Σάββατο 30 Μαίου 2020 στις 19.00

«Ένα καράβι για την Γάζα» 10 χρόνια μετά την επίθεση των Ισραηλινών

«...Αν όχι εμείς, ποιοί;

Τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας. Έδειξαν σε όλο τον κόσμο πως απλοί άνθρωποι, χωρίς πολεμικά μέσα, οπλισμένοι με τη θέληση που γιγαντώνει το δίκιο, μ' ένα καλό σχέδιο και σωστή τακτική, μπορούν να νικήσουν το άδικο. Άλλες τέσσερις φορές, σκάφη του Free Gaza Movement έσπασαν το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.»

Τον Μάιο του 2010, ένας στολίσκος από 9 καράβια με ακτιβιστές από δεκάδες χώρες επιχειρεί εκ νέου να προσεγγίσει το λιμάνι της Γάζας, δέχεται επίθεση από το Ισραηλινό Ναυτικό με αποτέλεσμα 9 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες. Τα πληρώματα αιχμαλωτίζονται και εκατοντάδες ακτιβιστές σέρνονται σιδηροδέσμιοι στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ, μέχρι την τελική απέλασή τους μία βδομάδα μετά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από αυτή την επίθεση, χωρίς να θεωρούμε ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα έχει λήξει για εμάς, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση προβολής-συζήτησης με μέλη της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα". Ο μακρύς αγώνας των Παλαιστινίων ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό, αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για τους απανταχού καταπιεσμένους.

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαΐου 12h