Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στις 17.00

Antifa Hip-hop Festival

Το περσινό καλοκαίρι αντιφασίστες και αντιφασίστριες με αγάπη για το Hip Hop και τη κουλτούρα του δρόμου διοργανώσαμε το πρώτο Antifa Hip Hop Festival στη πόλη μας. Ένα χρόνο μετά με περισσότερη όρεξη και ορμή οργανώνουμε το δεύτερο στη σειρά.Μέσα στο χρόνο που μας πέρασε γίνανε πολλά που επηρέασαν εμάς και τη κοινωνία που ζούμε και καθόλου αδιάφορους δε μας αφήνουν.

Το κράτος, με ακροδεξιά πλέον κυβέρνηση στο τιμόνι του, συνέχισε την επίθεση που άφησαν στη μέση οι προηγούμενοι. Το κίνημα, οι άνθρωποι που οργανώνονται και σηκώνουν το κεφάλι στην αδικία και την εκμετάλλευση, μπήκαν στο στόχαστρο από τις πρώτες μέρες της εκλογής τους. Η ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων στην Αθήνα τέθηκε σε κλοιό πολιορκίας με μπάτσους και ναρκέμπορους σε κάθε στενό.

Ο αναρχικός χώρος χαρακτηρίστηκε από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ νούμερο ένα εχθρός με καταλήψεις να εκκενώνονται και αγωνιστές να διώκονται.
Την ίδια στιγμή οι μπάτσοι έχουν αφήσει κάθε επίφαση νομιμότητας και λειτουργούν σαν αυτό που είναι στη πραγματικότητα: η μεγαλύτερη συμμορία στη χώρα. Τη πέφτουν σε πλατείες και πάρκα, κάνουν συνεχώς ψαχτίρια σε κάθε γειτονιά, ξυλοκοπούν πιτσιρικάδες και μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα, διαλύουν πορείες και συγκεντρώσεις.
Μέσα σ' αυτό το σκηνικό τ' αφεντικά, μας έχουν κάνει λάστιχο με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς της πείνας σε σκατοδουλείες που μας κλέβουν το χρόνο και τη δύναμη για να ζήσουμε.

Οι φασίστες επίσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ' τη σούπα. Τα καλύτερα παιδιά του κράτους και των αφεντικών θα είναι πάντα εδώ όσο τους χρειάζονται. Μπορεί να αλλάζουν ταμπέλες και προσωπεία, να πέταξαν τη προβιά του νεοναζί και να φορέσαν αυτή του εθνικιστή και του «τίμιου πατριώτη» ο ρόλος τους όμως παραμένει ο ίδιος. Να διαιρούν την εργατική τάξη και να επιτίθονται στις οργανώσεις της.
Στο Ηράκλειο πριν λίγο καιρό γνωρίσαμε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.

Ένας φασιστικός όχλος από αφεντικά της νύχτας, μπράβους, σεκιουριτάδες, τρομπαρισμένους γυμναστηριακούς και γιαλατζί οπαδούς οργάνωσαν συγκέντρωση ενάντια στους μετανάστες και επιτέθηκαν μαζί με την αστυνομία με λοστούς, μαχαίρια και αλυσοπρίονο στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης ήταν επιβλητική με χιλιάδες ανθρώπων να κατεβαίνουν στο δρόμο λίγες βδομάδες μετα για να κάνουν ξεκάθαρο ότι αυτά δεν χωράνε στο Ηράκλειο και τη Κρήτη.

Η μουσική που αγαπάμε κι ο τρόπος ζωής που έχουμε αποφασίσει να ακολουθούμε συνδέονται και επηρεάζονται από όσα βιώνουμε στη καθημερινότητά μας. Όσο κι αν θέλουν να το ξεπουλήσουν και να το βάλουν σε μουσείο το Hip Hop ήταν είναι και θα είναι ακριβώς αυτό: η έκφραση των καταπιεσμένων. Τα προβλήματα και οι λύσεις τους, η στεναχώρια για το πόνο και η χαρά για την αλληλεγγύη του διπλανού, η μιζέρια της ρουτίνας και η οργή για την αδικία, η αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση και το μίσος για όσους τα καταδυναστεύουν. Από τα γκέτο των ΗΠΑ, στα προάστια του Παρισιού κι από τις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής στη καρδιά της Μεσογείου το Ηip Hop θα είναι αγκάθι στο λαιμό της εξουσίας και όπλο στα χέρια των φτωχών.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου μαζευόμαστε από νωρίς το απόγευμα στο πάρκο Καράβολα. Η μέρα θα ξεκινήσει με γκραφίτι στα πέριξ του πάρκου. Στις 19:00 περίπου θα ανοίξουν τα μικρόφωνα για freestyle και beatboxing ενώ ταυτόχρονα θα γίνει ανοιχτή προπόνηση Lethwei, της πολεμικής τέχνης που γεννήθηκε στους δρόμους της Βιρμανίας. Η βραδιά θα συνεχίσει και θα κλείσει με rap live. Στο χώρο θα υπάρχει παζάρι βιβλίου, φαγητό και ποτά.
• Όσοι και όσες ψήνεστε για freestyle και beatboxing παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα από πριν
• Για το γκραφίτι θα υπάρχουν στο χώρο σπρέι με ελεύθερη συνεισφορά για όσους και όσες δεν κρατάνε τα δικά τους
• Δείχνουμε συλλογική ευθύνη απέναντι στο κορονοϊό. Προσπαθούμε να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και αν μπορούμε έχουμε μαζί μας αντισηπτικό και μάσκες.

Μαθητική Αντιφά Ηρακλείου

πηγή: https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…