Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 30.09.12

Φαντάζει μακρινή η υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας από τον Σεπτέμβρη του 2012, όμως έρχεται ξανά στο προσκήνιο με το Εφετείο να έχει οριστεί για τις 8 Ιουλίου 2020.

Το Πρωτόδικο δικαστήριο έπειτα από συνεδριάσεις τριών περίπου μηνών, ολοκληρώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2019, με την έδρα να ανακοινώνει την απόφαση της λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Από τους εικοσιένα αντιφασίστες-ριες, τρεις καταδικάστηκαν για αντίσταση κατά της Αρχής και οι ίδιοι μαζί με ακόμη δύο κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης με βιαιοπραγίες. Και οι πέντε άσκησαν έφεση και η ποινή φυλάκισης (ένα έτος ή ένα έτος και έξι μήνες) ανεστάλη για τρία χρόνια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Λίγο καιρό πριν (22/10/19) είχε ολοκληρωθεί και η δίκη των μπάτσων βασανιστών.Η Δικαιοσύνη όχι μόνο αθώωσε τους μπάτσους της ομάδας Δέλτα, κυρίως για τις βιαιοπραγίες κατά τη σύλληψη, αλλά μετέτρεψε σε έργω εξύβριση την ποινή των βασανιστηρίων που είχε αποδοθεί σε έναν από τους επικεφαλής τους και έτσι παραγράφηκε και αυτή.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε μέσα από τις δυο αλληλένδετες δίκες, έρχεται να προστεθεί στην παρακαταθήκη του αγώνα για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.

Ο κρατικο-δικαστικός μηχανισμός για ακόμη μια φορά παρείχε προστασία στη δράση των χρυσαυγιτών και επιβράβευσε τους ΔΕΛΤΑδες για τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς. Αντιμετώπισε τη συμμετοχή στην αντιφασιστική μοτοπορεία ως το μόνο αδίκημα και φρόντισε να κρύψει κάτω απ'το χαλάκι την αγαστή συνεργασία Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς και Κρατική Ασφάλεια κατά τον σχηματισμό-στήσιμο της δικογραφίας των συλληφθέντων, όπως αυτή αποκαλύφθηκε μέσα από τις καταθέσεις τους.

Στις 8/7/20 επιστρέφουμε στην δικαστική αίθουσα να υπερασπιστούμε ξανά τη συμμετοχή μας στην αντιφασιστική μοτοπορεία ενάντια σε φασίστες, ένστολους και μη.

Σε μια συγκηρία όπου η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον έρχονται σε δεύτερη μοίρα από αυτή του κέρδους και της εκμετάλλευσης, είναι χρέος μας να αντισταθούμε.

Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία Ισότητας, Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας. Γιατί αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να καταδικαστεί. Είναι ο αγώνας όλων μας. Γιατί έχουμε το δίκιο... τίποτα δεν τέλειωσε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συγκέντρωση 8 Ιουλίου 2020, στις 09.00 Εφετείο Λουκάρεως, 6ος όροφος, αίθουσα Δ 120

Για τα δικαστικά παράβολα θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης στα Εξάρχεια: Καφενείο, Μικρό καφέ, Vertigo, Σελας, K*Βοξ

Κυψέλη Red & Noir

Email επικοινωνίας με τη συνέλευση: motoex15.2020@exgmail.coexm

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605686/


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2019 ολοκληρώθηκε το Πρωτόδικο δικαστήριο των 21 συλληφθέντων της μαζικής αντιφασιστικής μοτοπορείας που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012. Ο αρχικός αριθμός των 15 κατηγορούμενων αυξήθηκε σε 21, αφού προστέθηκαν 6 ακόμα σύντροφοι με βάση τους αριθμούς των οχημάτων που βρέθηκαν στο σημείο. Η έδρα καταδικάζει τρεις από τους 21 για αντίσταση κατά της αρχής. Οι ίδιοι, με δύο ακόμα αντιφασίστες-ριες κρίνονται ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης με βιαιοπραγίες και έπειτα από έφεση που ασκούν και οι πέντε, η ποινή φυλάκισης αναστέλλεται για τρία χρόνια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Προηγουμένως, τον Οκτώβρη του ίδιου έτους ολοκληρώθηκε η δίκη για τα βασανιστήρια που υπέστησαν στην Γ.Α.Δ.Α. οι 15 συλληφθέντες, με την πλήρη απαλλαγή των μπάτσων απ' όλες τις κατηγορίες και τη μετατροπή της ποινής των βασανιστηρίων, μετά από εισαγγελική πρόταση, σε απλή εξύβριση και ως εκ τούτου στην παραγραφή της.
Η αντιφασιστική μοτοπορεία του 2012, χτυπήθηκε και διαλύθηκε από τις κατασταλτικές δυνάμεις, γιατί επιχείρησε να βάλει φραγμό στην παρουσία των παρακρατικών ομάδων στο δρόμο, στις πλατείες και στις γειτονιές. Η μανία της επίθεσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ απέναντι στους αντιφασίστες, ο βασανισμός των συντρόφων και συντροφισσών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στη Γ.Α.Δ.Α. και η εν τέλει αθώωση των βασανιστών μπάτσων κάνει σαφές, για άλλη μια φορά, πως η κρατική καταστολή, με τη βοήθεια της αστικής δικαιοσύνης, στοχεύει στο να ανακόψει τη δράση και να κάμψει την αντίσταση του κόσμου του αγώνα.
Σήμερα, μέσα στις συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, καθώς και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί, το κράτος σε κατάσταση πανικού συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σε αυτή τη συνθήκη εντάσσονται και οι συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους με εκκενώσεις σε καταλήψεις και πογκρόμ σε πλατείες, οι αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις, συλλήψεις και βασανισμοί διαδηλωτών και το νέο-χουντικής έμπνευσης- νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, βάσει του οποίου επιχειρείται η εγκληματοποίηση και περιορισμός των διαδηλώσεων (με διατάξεις όπως αυτή όπου η αστυνομία θα απαιτεί τον ορισμό του "υπεύθυνου διοργανωτή" -ο οποίος εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας θα πρέπει να δημοσιοποιεί στις αρχές την ώρα, την ημερομηνία, το δρομολόγιο και το περιεχόμενο της διαδήλωσης, ώστε αυτή να κρίνει, μαζί με τον αρμόδιο της δικαστικής εξουσίας, αν θα την εγκρίνουν ή όχι, ή αν θα την διαλύσουν, ανάλογα με το αν «διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή της εκάστοτε περιοχής»). Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού στρατηγικής προληπτικής αντιεξέγερσης, για τον περιορισμό της έκφρασης της κοινωνικής οργής, για το τσάκισμα των πιο ριζοσπαστικών κομματιών του κινήματος. Από την αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική μοτοπορεία του 2012 μέχρι σήμερα, όλα αποτελούν κομμάτι της αναπτυσσόμενης κατασταλτικής πολιτικής του κράτους, ανεξαρτήτως πολιτικών διαχειριστών, για την αναχαίτιση του κόσμου του αγώνα και για τον εκφοβισμό ολόκληρης της κοινωνίας, ώστε να επιβάλλουν απρόσκοπτοι, κράτος και κεφάλαιο, τους αντικοινωνικούς τους σχεδιασμούς.
Στις 8 Ιουλίου, συνεχίζεται στο Εφετείο η υπόθεση των 21 αντιφασιστών/στριών και ως συνέλευση στηρίζουμε με την παρουσία μας το κάλεσμα της Συνέλευσης κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12. Όντας σε μία συγκυρία όπου η μάχη ενάντια στην καταστολή, την υποβάθμιση των ζωών μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής - χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες, αλλά πιστεύοντας πως οι δικαστικές αίθουσες αποτελούν ένα ακόμα σημείο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις παρακρατικές συμμορίες- η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Συγκέντρωση 8 Ιουλίου 2020, στις 09.00 Εφετείο Λουκάρεως, 6ος όροφος, αίθουσα Δ 120.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση.

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2020/07/07/kato-…