Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

104475657_956688401450637_8243007095216138482_n

Ενάντια στο σύγχρονο φασισμό…

των κλειστών συνόρων, του καθεστώτος εξαίρεσης και παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού, των επιχειρήσεων «σκούπα», του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, υγείας και παιδείας, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των καταλήψεων στέγης, των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού, των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη - Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης
χωρίς σύνορα, καταπίεση και εκμετάλλευση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΗ, 12μ. Πλατεια Γεωργιου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» / ΑΠΟ
& συντρόφισσες - σύντροφοι

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2020/06/18/πάτρα…


Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες της παραλιακής ζώνης της Πάτρας

Την Τετάρτη το μεσημέρι σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω πραγματοποιήσαμε διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στα παλιά εργοστάσια απέναντι από το νέο λιμάνι. Στην περιοχή βρέθηκαν και διένειμαν επίσης είδη πρώτης ανάγκης και σύντροφοι-ισσες από τη Δομή Αλληλοβοήθειας από την Κατάληψη Παραρτήματος, καθώς και αλληλέγγυοι από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών και την No name kitchen όπου σε καθημερινή βάση προμηθεύουν τα απαραίτητα.

Περίπου 250 πρόσφυγες και μετανάστες αυτοστεγάζονται στα παλιά εργοστάσια της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. Στην προσπάθεια τους να περάσουν σε κάποιο πλοίο με προορισμό τη δυτική Ευρώπη, βιώνουν την καταστολή των μπάτσων και των σεκιουριτάδων που ελέγχουν την πρόσβαση στο νέο λιμάνι. Καθημερινά είναι τα παραδείγματα χτυπημάτων στο κεφάλι και των σπασιμάτων σε χέρια-πόδια.

Ζούμε εν μέσω μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής καταστροφής και πρωτόγνωρης κοινωνικής κρίσης, όπου με τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι γιγαντιαίες αντιφάσεις της πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας και εντέλει η εγκληματική και δολοφονική φύση του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος για την πλειοψηφία της κοινωνίας και ειδικά για τα πιο ευάλωτα και φτωχά κομμάτια της.

Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν ένα αδιανόητο καθεστώς εξαίρεσης, όντας απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από την Μόρια και το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι ύστερα από τις εξώσεις από τα σπίτια που διέμεναν και από τις εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων, μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας και τη Μανωλάδα.

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω θα είναι ανοιχτός και αυτή την Παρασκευή 19 Ιούνη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε όλοι, τα χρειάζονται.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12μ. στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, από την πλατεία Γεωργίου.

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω

Πατρέως 87 | epitaprosw.espivblogs.net | epitexaprosw@gexmail.com

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2020/06/19/…