Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 21.00

Προβολή: The big combo

ΠΡΟΒΟΛΗ στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/8 στις 9.00μμ.

''THE BIG COMBO"

Στην πιο δροσερή ταράτσα της πόλης, με ολόγιομο φεγγάρι, παγωμένες μπύρες (μικρο-ζυθοποιίας), μπαρ "τροπικού" νησιού, σας περιμένουμε να δούμε μια από τις καλύτερες film noir ταινίες.

Δεν ξεχνάμε, όσοι μπορούμε, να φέρνουμε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τις δράσεις αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης.

THE BIG COMBO / ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (1955)

ΠΛΟΚΉ:
Ο μαφιόζος Mr. Brown (Richard Konte) διοικεί σκληρά την εγκληματική οργάνωση του, καταδιωκόμενος από τον ορκισμένο εχθρό του Αστυνόμο Leonard Diamond (Cornel Wilde), που είναι φουλ ερωτευμένος με την φιλενάδα του κακοποιού, Suzan (Jeanne Wallace), αλλά διατηρεί και δεσμό με την καψουρεμένη στριπτιζέζ Rita (Helen Stanton).
O Brown ξέρει να χρησιμοποιεί όλα τα δικανικά κόλπα για να παραμένει ελεύθερος και εκτελεί τα "συμβόλαια" του με τον μπράβο του του Fante (Lee van Cleef).
Ο Diamond προσπαθεί να τον μαντρώσει ψάχνοντας την χαμένη σύζυγο του Brown, που κρατά ένα τρομερό μυστικό.
Οι μαφιόζοι εκτελούν κατά λάθος την Rita, αλλά ήδη τα πτώματα που αφήνει πίσω του ο Brown σχηματίζουν βουνό, καθώς καθαρίζει μπάτσους, αντιπάλους, γκόμενες και ακόμα και τους ...συνεργάτες του (που είναι και το μεγάλο του λάθος...)
Όταν ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Brown, αυτός αποφασίζει να την κοπανίσει από την χώρα, αρπάζοντας και την Suzan....

ΚΡΙΤΙΚΗ:

Ταινία στα χνάρια του νουάρ, με μεγάλες παρουσίες από ηθοποιούς που δοξάστηκαν στο είδος, όπως ο Richard Konte (που ερμηνεύει θαυμάσια τον παρανοϊκό εγκληματία κ. Μπράουν), ο βοηθός του McClure (Brian Donlevy), αλλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος Lee van Cleef, που ερμηνεύει τον αδίστακτο δολοφόνο.
Ωραίες ερμηνείες, σκοτεινή φωτογραφία, τζαζίστικη μουσική, ερωμένες και πόρνες, συνωμοσίες, μπάτσοι και μαφιόζοι και μία (μόνη...) ατάκα, εκεί που ο Αστυνόμος αναπολεί την δολοφονημένη φιλενάδα του : #882 01:04:17,123 --> 01:04:19,687 "....Της συμπεριφέρθηκα όπως ένα ζευγάρι γάντια. Αν κρύωνα... την φώναζα.!....."
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία ταινία (νέο)νουάρ!
Εξαιρετική.

πηγή : https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmi…