Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 9.30 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους και μέλη του Ρουβίκωνα

Όποιος/α έχει αποφασίσει να συμμετέχει στον κοινωνικό πόλεμο από την μεριά της βάσης, έχει και να περιμένει την απάντηση του κράτους. Η καταστολή είναι το νόμισμα που πληρώνει όποιος αγωνίζεται, η εξουσία δεν είναι ηλίθια να φαντάζεται ότι θα διατηρήσει την θέση και τα προνόμιά της μόνο με την προπαγάνδα. Ο Ρουβίκωνας με δεκάδες δικαστήρια στην πλάτη του το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι. Τι γίνεται όμως όταν τα κατασταλτικά μέτρα δεν καταφέρνουν να κάμψουν έναν αγώνα; Η απάντηση είναι απλή, η καταστολή ανεβαίνει επίπεδο.

Από τον προεκλογικό της αγώνα κιόλας η σημερινή κυβέρνηση είχε προαναγγείλει, με μια τεράστια επικοινωνιακή ομοβροντία των καθεστωτικών media, ότι ο κόσμος του αγώνα, τα Εξάρχεια, οι οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος θα βρεθούν στο στόχαστρο. Και πράγματι είδαμε την επίθεση να ξεδιπλώνεται με αλληλοδιαδεχόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας, με δικαστικά πραξικοπήματα, με επικοινωνιακές καμπάνιες. Η επιδημία και η καραντίνα πάγωσε για λίγο τους σχεδιασμούς τους, αλλά τώρα τους βλέπουμε να επιστρέφουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Ο Ρουβίκωνας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των καθεστωτικών απειλών. Προσπάθησαν να μας υπονομεύσουν και να μας χώσουν στο δικομματικό παιχνίδι. Μας απείλησαν ανοιχτά ότι θα μας «κλείσουν φυλακή», ότι θα «ρίξουν τα κάστρα μας», ότι θα μας υποχρεώσουν να σιωπήσουμε. Όχι μόνο δεν κατάφεραν τίποτα, αλλά ο Ρουβίκωνας συνεχίζει και με την νέα κυβέρνηση, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αφοσίωση, τον αγώνα του για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Με περισσότερες δράσεις, με πιο ολοκληρωμένο πολιτικό λόγο, χτίζοντας νέα «κάστρα».

Ήταν υποχρεωμένοι να ανέβουν επίπεδο.

Πριν χρόνια δώσαμε, μαζί με άλλες δυνάμεις του κινήματος μια σκληρή μάχη ενάντια στο «παράνομο κράτος», το οργανωμένο έγκλημα και τις μαφίες που επιχείρησαν (και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να επιχειρούν) την «άλωση» της γειτονιάς των Εξαρχείων από τα μέσα. Στην μάχη αυτή, χτυπηθήκαμε, ρισκάραμε, κινδυνέψαμε. Η πρόσκαιρη έστω νίκη που κερδίσαμε τότε ανέτρεψε τα σχέδια του κράτους και το υποχρέωσε να επενδύσει ξανά στην απόπειρα της εξωτερικής κατοχής που βλέπουμε να επιχειρείται σήμερα. Το κράτος θορυβήθηκε γιατί η απάντηση του κόσμου του αγώνα στις ναρκομαφίες όχι μόνο διέλυσε τις επικοινωνιακές συκοφαντίες που για δεκαετίες επιχειρούσαν να «λερώσουν» τους αγωνιζόμενους, αλλά και γιατί κατάλαβε ότι οι παράνομοι εκπρόσωποί του στα Εξάρχεια έχουν απέναντί τους μια πολύ ισχυρότερη δύναμη από ότι το κράτος υπολόγιζε. Είμαστε περήφανοι για εκείνη τη μάχη, είμαστε περήφανοι για κάθε τέτοια μάχη που δίνει το κίνημα και ξέρουμε πως σε κάθε τέτοια περίπτωση θα βρισκόμαστε στην μέγγενη νόμιμου και παράνομου κράτους που για δεκαετίες και στα Εξάρχεια συνεργάζονται αρμονικά.

Στο τέλος βέβαια φάνηκε ποιο από τα δύο κράτη έχει το πάνω χέρι. Εκείνη η φουρνιά μαφιόζων, μόλις γνώρισε την ήττα από το κίνημα, και αφού έγινε φανερό ότι δεν μπορεί να παίξει πλέον τον ρόλο της, κατέληξε στην φυλακή και η σκυτάλη δόθηκε σε άλλους.

Το νέο επίπεδο της καταστολής απέναντι στην συλλογικότητά μας χρησιμοποιεί τις δοκιμασμένες τακτικές των στημένων δικαστικών διώξεων. Με μια αστεία δικογραφία, βασισμένη σε φήμες που ισχυρίζονται ότι άκουσαν όσοι κατέθεσαν επιχειρούν να φορτώσουν σε δυο μέλη μας, τον Νίκο Ματαράγκα και τον Γιώργο Καλαϊτζίδη, στον μεν πρώτο την «φυσική αυτουργία» και στον δεύτερο την «ηθική αυτουργία» για την εκτέλεση ενός μέλους του κυκλώματος στα Εξάρχεια. Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η μεγάλη τους έφοδος για να κρατήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση, να χαρακτηρίσουν τον Ρουβίκωνα τρομοκρατική οργάνωση…

Γελιέται όμως το κράτος αν νομίζει ότι μας πιάνει απροετοίμαστους. Γελιέται αν νομίζει ότι θα πιάσει το κίνημα στον ύπνο. Ξέρουμε τι έχουμε απέναντί μας, εμείς «δεν κοιμόμαστε ποτέ».

Ο Ρουβίκωνας και όλος ο κόσμος του αγώνα βρίσκεται και θα βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο, τόσο με το κανονικό κράτος, όσο και με τα παράνομα κράτη των ναρκομαφιών. Υπερασπιζόμαστε τις γειτονιές μας, υπερασπιζόμαστε την κοινωνική βάση που ανήκουμε, αυτό ας το ξέρουν όλοι. Απέναντι στην κρατική σκευωρία κατά των δύο συντρόφων μας θα σταθούμε τόσο μαχητικά που θα προσφέρουμε στο κράτος μια νέα σειρά εκπλήξεων. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα, καλούμε όλη την κοινωνική βάση να σταθεί στο πλευρό μας. Αυτή η σκευωρία θα σπάσει, και το σπάσιμό της θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα: «Δεν μπορούν να μας εξοντώσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τον κοινωνικό αγώνα».

Στις 26/6/2020 οι δύο σύντροφοί μας περνάνε ανακριτή που θα αποφασίσει για την πιθανή προφυλάκισή τους. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ίδια μέρα στις 9.30 π.μ., κτίριο 9 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όλοι και όλες πρέπει να αντιληφθούμε την ειδική σημασία που έχει αυτή η απόπειρα της καταστολής. Και το τι θα σημάνει για όλο το κίνημα, για όλη την κοινωνική βάση το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.


1 2 3 4 5 6 7 8

από Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Άλλη μια δικαστική σκευωρία, προετοιμάστηκε, σχεδιάστηκε, ξεφουρνίστηκε στα μέτρα της καταστολής.

Οι φιλοδοξίες του κράτους να φυλακίζει αγωνιστές με βολικά προσχήματα, μας αφορούν όλους.

Αυτή τη φορά στο εδώλιο κάθονται τα μέλη του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας. Και αυτή τη φορά, να σταθούμε ανάχωμα στους σχεδιασμούς τους.

Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.

Δικαστήρια Ευελπίδων- Παρασκευή 26 Ιουνίου Κτίριο 9, 9.30

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605883/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου οι αναρχικοί Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή κατηγορούμενοι για "ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία" για μια υπόθεση πριν από τέσσερα (!) χρόνια, όταν ένας έμπορος ναρκωτικών, εκτελέστηκε στα Εξάρχεια. Ο συγκεκριμένος εκτός από γνωστός για τη σχέση του με το εμπόριο ναρκωτικών και διάφορες αντικοινωνικές συμπεριφορές, είχε πρωτοστατήσει σε δολοφονική επίθεση σε βάρος τεσσάρων συντρόφων έξω από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. Η παραπομπή των δύο συντρόφων γίνεται με μια κακοστημένη δικογραφία που βρίθει από έωλα στοιχεία, καταφανή ψεύδη και εμφανώς στημένους και καθοδηγούμενους μάρτυρες που καταθέτουν -ξαφνικά μετά από τέσσερα χρόνια- ότι δήθεν είδαν, άκουσαν κι αναγνωρίζουν. Είναι παραπάνω κι από προφανές ότι η συγκεκριμένη δίωξη είναι μια προχειροστημένη σκευωρία που απορρέει από τα κατασταλτικά επιτελεία της αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και απευθύνεται σε πρόθυμους εισαγγελείς και δικαστές ώστε να διεκπεραιώσουν το έργο της πολιτικής εξουδετέρωσης των δύο συντρόφων.

Ωστόσο, όσο κι αν συγκρούεται η κοινή λογική με τις κατασκευές της αστυνομίας, είναι μια κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση όπου διακυβεύεται τουλάχιστον η ελευθερία δύο συντρόφων. Ταυτόχρονα πρόκειται για μία ακόμη κατασταλτική μεθόδευση, που με τη σειρά της έρχεται να προστεθεί στην καθημερινή όξυνση και αυστηροποίηση των όρων ελέγχου και καταστολής όπως αυτή εκφράζεται, τόσο απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται σε μια σειρά από κοινωνικά-ταξικά-περιβαλλοντικά μέτωπα αγώνα όσο κι απέναντι στους αναρχικούς, που βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής. Τις τελευταίες μέρες μόνο, δεκάδες σύντροφοι/σσες προσήχθησαν ή συνελήφθησαν σε κινητοποιήσεις ή προπαγανδιστικές δράσεις (μοτοπορεία εργαζομένων-ανέργων στον Κορυδαλλό, διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο, προσαγωγές για αφισοκολλήσεις και κρέμασμα πανό μελών του NO PASARAN) ενώ ασφυκτική τείνει να γίνει η παρουσία της αστυνομίας σε διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Από τη μεριά μας, όλα αυτά τα χρόνια του συνεχούς αγώνα για τα Εξάρχεια της ταξικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, έχουμε πολύ καθαρή εικόνα της σχέσης ανοχής-συνεργασίας των ναρκο-μαφιών και της αστυνομίας στην περιοχή.

Το κράτος και ο κατασταλτικός στρατός του εισέβαλαν στα Εξάρχεια κάτω από τις ενορχηστρωμένες και υστερικές κραυγές της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» και με πρόσχημα τις ναρκομαφίες και τη γιγάντωση της ναρκοπιάτσας της πλατείας. Μια συνθήκη που διαμορφώθηκε μεθοδικά από την προηγούμενη πολιτική διαχείριση και υπό την πλήρη εποπτεία των κρατικών μηχανισμών, ώστε να αποτελέσει όχημα για την κοινωνική νομιμοποίηση της συντριπτικής αστυνομικής επέμβασης που ακολούθησε -όπου απέναντι στις ναρκομαφίες δεν έκανε παρά θεαματικού τύπου επιχειρήσεις- και ξεκάθαρα στόχευε στο τσάκισμα των αγωνιστών και αγωνιστριών, την εκδίωξη των προσφύγων και μεταναστών και τη μετατροπής της περιοχής από πεδίο αμφισβήτησης και ορμητήριο αγώνων, σε ζώνη υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ταυτόχρονα μέσα από την ιδεολογική επίθεση που προωθείται συστηματικά από τα μιντιακά φερέφωνα του Υπ. Δημοσίας Τάξης, επιχειρείται να εμπεδωθεί κοινωνικά ένα "Καθεστώς Εξαίρεσης" τόσο για τις αναρχικές και τους αναρχικούς και πολλούς άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες της βάσης όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες ώστε να δικαιολογήσει κοινωνικά την αστυνομική βία πάνω τους.

Καταγγέλλουμε την κατασταλτική μεθόδευση και σκευωρία σε βάρος των αναρχικών Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συντρόφων.

Κανένας αγωνιστής όμηρος στα χέρια του κράτους!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Παρασκευή 26/6, 9.30 π.μ., Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9

Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Ιούνιος 2020

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605936/


1 2 3 4 5 6 7 8

Στο πλευρό των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα

Να σταματήσουμε την επιχείρηση δυσφήμισης και ομηρίας του Ρουβίκωνα

Η δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» του εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι στις 7/6/2016 εναντίον των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα είναι στην καλύτερη περίπτωση εξωφρενική. Ο μεν Γιώργος κατηγορείται με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά του εμπορίου ναρκωτικών με την ανοχή της αστυνομίας στα Εξάρχεια, τον δε Νίκο «αναγνωρίζουν» ως φυσικό αυτουργό, μετά από τέσσερις μήνες, δυο άτομα με αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις, ενώ πολλοί άλλοι παριστάμενοι στο φόνο κατηγορηματικά δεν τον αναγνωρίζουν.

Όμως, εκτός από εξωφρενική, η δίωξη παραπέμπει ευθέως σε πολιτικοαστυνομική σκευωρία εναντίον της μαχητικής αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, της οποίας οι δύο κατηγορούμενοι είναι δραστήρια μέλη, καθώς και απέναντι στο Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ, που ως ζωντανός πολιτικός χώρος στην καρδιά των Εξαρχείων από το 2012, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα των κατοίκων της γειτονιάς απέναντι στις ναρκομαφίες. Το κίνητρο της εν λόγω δίωξης αποκαλύπτει η φράση κυβερνητικού αξιωματούχου σε στενό κύκλο: «Πρέπει να βάλουμε τον Καλαϊτζίδη φυλακή για να ησυχάσουμε». Κατανοητή αυτή η…δημοκρατικότατη δήλωση, οφείλουμε ωστόσο να διευκρινίσουμε πως δεν θα ησυχάσουν, ούτε θα ησυχάσουμε…

Η δεξιά -για μία ακόμα φορά- εκτός από επίμονη και μοχθηρή, αποδεικνύεται βουλιμική και σπασμωδική, με πιθανότατη την αποτυχία. Ο αγώνας ενάντια στην κοινωνική λεηλασία, την καταστολή και τη χειραγώγηση συνεχίζεται.

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9.30 Μ.Μ.,ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΗΡΙΟ 9).

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Στέκι Μεταναστών - Κοινωνικό Κέντρο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

24.06.2020

πηγή : https://synantisi.org/2020/06/25/sto-pleyro-t…


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στα 2 μέλη του Ρουβίκωνα που καταθέτουν στον ανακριτή την Παρασκευή 26/6

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων - κτήριο 9 καταθέτουν στον ανακριτή οι δύο αναρχικοί - μέλη του Ρουβίκωνα, Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης, με τις κατηγορίες της φυσικής και ηθικής αυτουργίας αντίστοιχα, για την υπόθεση της εκτέλεσης του ναρκέμπορου γνωστού ως Χαμπίμπι. Πρόκειται για ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο από τους μπάτσους με την συνδρομή μαφιόζων και ναρκέμπορων.

Το τελευταίο διαστημα το κράτος κλιμακώνει τέτοιου είδους επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα, η δίωξη των μελών του Ρουβίκωνα δεν είναι ξεκομμένη από αυτή των συντρόφων και της συντρόφισσας για την υποτιθέμενη οργάνωση "Σύντροφοι - Συντρόφισες" ή την δίωξη των 2 συντρόφων από την Θεσσαλονίκη. Τέτοιες πρακτικές μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση του κινήματος και όσων αγωνίζονται.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και γενικότερα στους διωκόμενους συντρόφους/-ισσες δεν είναι απλώς μέρος του αγώνα μας, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, με τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 09.30 έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605952/


1 2 3 4 5 6 7 8

Το κράτος δεν ξεχνάει. Δεν ξεχνάει όσους στάθηκαν εμπόδιο με τον λόγο και τις πράξεις τους στις επιλογές του, ειδικά τις πιο σκοτεινές. Για δεκαετίες τα Εξάρχεια αποτελούν έναν πόλο αντίστασης στην μητρόπολη, μια εστία ραδιουργίας δυνάμεων που αγωνίζονται για μια διαφορετική κοινωνική συνθήκη, έναν τόπος αμφισβήτησης, δημιουργίας, μια κερκόπορτα στην καθεστωτική κανονικότητα. Εκτός από την άμεση αστυνομική καταστολή το δεύτερο σημαντικότερο μέσο που χρησιμοποίησε η ελληνική εξουσία, για να υπονομεύσει αυτόν τον πόλο αντίστασης, ήταν το εμπόριο ναρκωτικών και οι μαφίες πίσω από αυτό. Το αναρχικό κίνημα «γενιές επί γενεών» έχει αντισταθεί ενεργά σε αυτή την «από τα μέσα» απειλή. Από την δεκαετία του 70 έως σήμερα δεκάδες μάχες έχουν δοθεί ενάντια σε αυτό το «παράνομο» κράτος και κεφάλαιο που αρμονικά συνεργάζεται με το νόμιμο.

Το κράτος όμως δεν ξεχνάει. Στις 26/6 δύο σύντροφοι, μέλη του Ρουβίκωνα, ο Ν. Ματαράγκας και ο Γ. Καλαιτζίδης, οδηγούνται στον ανακριτή, ο πρώτος κατηγορούμενος για φυσική αυτουργία και ο δεύτερος για ηθική αυτουργία στην δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών τον Ιούνιο του 2016 στην πλατεία Εξαρχείων. Για όσους/ες δε θυμούνται, αυτού του γεγονότος είχε προηγηθεί μια περίοδος σκληρού αγώνα ενάντια στην τότε οργανωμένη μαφία που έλεγχε το εμπόριο ναρκωτικών και είχε αρχίσει να μετατρέπει τα Εξάρχεια σε no-mans-land επιβάλλοντας την ζούγκλα που χρειάζεται κάθε τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα, για να αυξήσει τα κέρδη της. Το κίνημα, χιλιάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, κι ανάμεσά τους ο Ρουβίκωνας και τα δύο κατηγορούμενα μέλη του, ύψωσαν ένα τείχος αντίστασης. Μετά από επίμονες, σκληρές και επικίνδυνες μάχες κερδήθηκε μια τακτική νίκη απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Γι' αυτό και το κράτος, μόλις κατάλαβε ότι το παιχνίδι εκείνη την συγκυρία χάθηκε «απέσυρε» με άμεσες και μαζικές συλλήψεις όλο το κύκλωμα. Άλλα κυκλώματα το αντικατέστησαν φυσικά, αλλά η μνησικακία του κράτους τόσο για την ήττα του στη συγκυρία όσο και για το «απρόσμενο» της από τα κάτω αντίστασης στα οργανωμένα σχέδια του, παρέμεινε. Τέσσερα χρόνια μετά μια χοντροκομμένη σκευωρία που επιχειρεί να κλείσει φυλακή δύο αγωνιστές είναι σε εξέλιξη. Μέρος ενός βρώμικου αστυνομικού παιχνιδιού που εκτός των άλλων επιχείρησε να πείσει τους φυλακισμένους μαφιόζους να θεωρήσουν υπεύθυνους για την σύλληψη τους, αυτούς τους συγκεκριμένους αγωνιστές. Το κρατικό σχέδιο δεν ολοκληρώνεται με μια πιθανή προφυλάκιση αλλά συνεχίζεται ως εξόντωση και μέσα στην φυλακή.

Δε θα πρέπει βέβαια να αγνοούμε και τη σημερινή συγκυρία όπου το κράτος επιλέγει να κάνει την κίνηση του. Μετά από μια επικοινωνιακή καμπάνια «τάξης και ασφάλειας» που επιχείρησε να δαιμονοποιήσει τα Εξάρχεια και να ποινικοποιήσει κάθε αντικαθεστωτική δράση, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε αντιμέτωπη με τα ψέματά της. Τα Εξάρχεια αστυνομοκρατούνται, αλλά παραμένουν ζωντανά. Το αναρχικό κίνημα χτυπιέται, αλλά παραμένει στην πρώτη γραμμή. Ο Ρουβίκωνας ως μία επικοινωνιακή αιχμή της κατασταλτικής προπαγάνδας συνεχίζει απτόητος τον αγώνα του. Τα κρατικά σχέδια απέτυχαν ξανά. Γι' αυτό και εν όψει μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης που θα βγάλει επιτέλους τον κόσμο στον δρόμο, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα ισχυρότερα και πιο βρώμικα όπλα. Η τακτική της παραγωγής «συνήθων υπόπτων» που μεσουράνησε πριν δεκαετίες επιστρέφει. Η αρχή γίνεται με τους Ματαράγκα - Καλαϊτζίδη, αλλά μην έχει κανείς αμφιβολία, αν τους περάσει, δε θα μείνει εκεί…

Όμως, η τακτική των «συνήθων υπόπτων» και των στοχευμένων σκευωριών που σκοπεύουν σε προφυλακίσεις ηττήθηκε και εξευτελίστηκε κοινωνικά πριν δεκαετίες. Το ίδιο θα πάθει και τώρα. Παρόλα αυτά, η ζωή και η ελευθερία των συντρόφων μας είναι πρώτο μέλημα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να καταρρεύσει η κρατική σκευωρία. Κι αν το κράτος επιλέξει να οδηγήσει στην φυλακή ή σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις τους συντρόφους μας, ας ετοιμαστεί να δώσει μια μάχη που, για άλλη μια φορά, δεν έχει υπολογίσει σωστά τι θα του κοστίσει.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη

Όλοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που καλεί ο Ρουβίκωνας και η περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας:

Παρασκευή 26/6/2020, 09:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτίριο 9.

Αναρχική Ομοσπονδία

Site: anarchist-federation.gr
email: anarexchist-feexderation@riseup.exnet
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


1 2 3 4 5 6 7 8

Αθήνα: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη

Οι σύντροφοι Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης (μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας του Ρουβίκωνα) καλούνται να απολογηθούν αύριο Παρασκευή 26/6 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, για την εκτέλεση ενός «γνωστού» εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια πριν από τέσσερα (!) χρόνια.

Πρόκειται για μια ακόμη σκευωρία (όπως και με άλλες διώξεις στο παρελθόν για άλλους/ες συντρόφους/ισσες) με ένα κατηγορητήριο «τσίρκο» λαμβάνοντας υπόψη καταθέσεις ατόμων που ήταν εμπλεκόμενοι με το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Είναι μια ακόμη προσπάθεια ομηρίας και φίμωσης, από την πλευρά των κατασταλτικών μηχανισμών, τόσο των συντρόφων του Ρουβίκωνα, όσο και του ευρύτερου Αναρχικού - Αντιεξουσιαστικού κινήματος. Ενός κινήματος που αποτελεί πλέον το πιο μαχητικό κομμάτι Αντίστασης σε όλα τα πεδία, κάτι που θέλει να σταματήσει η νέα ακροδεξιά - νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ.

Στηρίζουμε το κάλεσμα Αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 26 Ιούνη 2020 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9) στις 9:30 π.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ !!

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥΣ !!

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !! - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη


1 2 3 4 5 6 7 8

Στήριξη συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Ευελπίδων Παρασκεύη 26/9 9.30π.μ κτήριο 9

Την Παρασκευή στις 26 Ιουνίου και ώρα 9.30 π.μ στα δικαστήρια τηςΕυελπίδων- κτήριο 9, θα περάσουν από ανακριτή οι δυο αναρχικοί σύντροφοι μέλη του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαίτζίδης και Νίκος Ματαράγκας αντιμέτωποι με κατηγορίες για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα. Η δίωξη αφορά την εκτέλεση του Χαμπίμπι, γνωστού ναρκεμπόρου στην περιοχή τωνΕξαρχείων ο οποίος επιδιδόταν συχνα σε αντικοινωνικές συμπεριφορές και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στην δολοφονική επίθεση κατά τεσσάρωνσυντρόφων έξω από το Κ*ΒΟΞ. Είναι προφανές ότι το κράτος και οι δικαστικές αρχές με τα γνωστά τους πλέον τερτίπια, προσπαθούν να στήσουν μια δικογραφία φιάσκο σε βάρος των δυο συντρόφων με μηδαμινά στοιχεία και οφθαλμοφανή ψεύδη. Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί άλλη μια κακοφτιαγμένη σκευωρία, απόλυτα μεθοδευμένη και καθοδηγούμενη από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει ως σκοπό την πλήρη πολιτική εξουδετέρωση των δύο συντρόφων και παράλληλα είναι ακόμα ένα <<μήνυμα>> για όποιον-ια επιλέγει να συνεχίζει να αγωνίζετα ιενάντια στο κράτος και τα τσιράκια του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ-Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6 9.30 π.μ Δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 9

Αναρχική ομάδα BELLINI