 5

Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 18:00 συγκέντρωση στην κατάληψη Παραρτήματος και 18:30 πορεία ενάντια σε πατριωτισμό,εθνικισμό και αλληλεγγύης στους/ις μετανάστες/στριες.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Ο καπιταλισμός γεννήθηκε και γιγαντώθηκε με την εκμετάλλευση των από τα κάτω του δυτικού κόσμου, με την αφαίμαξη των αποικιών και την λεηλασία του φυσικού κόσμου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η βίαιη απόσπαση κάθε αγαθού που θεωρείται πολύτιμο γι`αυτόν άφηνε και αφήνει πίσω της μια δυστοπία. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια για την εδραίωση των συμφερόντων της εκάστοτε δύναμης σε μια περιοχή ενδιαφέροντος δεν είναι σπουδές, άρθρα, τηλεοπτικές εκπομπές αλλά επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι διαρκείς πόλεμοι για τον ορυκτό πλούτο στην Μέση Ανατολή, η οικονομική και πολιτική κατάσταση σε διάφορες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας είναι μερικοί από τους λόγους μετανάστευσης. Η Ευρώπη "της δημοκρατίας, της ευμάρειας , της ελπίδας" φαντάζει ιδανικός και με εγγύτητα προορισμός, ικανός να αντισταθμίσει την επικινδυνότητα του ταξιδιού σ`αυτή. Οι χώρες του νότου της Ευρώπης σαν σύνορά της δέχονται τα κύματα των ξεριζωμένων ανθρώπων.

Ο ελλαδικός χώρος στην πρόσφατη ιστορία του έχει δεχτεί σε διάφορες περιόδους μεταναστευτικές ροές. Από την Μικρασιατική καταστροφή, την Αλβανία του Χότζα και των θρησκευτικών καταπιέσεων, τους πολέμους σε Ιράκ Αφγανιστάν, τον πόλεμο στην Συρία, να είναι μερικά κομβικά σημεία. Το 2015 ήταν μια τέτοια περίοδος, καθώς μόνο εκείνη τη χρονιά εισήλθαν 836.000 άνθρωποι που βίαια αποσχίστηκαν από τους τόπους που έζησαν. Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίστηκε πλήρως με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις διαχειριζόμενη την κρίση χτίζοντας hot spot, αναβαθμίζοντας τη φύλαξη των συνόρων με τη συμβολή της Frontex και χτίζοντας την Ευρώπη φρούριο.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε και αυτή το μεταναστευτικό ως αιχμή της διακυβέρνησής της πριν ακόμα ζεσταθούν τις καρέκλες που παρέλαβαν. Ήδη από τους πρώτους μήνες μετέφερε την διαχείριση του μεταναστευτικού στο υπουργείο δημόσιας τάξης (για να ανακαλέσει μερικούς μήνες αργότερα), κατήργησε ρατσιστικά το ΑΜΚΑ δυσκολεύοντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους/ις μετανάστες/στριες, έκοψετη μετακίνηση προς τα σχολικά κτίρια, αυστηροποίησε τους όρους χορήγησης καρτών διαμονής και εκκένωσε πλήθος καταλήψεων στέγης στην Αθήνα με εντυπωσιακούς όρους και κάλυψη από τα ΜΜΕ. Όποιος/α τολμήσει να αντισταθεί και αγωνιστικά να διεκδικήσει καλύτερους όρους επιβίωσης θα συναντήσει τη σιδερένια πυγμή του κράτους. Η τάξη και ασφάλεια που διακηρύσσει παντού η ΝΔ, δε θα μπορούσε παρά να αφορά και τους/ις μετανάστες/στριες. Η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μετανάστες/στριες είναι απειλή, πρέπει να πεταχτούν εκτός συστήματος υγείας, πρέπει να διοχετευτούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά τον ελλαδικό χώρο, πρέπει να απελαθούν.

Στον παρόντα χρόνο η συνθήκη γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα έχει ως εξής: Από την μία πλευρά το τουρκικό κράτος, τόσο λόγω των εσωτερικών ανταγωνισμών σε πολιτικό επίπεδο, όσο και λόγω των διακρατικών ανταγωνισμών, ανοίγει μέτωπα προς πάσα κατεύθυνση ελπίζοντας να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα. Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου το ελληνικό κράτος προσπαθεί εκ νέου να κεφαλαιοποιήσει στο έπακρο τα ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά μέρους του κοινωνικού συνόλου που καλλιεργούνται εδώ και χρόνια μέσω εθνικιστικών συλλαλητηρίων, ρητορικής περί <<λαθρομεταναστών, εισβολέων, εθνικής απειλής>> κτλ. Ανάμεσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά εγκλωβίζονται οι κολασμένοι αυτού του κόσμου, των οποίων οι ζωές αποτελούν το διπλωματικό χαρτί που θα εξασφαλίσει είτε τη συναίνεση και στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεών της στο Ιντλίμπ είτε ένα νέο κονδύλι για την υποτιθέμενη φιλοξενία τους.

Το ελληνικό κράτος επιλέγει κατά το δοκούν τo προφίλ των μεταναστών που θα προβάλει, σε μια προσπάθεια διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος με διαφορετικά μέτρα και σταθμά να αφορούν την ίδια κοινωνική ομάδα, ερχόμενο κατά συνέπεια σε αντιφάσεις σχετικά με τη ρητορική του. Χτίζονται συνεπώς, κριτήρια διαχωρισμού σε νόμιμους- λαθραίους ή πρόσφυγες- μετανάστες και προωθείται σε γενικότερο πλαίσιο η εικόνα είτε του «εισβολέα» είτε του υποκειμένου σε ανάγκη.

Έτσι αυτή την περίοδο παρουσιάζεται συνεχώς η εικόνα του μετανάστη-«εισβολέα» στον οποίο φοριέται ο ρόλος του αποδιοπομπαίου τράγου για τα τρέχοντα ζητήματα (ανεργία, εγκληματικότητα κ.λ.π.) εξυπηρετώντας άρτια το δόγμα διαίρει και βασίλευε, ενισχύοντας το φαντασιακό της πατρίδας και του έθνους και τη συσπείρωση του εθνικού κορμού. Η πραγματικότητα για τη φύση και τα αίτια των ζητημάτων που πλήττουν τον κοινωνικό ιστό παραγκωνίζεται, με αποτέλεσμα το κράτος και το κεφάλαιο να μπορούν να αποκρύψουν και φαινομενικά να άρουν τους ταξικούς διαχωρισμούς, συσκοτίζοντας την πολύμορφη εκμετάλλευση/καταπίεση των από τα κάτω. Η εικόνα του μετανάστη ως εσωτερικού εχθρού αφήνει τέλος, πρόσφορο έδαφος στην έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού επιρρώνοντας έτσι τη λογική του ατομισμού και καταλύοντας τη συνείδηση περί αλληλεγγύης, συνύπαρξης, κοινής θέσης απέναντι στον κόσμο της εξουσίας.

Η προαναφερθείσα ρητορική έρχεται να πλαισιώσει τη συνεχή, εδώ και μερικά χρόνια, διόγκωση ενός εθνικού κορμού που ταυτόχρονα μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά. Από τα μακεδονικά συλλαλητήρια και τον εμπρησμό της Libertatia, τη ρατσιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle, στις επιθέσεις σε αλληλέγγυους/ες, αγωνιστές/στριες και ΜΚΟ σε Λέσβο και Χίο, καθώς και τις ένοπλες ομάδες πολιτών που συλλαμβάνουν πρόσφυγες στον Έβρο, είναι φανερό πως το φασιστικό δηλητήριο διαχέεται όλο και περισσότερο. Το ελληνικό κράτος αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο νέο κύμα επέλασης της καπιταλιστική βαρβαρότητας, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας να είναι προ των πυλών, αναγνωρίζουν τη δυναμική της παρούσας κοινωνικής συνθήκης ως μια ευκαιρία να εμπεδωθεί μια κανονικότητα στην οποία η καταστολή οποιασδήποτε κίνησης αντίδρασης στο υπάρχον, υπό τη σκέπη ενός εθνικού συμφέροντος και φρονήματος, θα είναι αμείλικτη. Μια κανονικότητα όπου ένας στρατός από πατριώτες θα περιμένει το κάλεσμα για να τσακίσει αναρχικούς, κομμουνιστές, αριστερούς, ομοφυλόφιλους, απεργούς, φτωχούς, άστεγους, μετανάστες έχοντας κοινωνική νομιμοποίηση, μια κανονικότητα στην οποία θα είναι αδύνατο να αμφισβητήσεις τις επιταγές της κυριαρχίας και μοναδική επιλογή θα είναι να συμμορφωθείς.

Από την πλευρά μας, δε μπορούμε παρά να αντιλαμβανόμαστε πως όλοι εμείς που βρισκόμαστε στους από τα κάτω αυτού του κόσμου, αποτελούμε για το κράτος και τα αφεντικά το φτηνό υποταγμένο, ανανεώσιμο και αναλώσιμο υλικό των επόμενων γύρων της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πάνω στα σώματα των μεταναστών/ριών βρίσκεται το πεδίο πειραματισμού πολιτικών καταστολής και ελέγχου, το οποίο θα το συναντήσουμε ή το συναντάμε με διάφορες εκφάνσεις όλοι και όλες μας. Με πρόταγμά μας την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των μεταναστών/τριών, κόντρα και ενάντια σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό στη βάση της φυλής, του φύλου, του έθνους, της θρησκείας, της σεξουαλικής προτίμησης. Συγκροτώντας μαχητικές κοινότητες αγώνα με σχέσεις ισότιμες, χρησιμοποιώντας εργαλεία αγώνα όπως οι καταλήψεις και δημιουργώντας δομές αλληλοβοήθειας, να πυκνώσουμε τις αντιστάσεις μας και να οξύνουμε τον ταξικό-κοινωνικό πόλεμο με όπλο μας την αυτοοργάνωση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΝA ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 18:00 συγκέντρωση στην κατάληψη Παραρτήματος και 18:30 πορεία ενάντια σε πατριωτισμό,εθνικισμό και αλληλεγγύης στους/ις μετανάστες/στριες.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας, κάθε Δευτέρα στις 19.00

στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603422/


1 2 3 4 5

Με τους μετανάστες είμαστε μαζί..

Τις τελευταίες μέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις απάνθρωπες πρακτικές και τα πολεμικά σχέδια της Ελλάδας, της Τουρκίας, της ΕΕ, της Ρωσίας, των ΗΠΑ κλπ, που ως θύματά τους έχουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι οδηγούνται στην εξαθλίωση μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην γκρίζα ζώνη του Έβρου και στα νερά του Αιγαίου.

Στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, λαμβάνει χώρα ένα γεωπολιτικό παιχνίδι που πιόνια του καταλήγουν να είναι οι μετανάστες. Το Τουρκικό κράτος από την μία πλευρά τους χρησιμοποιεί με στόχο να αναγκάσει την ΕΕ να το ενισχύσει στην μάχη που όπως φαίνεται χάνει, μετά τα νέα δεδομένα, στη Συρία, ενώ το ελληνικό κράτος ενισχύει την αντιμεταναστευτική-φασιστική πολιτική του, καλλιεργεί τον πανικό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την κατασταλτική μανία, την φτώχεια και γενικότερα τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πιο συγκεκριμένα το ελληνικό κράτος παραμένει πιστό στα συμφέροντα των ΕΕ-ΝΑΤΟ, μετατρέπει την χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση και ανταγωνίζεται την Τουρκία στην χάραξη των ΑΟΖ καθώς επίσης και για τους ενεργειακούς πόρους, τις εξορύξεις και τις μεταφορές υδρογονανθράκων . Άλλωστε από την άμισθη έρευνα που διεξάγουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια προς όφελος της πολεμικής βιομηχανίας του ΝΑΤΟ μέχρι και την συμμετοχή των εν ελλάδι νατοϊκών βάσεων, όπως αυτή της Σούδας, στους συνεχείς βομβαρδισμούς της Συρίας, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι το ελληνικό κράτος μέσω τον πολιτικών του σχεδιασμών όχι μόνο στηρίζει τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά συμμετέχει ενεργά σε αυτά, τα προωθεί και τα ενισχύει έμπρακτα.

Όσο για την νέα ελληνική κυβέρνηση ΝΔ, η πολιτική της οποίας έχει ενισχυθεί από την προηγούμενη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο ενισχύοντας την χρήση των προσφύγων και των μεταναστών από το τουρκικό κράτος και την ΕΕ ως διπλωματική δικλείδα και να συνεχίσει τις διαδικασίες για την δημιουργία των νέων κλειστών κέντρων κράτησης. Όλες αυτές οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ βρίσκονται σε σύμπνοια με κομμάτια της εγχώριας αστικής τάξης, επιφανείς μαφιόζους όπως ο Μαρινάκης και διάφορους παρακρατικους τραμπούκους οι οποίοι δε χάνουν χρόνο από το να εκφράζουν δημόσια την έγνοια τους για τους στρατιώτες και τις αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο και από την άλλη να δείχνουν ιδιαιτέρως χαρούμενοι με τις ειδήσεις για νεκρούς πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και τραυματισμένους στην γκρίζα ζώνη του Έβρου.

Ειδικότερα για τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, την Χίο και την Λέσβο, βλέπουμε τον στρατό, την αστυνομία και τους εθνικόφρονες πολίτες να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά απέναντι στους ξενιτεμένους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα και το ξύλο των κατασταλτικών δυνάμεων, βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης και παρανομοποίησης, βρίσκονται έγκλειστοι ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, αποκλεισμένοι από βασικούς πόρους διαβίωσης, υγείας και παιδείας, αφού επιβίωσαν από το μακελειό του πολέμου. Κι από την απέναντι μεριά ο εθνικιστικός παροξυσμός που εκφράζεται μέσα από ποικίλες ομάδες ακροδεξιών πολιτών που δρουν στο όνομα της πατρίδας και της ασφάλειας, βλέπει τις προσφυγικές "ροές" ως ορδές βάρβαρων εισβολέων και όχι ως ανθρώπους ξεριζωμένους από τη φρίκη του πολέμου, χλευάζει έγκυες μετανάστριες, καίει αποθήκες με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης απαραίτητα για τους πρόσφυγες και επιτίθεται σε αντιφασίστες-τριες.

Εμείς κόντρα στον πόλεμο, στην Ευρώπη-φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την ισότητα και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στους κοινούς μας εκμεταλλευτές και καταπιεστές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά αυτοί που δημιουργούν την προσφυγιά. Ο κίνδυνος βρίσκεται στους πολεμικούς σχεδιασμούς των κρατών και στη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης, να μην υπάρξουν άλλα τέτοια κολαστήρια, να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι άνθρωποι. Να σταθούμε ενάντια στην βαρβαρότητα και τον παραλογισμό. Να σπάσουμε την κρατική-καπιταλιστική κανονικότητα. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά και χώρο εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΟΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

*Στήριξη της πορείας αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες 5/3, 18:30, Πλ. Γεωργίου

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρώνcropped-ceb1cf83cf84ceb5cf81ceb91.jpg

πηγή :https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…


1 2 3 4 5

Το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ καλεί τους φίλους και τις φίλες του σε όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έμαθε να βλέπει τους πρόσφυγες σαν σκουπίδια ενώ έπρεπε να κοιτάζει τους πολιτικούς με αυτό τον τρόπο.

Έχουμε χρόνια να ζήσουμε πόλεμο σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο των προσφύγων. Οι πρόσφυγες είναι συνέχεια στον δημόσιο λόγο σαν πρόβλημα, σαν βάρος, σαν κατάρα αλλά ποτέ κανείς δεν αμφισβητεί τον πόλεμο και τις βιομηχανίες όπλων που θησαυρίζουν από αυτόν, τις πολιτικές αποφάσεις και τις απάνθρωπες ιδεολογίες που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των πολέμων.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα που ξεκινούν και διατηρούν πολέμους καταστρέφοντας επικράτειες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης επιβάλλουν την στρατιωτική και διπλωματική ισχύ τους, ο πόλεμος ξεσπά πάνω από τους ανθρώπους με την μορφή ανεξέλεγκτης καταιγίδας. Οι 85.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί αυτή την στιγμή η Ελλάδα θα μπορούσαν να φτιάξουν την ζωή τους και να ορθοποδήσουν μέσα σε μερικούς μήνες με την πολιτική βούληση των κυβερνήσεων της Ευρώπης και την βοήθεια των λαών της. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη κυβερνιέται από κυνικά καπιταλιστικά συμφέροντα, φασίστες ρατσιστές και φανατικούς χριστιανούς.

Και εμείς βρεθήκαμε ανάμεσα στους στρατιωτικούς γίγαντες, τις ακροδεξιές κυβερνήσεις, τους φασίστες και τους ρατσιστές, να φροντίζουμε με τις μικρές μας δυνάμεις παιδιά και μανάδες να σταθούνε στα πόδια τους, νεαρά πιτσιρίκια να βρούνε τον δρόμο τους, αγόρια και κορίτσια να ανθίσουν. Στις πλατείες και τις γειτονιές αυτής της χώρας οι άνθρωποι πολεμάνε τις μηχανές.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ / ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Δεν θα περάσει ο φασισμός!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Στον κόσμο αγριότητας που μας επιβάλλουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr/

πηγή : http://voidnetwork.gr/2020/03/05/keno-diktuo-…