Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στις 12.00

Κάλεσμα στις/ους εργαζόμενες/ους των My Market για τη διοργάνωση κοινών δράσεω…

Μασόβκα: Δημόσιο κάλεσμα στις/ους εργαζόμενες/ους των My Market για τη διοργάνωση κοινών δράσεων ενάντια στην εργοδοσία.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες 30 συντρόφισσες/οι από τη συλλογικότητά μας όργωσαν στην κυριολεξία την Αθήνα & τον Πειραιά, επισκεπτόμενοι όλα τα καταστήματα My Market, σε μια προσπάθεια να δούμε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο κάτεργο και να μοιράσουμε ένα κάλεσμα στους εργαζόμενους. Παρά την εχθρική στάση των υπευθύνων των περισσότερων καταστημάτων και παρά τον φόβο που διαπιστώσαμε να «ίπταται» στον αέρα των My Market, θεωρούμε πως η απεύθυνση πήγε πολύ καλά. Κρατάμε τα συνωμοτικά χαμόγελα των εργαζομένων και το όλο ζωντάνια βλέμμα τους καθώς δίπλωναν το κάλεσμα στην τσέπη τους πριν τους δει κάποιος ρουφιάνος, ένα βλέμμα ειλικρινές, καθάριο και ορεξάτο για αγώνα. Τελευταίος σταθμός του μοιράσματος ήταν οι κεντρικές αποθήκες ανεφοδιασμού στη Μάνδρα Αττικής και στα Οινόφυτα. Παράλληλα δημοσιοποιούμε σήμερα το κάλεσμα που μοιράστηκε για όσες/ους εργαζόμενες/ους δεν είχαν βάρδια τις ώρες που επισκεφτήκαμε τα καταστήματα.

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ MY MARKET ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

Με δεδομένο τις πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους/ες που έχουν γίνει ενάντια στην εργοδοσία των My Market για κάθε λογής εργοδοτικές αυθαιρεσίες- από παράνομες απολύσεις μέχρι ψυχολογική βία (δεν ξεχνάμε ποτέ το αλήστου μνήμης σχόλιο για τους εργαζόμενους «πως πρέπει να συμμορφώνονται και να είναι χαρούμενοι που δουλεύουν έστω και με 300 ευρώ»), αποφασίσαμε σαν συλλογικότητα να συμβάλλουμε στον αγώνα των εργαζομένων για τα αυτονόητα.

Σαν ένδειξη οργής ενάντια στις νεοφιλελεύθερες τακτικές της εργοδοσίας των My Market που πιστεύουν πως διατηρούν σκλάβους αντί για εργαζόμενους, έχουμε ήδη παρέμβει με επικουρικές και αντανακλαστικές δράσεις, ώστε τα αφεντικά να καταλάβουν πως εμείς, οι από τα κάτω, δε θα επιτρέψουμε σε αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα να γίνει κανονικότητα.

Όμως, εμείς μπορούμε μόνο να δρούμε υποστηρικτικά και επικουρικά, καθώς τον πρώτο λόγο στον αγώνα τον έχετε εσείς. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, γιατί γνωρίζουμε -όπως και εσείς- ότι η εργασιακή επισφάλεια, οι απολύσεις και η τρομοκρατία των αφεντικών που μας ξεζουμίζει για το μέγιστο κέρδος, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των από τα κάτω.

Σας καλούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε να κάνουμε όλοι/ες μαζί μια συζήτηση όπου θα γνωριστούμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις για την διοργάνωση κοινών δράσεων ενάντια στην εργοδοσία, ώστε να διεκδικηθούν όσα δικαιούστε.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ακούσουμε τις δικές σας εμπειρίες από το εργασιακό περιβάλλον των Μy Market, ώστε να συλλέξουμε όλες τις καταγγελίες και να ανοιχτούν στην κοινωνία, γιατί κανείς και καμιά δεν είναι μόνη.

Ορίζουμε το πρώτο ραντεβού μας για την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 12.00 το πρωί, στον Κοινό Τόπο (Πλούτωνος και Υψηλαντου, Δάφνη / Η τοποθεσία βρίσκεται πλησίον του Μετρό Αγίου Δημητρίου).

Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος/α από εσάς δεν έχει τη δυνατότητα να παραβρεθεί, ας μη διστάσει καθόλου να επικοινωνήσει με εμάς μέσω e-mail στο masoexvka@espiexv.net ή μέσω της σελίδας μας στο facebook (www.facebook.com/masovkaanarxikisillogikotita…

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΠΟΤΕ.

Με εκτίμηση,

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

ΥΓ Το κείμενο αυτό μοιράστηκε σε όλα τα καταστήματα My Market της Αττικής και του Πειραιά, καθώς και στις κεντρικές αποθήκες διανομής, φτάνοντας στα χέρια όλων των συναδέλφων σου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1606071/