Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος πέρασε σήμερα στην Λουκάρεως από ειδικό εφέτη ανακριτή 9 ολόκληρους μήνες μετά την σύλληψη του. Όλο αυτό το διάστημα είναι προφυλακισμένος στην Λάρισα μακριά από τους δικηγόρους του και με ελάχιστη πρόσβαση στην δικογραφία, ζητήθηκε λοιπόν η 3 ήμερη προθεσμία που δικαιούται για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Αντ΄ αυτού με κάθετη εντολή της ΄΄αντι΄΄τρομοκρατικής υπηρεσίας μεταφέρθηκε επιτόπου πίσω στη Λάρισα, όταν ακόμη και ο εισαγγελέας και ανακριτής επέμεναν για την παραμονή του στον Κορυδαλλό κάνοντας λόγο μέχρι και αυτοί για ειδική μεταχείριση του Σταθόπουλου από τα πάνω. Η απόφαση είχε ήδη παρθεί από το υπουργείο.

Δεν μας κάνει εντύπωση η εκδικητικότητα στο πρόσωπο του συντρόφου μας .

Να σημειώσουμε, ήδη από τον Ιανουάριο η "αντι"τρομοκρατική έχει στα χέρια της τα εργαστηριακά αποτελέσματα των DNA , τα οποία δίνει μόλις 4 μέρες πριν και τα οποία επιβεβαιώνουν την αθωότητα του, αυτό που φωνάζει από την αρχή ο σύντροφος μας .

Η παρατεταμένη ομηρία του Σταθόπουλου στηρίζεται μόνο σε μία ψευδή κατάθεση , υπαγορευμένη από τις διωκτικές αρχές . Μη μπορώντας να στηρίξουν τις κατασκευασμένες κατηγορίες στο πρόσωπό του, στοχεύουν στην ψυχολογική εξόντωση του συντρόφου με κάθε τρόπο.

Eμείς δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να κανιβαλίσουν τις ζωές μας .

Θα είμαστε στο πλευρό του συντρόφου μας μέχρι να πέσει η σκευωρία από το πρόσωπό του.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 09:00

ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ

Σύντροφοι / Συντρόφισσες ενάντια στην ομηρία του Βαγγέλη Σταθόπουλου

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιουλίου 02h


Συγκέντρωση Αλληλεγγυης στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο στο Eφετείο Αθηνών(Λουκάρεως)

Ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος βρισκεται φυλακισμένος 9 μήνες στις φυλακές Λάρισας με κατασκευασμένα στοιχεία της ''αντι''τρομοκαρατικής και με βάση μια ψευδή κατάθεση υπαγορευμένη απο τις διωκτικές αρχές,λόγο τις συμμετοχής του στο αναρχικό κίνημα και τους αγώνες.

Την Πέμπτη 23/7 πέρναει για δεύτερη φορά μεσα σε λίγες μέρες απο ειδικό εφέτη ανακριτή οπου εκδικητικά τον μετέφεραν πίσω στις φυλακές Λάρισας μετά την 3ημερη προθεσμία που δικαιούταν και πήρε στις 17/7.

Η μεταγωγή αυτή σκοπό εχει την ψυχολογική εξόντωση του συντρόφου την μη επικοινωνία με τους δικηγόρους καθώς και να μην έχει πρόσβαση στην στημένη δικογραφία που του ''φωρτόνουν''.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ(ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ) ΩΡΑ 9.00

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82965/