Παρασκευή 29 Μαίου 2020 στις 18.30

Πόλεμος ενάντια στο φόβο: antifa διαδήλωση

Πόλεμος ενάντια στο φόβο, antifa διαδήλωση, 29.05.2020

Για εξήντα ημέρες όλο το ρεπερτόριο της κρατικής τρομοκρατίας ξεδιπλώθηκε πάνω στα μυαλά και στα σώματά μας.

Οι μισθοί μετατράπηκαν σε επιδόματα. Τα σπίτια μας μεταμορφώθηκαν σε new age φυλακές. Η έξοδός μας από το σπίτι ισοδυναμούσε με καθημερινές δόσεις αυτοεξευτελισμού. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα μας ζητούσε να δείξουμε «κοινωνική υπευθυνότητα», δηλαδή να το βουλώσουμε και να καταπιούμε αδιαμαρτύρητα το κόψιμο των μισθών και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι δημοσιογράφοι μας τάισαν με πτώματα και αγνό τρόμο. Κάθε γνώμη που αμφισβήτησε τον κυρίαρχο κρατικό λόγο καταδικάστηκε περίπου ως εθνική προδοσία. Οι ιατρικοί μηχανισμοί φανέρωσαν την αστυνομική λειτουργία που ενυπάρχει σε κάθε μηχανισμό πρόνοιας. Οι μικροαστοί αποτρελάθηκαν: φόρεσαν μάσκες και γάντια, κατανάλωσαν τόνους αντισηπτικών, προσδέθηκαν μέσω iphone στην κρατική αλήθεια - αυτοπειθάρχησαν, αυτοεπιτηρήθηκαν, έγιναν οι νεκροζώντανοι κήρυκες της νέας εποχής.

Κι όμως. Δεκάδες χιλιάδες από μας σταθήκαμε απείθαρχοι στις κρατικές προσταγές. Δυστυχώς δεν δράσαμε με σχέδιο, αλλά ευτυχώς πράξαμε από ένστικτο. Φτιάξαμε μια πόλη κάτω απ' την πόλη. Ανακαλύψαμε καβάτζες στα πάρκα, στις πλατείες και στα παρατημένα κτίρια. Αμφισβητήσαμε την εξουσία των γιατρών πάνω στις ζωές μας. Σιχτιρίσαμε τις κρατικές προτεραιότητες. Επιδείξαμε «κοινωνική ανευθυνότητα», δηλαδή εμφανίσαμε συλλογικές δυνατότητες να σκεφτόμαστε για λογαριασμό μας. Φτύσαμε τη μασκοφόρα εθνική ενότητα. Χρησιμοποιήσαμε το έσχατό μας όπλο: αρνηθήκαμε, τη στιγμή που όλοι γύρω μας εκβίαζαν τη συναίνεσή μας.

Χρειάζεται να καταλάβουμε τους εαυτούς μας - όχι ως άτομα, αλλά ως τάξη· χρειάζεται να καταλάβουμε την εποχή μας - όχι ως διαδοχή χρόνου, αλλά ως πύκνωση των καπιταλιστικών αδιεξόδων· χρειάζεται να καταλάβουμε το κράτος μας - όχι ως μοναδικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης, αλλά ως αστραφτερή πανοπλία που ετοιμάζεται να βαφτεί στο αίμα.

ANTIFA ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΗ 2020 18.30

autonome antifa

πηγή : https://autonomeantifa.gr/polemos-enantia-sto…