Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο

Την Παρασκευή 17/07/20 περνάει απο ειδικό εφέτη ανακριτή ο σύντροφος μας Βαγγέλης Σταθόπουλος. Διώκεται για την έμπρακτη αλληλεγγύη του με μόνο στοιχείο μια ψευδή και μεθοδευμένη κατάθεση.

Συγκέντρωση 09:00 Εφετείο Λουκάρεως.

Άμεση Απελευθέρωση στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο.

Όλοι / Όλες εκεί.

Σύντροφοι / Συντρόφισσες ενάντια στην ομηρία του Βαγγέλη Σταθόπουλου

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιουλίου 12h


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθοπουλο

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9.ΟΟ πμ. στο Εφετείο Λουκάρεως περνάει από ειδικό εφέτη ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Ο σύντροφος είχε συλληφθεί από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής στις 8 Νοεμβρίου 2019, για μια ληστεία που έλαβε χώρα στον Χολαργό και έκτοτε βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας στα κολαστήρια του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα στις φυλακές της Λάρισας. Με αυτού του είδους την σκευωρία και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο προσπαθούν να εξοντώσουν πολιτικά ηθικά και οικονομικά τον σύντροφο. Φυσικά ο πραγματικός λόγος αφορά την πολιτική του ταυτότητα και το παρελθόν του. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες για ληστεία και ένταξη του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ όπως τονίζει ο ίδιος σε κομμάτι της«απολογίας» του, «...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε έναv τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα.»

Αναγνωρίζουμε την επίθεση στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο ως κομμάτι της επίθεσης στο αναρχικό και ευρύτερο ανατρεπτικό κίνημα,επίθεση που εμπεριέχει εκκενώσεις καταλήψεων, εισβολές σε πανεπιστήμια,επιθέσεις με ξύλο και χημικά στην γειτονιά των Εξαρχείων και τις διαδηλώσεις, απαγωγές και βασανισμους συντρόφων. Στην εποχή που τα ΜΜΕ διασύρουν συντρόφους και αγωνιστές με τον χειρότερο τρόπο, βαδίζοντας χέρι χέρι με την κατασταλτική πολιτική του κράτους, η αλληλεγγύη θα συντρίψει τον φόβο.

ΚΆΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00πμ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΜΜΕ-ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82909/


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον σύντροφο Β. Σταθόπουλο στο εφετείο αθηνών (Λουκάρεως), Παρ 17/07 9:00 π.μ.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 9.ΟΟ πμ. στο Εφετείο Λουκάρεως περνάει από ειδικό εφέτη ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Λάρισας εδώ και οχτώ μήνες.

Στις αρχές Νοεμβρίου τα τσιράκια της αντιτρομοκρατικής τον συλλαμβάνουν με πρόφαση ότι συμμετείχε σε ληστεία σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ στον Χολαργό.

Την επόμενη μέρα το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται με την υποτιθέμενη συμμετοχή του στην οργάνωση επαναστατική αυτοάμυνα.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της "απολογίας" του: «...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα. »

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 17/07, στο εφετείο αθηνών στην οδό Λουκάρεως στις 9:00 π.μ.

Ενάντια στις κρατικές μεθοδεύσεις και τις κατασκευασμένες κατηγορίες η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Λευτεριά στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Πάροδος

αυτοοργανωμένος χώρος έκφρασης, αλληλεγγύης και σύγκρουσης

Π. Τσαλδάρη 173 κ' Λαοδικείας, Νίκαια

parodos.espivblogs.net

πηγή : https://parodos.espivblogs.net/678-2/


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθοπουλο

Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9.ΟΟ το πρωί, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθοπουλος στο Εφετείο Λουκάρεως περνάει από ειδικό εφέτη ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του.

Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθοπουλος στο Εφετείο Λουκάρεως περνάει από ειδικό εφέτη ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Το κράτος οι μόνοι τρομοκράτες.

Συνέλευση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία σε αλλυλεγγύη με τους αγωνιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1606341/