Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 11.00

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους χθεσινούς συλληφθέντες

Να διώξουμε τα ένστολα κρατικά ορκ από τις ζωές μας - Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 πμ στο κτίριο 12 της Σχολής Ευελπίδων

Ήταν νωρίς το πρωί της Τετάρτης που ο ισόβιος υπουργός αστυνομίας Χρυσοχοΐδης βγήκε στα κανάλια για να πει -κατά λέξη- ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η αστυνομία να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων». Μία τέτοια πρόκληση δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους μπάτσους που κατά τη διάρκεια της μέρας απέδειξαν ότι ο σερίφης τους αν θέλει να κερδίσει το τσάλεντζ του πρέπει να προσπαθήσει πιο πολύ.

Χθες, αφού πρώτα έθεσε τέσσερις κλούβες και έξι διμοιρίες στην υπηρεσία 15 μετρημένων φασιστών ους στην πλατεία Βικτωρίας, καλώντας επιθετικά τις πολλές εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες να φύγουν για «να τους αφήσουν να κάνουν τη διαμαρτυρία τους», επιτέθηκαν μετά το τέλος της διαδήλωσης εντελώς απρόκλητα στον κόσμο που αποχωρούσε συντεταγμένα, εκτόξευσαν ξανά σωρούς χημικών, επιτέθηκαν με τις μηχανές της ομάδας δολοφόνων της ΔΡΑΣΗ σε κόσμο, συνέλαβαν όποιον άνθρωπο δεν πρόλαβε να φύγει στα τυφλά, και στη συνέχεια επιχείρησαν να τους φορτώσουν πειστήρια τα οποία περιέφεραν από χέρι σε χέρι μέχρι να τα τοποθετήσουν σε τσάντες.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν τους είχε τραβήξει σε βίντεο η μισή Αθήνα τη στιγμή που έφτιαχναν «πειστήρια», θα είχαν σπεύσει να προσθέσουν τη δημιουργία τους στο κατηγορητήριο. Αλλά μια που μέσα σε μία ώρα τους είχε δει όλη η Ελλάδα, βρήκαν ένα άλλο κατηγορητήριο, πιο πρόσφορο.

Οι μηνύσεις των πληρωμένων μπράβων του ελληνικού κράτους αναφέρονται σε «απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία» σε μια διαδήλωση όπου δεν έχει ανάψει ούτε σπίθα, για «πέτρες» και «απόπειρες σωματικής βλάβης», σε μια συγκέντρωση όπου δεν έχει πέσει ούτε πλαστικό ποτήρι νερό. Πιθανόν η θλίψη τους για τη νέα πανωλεθρία των κολλητών τους φασιστών ήταν μεγάλη και ήθελαν να την πνίξουν στο ξύλο. Πιθανόν η λοβοτομή που έχουν υποστεί για να μπορούν να κάνουν τη «δουλειά» που κάνουν, τους εμποδίζει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν εμπρησμοί χωρίς φωτιά.

Το βέβαιο είναι ότι λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τις βαρβαρότητες της μεγάλης διαδήλωσης της 9ης Ιουλίου, δύο μέρες αφότου ήρθε στην επιφάνεια ο κτηνώδης βασανισμός ενός νέου ανθρώπου που πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα, πιθανότατα από πνευμονική εμβολή ή εσωτερική αιμορραγία που «ξέχασε» να εξετάσει η ιατροδικαστική έκθεση, τα αρρωστημένα ανθρωπάκια με τα ρόπαλα που έχει αμολήσει ελεύθερα η ακροδεξιά κυβέρνηση, του συμπλεγματικού υπουργού ΠροΠο Χρυσοχοΐδη, του κατά συρροή μιζαδόρου πρωθυπουργού και του γελοίου υποκειμένου Μπογδάνου -που έσπευσε να διαδηλώσει χθες μαζί με τον Κασιδιάρη και άλλους 13 κρετίνους ενάντια στους πρόσφυγες- έκαναν ξανά το κέντρο της Αθήνας ένας θέατρο θηριωδίας.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν χθες, για να εξηγηθεί μέσω αυτών των συλλήψεων η δράση των ένστολων μανιακών. Ανάμεσά τους, δύο σύντροφοί μας, οι Α.Τ. και Θ.Λ., οι οποίοι εμφανίζονται σε όλα τα βίντεο που κυκλοφόρησαν να μην κάνουν απολύτως τίποτα μεμπτό, εκτός από το να προφυλάσσονται από την αστυνομική παραληρηματική διαταραχή.

Θα περάσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, από ανακριτή με πρόθεση να τους αποδοθούν κατηγορίες. Είναι για εμάς ζήτημα αξιοπρέπειας να μην αφήσουμε την κρατική βαρβαρότητα να απειλεί τους συντρόφους μας.

Θα είμαστε στο κτίριο 12 της Σχολής Ευελπίδων σήμερα Πέμπτη, από τις 11 το πρωί, απαιτώντας να απελευθερωθούν οι σύντροφοι μας και να παυθεί κάθε δίωξη εναντίον τους. Και θα σταθούμε στο πλάι τους μέχρι τέλους και μέχρι να πάψουν ανθρώπινα σκουπίδια να κυκλοφορούν λυτά στους δρόμους, να βασανίζουν και να δέρνουν.

-Καμία δίωξη για τους συντρόφους μας Α.Τ. και Θ.Λ. και οποιονδήποτε άλλο συλληφθέντα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της πλ. Βικτωρίας την Τετάρτη 15/7

-Να παυθούν οι διώξεις όλων των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των ναζιστικού τύπου αστυνομικών εφορμήσεων της τελευταίας εβδομάδας, στη Βικτώρια και στο Σύνταγμα

-Οργάνωση και αγώνας, στον δρόμο και στους κοινωνικούς χώρους για να τσακισθεί το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης

-Έξω οι ένστολοι δολοφόνοι από τους δρόμους και τις πλατείες

-Μηδενική ανοχή στην κρατική τρομοκρατία

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : https://rocinante.gr/na-dioxoume-ta-enstola-k…