Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 στις 9.45 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 4 διωκόμενους (αλλαγή ώρας 09:45)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Σε έναν κόσμο που το κράτος ποινικοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις, είμαστε όλες & όλοι Σύντροφοι-Συντρόφισσες

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ | ΠΕΜΠΤΗ 12/03 πλ.Εξαρχείων στις 18:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ | ΣΑΒΒΑΤΟ 14/03 Ευελπίδων στις 08:30

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1603642/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κείμενο σχετικά με την υπόθεση των 4 συντρόφων που συνελήφθησαν στις 9/3

Στις 9/3, ημέρα Δευτέρα, το πρωί τα καθάρματα της κρατικής ασφάλειας εισβάλλουν στα σπίτια τριών συντρόφων και μιας συντρόφισσας όπου τους συλλαμβάνουν και τους οδηγούν στη γαδά. Ο ένας εκ των τριών συντρόφων βρίσκεται ήδη εκεί από τα ξημερώματα της ίδιας μέρας καθώς συνελήφθη την ώρα που γυρνούσε σπίτι του. Ο σύντροφος από τη πρώτη στιγμή ζητάει να του γνωστοποιηθεί ο λόγος κράτησης του κάτι που συμβαίνει ώρες αργότερα αφού εισβάλουν στο σπίτι του, όπου του ανακοινώνουν ότι κατηγορείται για τη δήθεν τρομοκρατική οργάνωση 'σύντροφοι/συντρόφισσες'. Στους υπόλοιπους τρείς αρχικά αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα βάση των ευρημάτων κάτι που την επόμενη μέρα αναβαθμίζεται με τη προσθήκη των κατηγοριών για συμμετοχή και ένταξη στην παραπάνω 'οργάνωση'.

Ερχόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τον περίφημο τρομονόμο 187Α ο οποίος πρόσφατα τροποποιήθηκε και επεκτάθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ένα νόμο με αυτοσκοπό την εξόντωση κάθε ενεργού πολιτικού υποκειμένου και ως ακόλουθο την καθυπόταξη των αγώνων μας. Μέσα από παρακολουθήσεις, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση η 6μηνη άρση απορρήτου στο κινητό του ενός συντρόφου, αναβαθμίσεις κατηγοριών και γελοίες δικογραφίες προσπαθούν να επεκτείνουν την εφαρμογή τρομονόμου για να μπορούν να τον επιβάλλουν σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη δίωξη των 2 αντιφασιστών για επιθέσεις σε γραφεία της χ.α όπου τους χρέωσαν κάθε ανάληψη ευθύνης που περιλάμβανε τη λέξη 'ταξιαρχία'. Ακολουθώντας επάξια τα ίδια βήματα, μπάτσοι και δικαστικοί φορτώνουν με ένα τραγελαφικό κατηγορητήριο τα συντρόφια μας, χρησιμοποιώντας ως μέσο για την επίτευξη του στόχου τους την σκευωρία της σύστασης οργάνωσης, για μια κατεξοχήν υπογραφή που χρησιμοποιεί ο αναρχικός χώρος και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα ανά τα χρόνια για πλήθος πολύμορφων κινήσεων.

Με τέτοιες πρακτικές επιχειρούν την τρομοκράτηση μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα αίσθημα τρομολαγνείας, κάτι που ο α/α χώρος έχει ξανασυναντήσει πολλάκις. Ας το βάλουν λοιπόν καλά στο μυαλό τους ότι σε κάθε τους κατασταλτική κίνηση θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΗΡΙΟ 7

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Σύντροφοι/συντρόφισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1603661/


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους συντρόφους και την συντρόφισσα που συνελήφθησαν στις 9/3

Στις 9 Μαρτίου συλλαμβάνονται 3 σύντροφοι και μία συντρόφισσα από την κρατική ασφάλεια ο ένας εξ αυτών κατηγορείται με τον "αντι"τρομοκτατικό νόμο (187 Α) και οι υπόλοιποι αρχικά για πλημμελήματα κάτι που σύντομα αλλάζει αφού αναβαθμίζονται οι κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί και πλέον διώκονται και αυτοί με τον τρομονόμο. Κατηγορούνται και οι 4 για συμμετοχή στην υποτιθέμενη "τρομοκρατική" οργάνωση που φέρει τον ευφάνταστο τίτλο "σύντροφοι/συντρόφισσες" και τους αποδίδονται μια σειρά ενεργειών που έχουν αναληφθεί με την συγκεκριμένη υπογραφή. Μια υπογραφή που έχει χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες φορές και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται από τον αναρχικό χώρο για μια σειρά δραστηριοτήτων του (συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δράσεις κλπ). Η συγκεκριμένη δίωξη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη δίωξη των 2 συντρόφων που κατηγορούνται για επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και επίσης τους αποδίδονται ενέργειες που περιέχουν την λέξη "ταξιαρχία", δείχνουν ξεκάθαρα την επιδίωξη των κατασταλτικών μηχανισμών προκειμένου να στοχοποιήσουν το σύνολο του αναρχικού χώρου θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την εφαρμογή ενός νέου ιδιώνυμου που αρκεί η πολιτική ιδιότητα κάποιου/ας για να βρεθεί κατηγορούμενος. Ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε αύριο οι επιθέσεις του κράτους δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, για άλλη μια φορά αυτές του οι επιδιώξεις θα πέσουν στο κενό. Ο αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ορμή και ένταση.

Οι 3 σύντροφοι και η μία συντρόφισσα περνάν από ανακριτή το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Κανένας μόνος τους απέναντι στο κράτος

Καμιά κατασταλτική μεθόδευση δεν θα μείνει αναπάντητη

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Σάββατο 14 Μαρτίου - 8.30 πμ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κτήριο 7

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603675/


1 2 3 4 5 6 7 8

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία κάλεσμα Ευελπίδων- Περιφέρεια Αθήνας

Το Σάββατο 14/03 οι 3 σύντροφοι και η συντρόφισσα, που κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, περνάνε από ανακριτή. Το γεγονός ότι η κατηγορία κάνει λόγο για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης με το όνομα «Σύντροφοι/Συντρόφισσες», μια υπογραφή που χρησιμοποιούν άπαντες στον αντιεξουσιαστικό χώρο, δείχνει οτι η δίωξη των τεσσάρων είναι ξεκάθαρα πολιτική και μας αποδεικνύει πως στη συνείδηση των διαχειριστών της εξουσίας το ιδιώνυμο έχει ήδη θεσπιστεί.

Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι την ώρα που η κρατική μηχανή προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις συντροφικές σχέσεις και τους αγώνες μας. Σήμερα είναι οι αγωνιστές που διεκδικούν και συγκρούονται με την εξουσία κατηγορούμενοι για τρομοκρατία. Αύριο θα είναι ο καθένας και η καθεμία που κατεβαίνει στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί, που κολλάει μια αφίσα ή οργανώνεται σε κάποιο σωματείο. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε όλοι θύματα της κρατικής τρομοκρατίας. Η παρουσία μας το ΣΑΒΒΑΤΟ 14/03 στην ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 9 στις 8:30πμ είναι το λιγότερο δυνατό!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : https://www.anarchist-federation.gr/archives/…


1 2 3 4 5 6 7 8

Στις 9/3 τα καθάρματα της κρατικής ασφάλειας εισβάλλουν με την παρουσία εισαγγελέα στα σπίτια μίας συντρόφισσας και τριών συντρόφων.Όλοι τους συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στη γαδα χωρίς να τους έχουν γίνει ξεκάθαρες οι κατηγορίες που τους προσάπτονται.Ο ένας εκ των τεσσάρων συντρόφων βρίσκεται στη γαδα ήδη από το προηγούμενο βράδυ, ενώ οι υπόλοιποι από το πρωί της Δευτέρας.Κατά την διάρκεια της ημέρας τους γνωστοποιείται ότι ο λόγος των ερευνών είναι η ύπαρξη μιας δήθεν τρομοκρατικής οργάνωσης που ονομάζεται ''σύντροφοι/συντρόφισσες''.Έτσι ο ένας σύντροφος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τον 187Α.

Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα δηλώνουν ότι η δίωξη τους αφορά καθαρά την πολιτική τους ταυτότητα.Την Τρίτη 10/3 πέρασαν από εισαγγελέα , όπου τους ανακοινώθηκε πως τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούνται μετατράπηκαν σε κακουργήματα, σύμφωνα με τον 187Α.

Το Σάββατο 14/3 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρείς συντρόφους και στην μία συντρόφισσα στις 9:45 π.μ στο κτήριο 7 Ευελπίδων

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχική ομάδα Bellini


1 2 3 4 5 6 7 8

Η ένταση της κατασταλτικής μανίας ενός κράτους είθισται να οξύνεται σε δύο φάσεις του κοινωνικού αγώνα. Στο απόλυτο ύψος του, δηλαδή την επανάσταση, και στην ανυπαρξία του. Όταν δηλαδή δεν αντιμετωπίζει καμία απολύτως απειλή.

Εκεί όπου γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμες κοινωνικές αντιστάσεις να του αντιπαρατεθούν, δοκιμάζει να δώσει τελειωτικά χτυπήματα στους σπόρους της μελλοντικής του απειλής, πριν αυτοί φυτρώσουν. Εκεί όπου οι αντικοινωνικές επιδιώξεις του κράτους επιχειρούν να εκφραστούν απροκάλυπτα δίχως ιδιαίτερο φόβο. Και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το στάδιο.

Διαβάζοντας την συγκεκριμένη συνθήκη παράλυσης, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το που πήρε τα ηνία του αστικού κράτους κήρυξε έναν ολομέτωπο πόλεμο σε κάθε ίχνος κοινωνικού αγώνα που φέρεται να έχει απομείνει ζωντανό δίχως να απορροφηθεί ή να εκτονωθεί κατά την καταστροφική τετραετία - και κάτι - της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κινηματική νηνεμία σε συνδυασμό με την κοινωνική αδράνεια επέτρεψε στο κράτος να ξαναεκφραστεί με μαξιμαλιστικούς όρους τόσο σε κοινωνικό επίπεδο με την εντεινόμενη αφαίμαξη του κοινωνικού πλούτου της βάσης, όσο και σε πολιτικό με την απόπειρα της συντριβής των οποίων πολιτικών της αντιστάσεων. Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση, στο στόχαστρο εντάσσονται αδιάκριτα όλα τα είδη και τα μέσα πάλης. Από καταλήψεις (στέγασης ή πολιτικές) που εκκενώνονται, από τον ίδιο τον θεσμό της διαδήλωσης που απειλείται, μέχρι τις πολιτικές συλλογικότητες αγώνα που διώκονται ποινικά για τις ακτιβιστικές τους δράσεις, το κράτος, επιλέγει και δίνει την μάχη του πολυμετωπικά.
Στις 9 Μαρτίου συλλαμβάνονται 3 σύντροφοι και μία συντρόφισσα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύντροφοι/ισσες» (δηλαδή την πλέον πολυπληθή «οργάνωση», καθώς χιλιάδες ατομικότητες του αναρχικού χώρου «εντάσσονται» σε τούτη και με αυτή τη διακριτική υπογραφή υπέγραφαν, υπογράφουν και θα υπογράφουν τις δράσεις τους) και τους αποδίδονται κακουργηματικού τύπου κατηγορίες. Τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και οι σκευωρίες του κράτους για την παγίδευση αγωνιστών, δεν αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο. Τουναντίον αποτελούν σταθερή μέθοδο καταστολής του κράτους για να δυσχεραίνει την πολιτική συνέχεια των αγώνων λυγίζοντας του αγωνιστές υπό των φόβο των πολυετών φυλακίσεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε εισήχθη και ο λεγόμενος τρομονόμος στο νομικό του οπλοστάσιο.

Εμείς λοιπόν στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε μια ακόμη σκευωρία των δικαστικών αρχών kαι καλούμε με την σειρά μας το Σάββατο 14 Μαρτίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 7 στις 8:30. Ενάντια στον τρομονόμο και ενάντια στις δικαστικές σκευωρίες που τείνουν να γίνουν κατασταλτική συνήθεια.

Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος!
Είμαστε όλοι/ες σύντροφοι/ισσες!

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…0]=68.ARCL93t1dpZp1e6enJpYiRZAtOmY0nr-RdibxlMa34I3geYQcb_t2mbpgtBsdbrP3REjV-am7ZwO9R_ya-tvjuNqbWRPUHn14hVAheb1u2HvHiTNCI7k8jvZalHO35QPPUjvbRr23E5kuF3EqKKiN3Av5CFBbJpz91lOmiCZ8Latf0kHbKwEsq3DvmNsfN4b6-9OtogBRsnsdkH_3mursyj2RUrDTyy1BoON5cCGs6mx-f6e3zUKLFVkxVXaeg6Sh5yM1AvKBDjK_73fHxlUelSs-yq50iSVIbWChbK63lAoaOFp9CAZkCwJe6vC64tf8H1aMU3FmqnLnXo6Pe_9708&__tn__=kC-R


1 2 3 4 5 6 7 8

Ρουβίκωνας: Στήριξη του καλέσματος στην Ευελπίδων

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους τρεις συντρόφους και τη συντρόφισσα που διώκονται με τον τρομονόμο. Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 7.

post image

Πριν από λίγες ημέρες, η κρατική ασφάλεια εισβάλει στα σπίτια τριών συντρόφων και μιας συντρόφισσας, οδηγώντας τους στη ΓΑΔΑ. Ο ένας κατηγορείται εξαρχής με τον τρομονόμο (187Α), ενώ στους άλλους τρεις αποδίδονται αρχικά κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, οι οποίες εν συνεχεία αναβαθμίζονται.

Οι τρεις σύντροφοι και η συντρόφισσα κατηγορούνται με τον τρομονόμο για σύσταση δήθεν τρομοκρατικής οργάνωσης με το όνομα "σύντροφοι/συντρόφισσες" και για μια σειρά ενεργειών, η ανάληψη ευθύνης των οποίων έγινε… με αυτή την υπογραφή.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση του κράτους σε αγωνιστές και αγωνίστριες, είναι υπόθεση που αφορά όλους και όλες μας.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους τρεις συντρόφους και τη συντρόφισσα που διώκονται με τον τρομονόμο.

Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 7

Ρουβίκωνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603691/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τη Δευτέρα 9/3 η κρατική ασφάλεια μπαίνει σε 4 σπίτια και απαγάγει τρεις συντρόφους και μια συντρόφισσα. Αρχικά ο ένας σύντροφος διώκεται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με ονόμα "σύντροφοι-συντρόφισσες" και οι υπόλοιποι διώκονται για πλημμελήματα. Οδηγούνται οι τρεις στον εισαγγελέα την Τρίτη 10/3 και ο ένας στον εισαγγελέα και ανακριτή. Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες και για τους υπόλοιπους και χρεώνουν σε όλους την τρομοκρατική οργάνωση και 54 επιθέσεις και οδηγούνται και οι υπόλοιποι στον ανακριτή και ολα αυτά για μια υπογραφή που κατ'εξοχήν ο αναρχικός χώρος χρησιμοποιεί. Τους δίνεται 3ημερη διορία για να απολογηθούν και αύριο Σάββατο 14/3 περνάνε από ανακριτή.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων Σάββατο 14/3 ώρα 8:30πμ και κτήριο 7.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603706/