Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 στις 11.00

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες στην Τουρκική Πρεσβεία

Στις 19 Αυγούστου επιτεθήκαμε πετώντας μπογιές και τρικάκια στην Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους μας, απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, που συνεχίζουν την Αντίσταση, στην Τουρκία, για πάνω από 200 μέρες. Στην κίνηση αυτή συνελήφθησαν 2 σύντροφοι μας, οι οποίοι αύριο περνάνε αυτόφωρο, στις 11:00, στο κτίριο 6, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Η ελληνική αστυνομία δίνει πλήρη αρωγή στην Τουρκική, αφού διαχρονικά, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις των δύο κρατών, συνεργάζονται για την καταστολή των αγωνιστών/τριών.

Σήμερα οι Δικηγόροι του Λαού, η Ebru Timtik και ο Aytaç Ünsal, βρίσκονται στις 230 και 199 μέρες αντίστοιχα καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman και Özgür Karakaya στις 183. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Στις 30 Ιουλίου 2020, το 37ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, πήρε την απόφαση για συνέχιση της κράτησης, της Εbru Timtik και του Aytaç Ünsal. Μιλάμε για μια εντελώς εκδικητική απόφαση της εξουσίας του ΑΚΡ καθώς οι γιατροί του Ινστιτούτου Ιατρικής είχαν προτείνει στην έδρα του δικαστηρίου την αποφυλάκισή τους για λόγους υγείας, αφού η κατάσταση τους είναι πάρα πολύ κρίσιμη, όντας σε πολύ προχωρημένη απεργία πείνας. Η Ebru είναι 39 κιλά με το στόμα της να είναι γεμάτο πληγές, γεγονός που δυσκολεύει την κατάποση νερού καθώς και την ομιλία της. Οι πληγές απλώνονται προς το λαιμό της και έχουν αρχίσει επίσης να μαυρίζουν τα άκρα της. Ο Aytaç είναι 57 κιλά και χάνει διαρκώς βάρος, με την υγεία του ολοένα και να επιδεινώνεται. Το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν θέλει να τους υποβάλλει στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, γι΄αυτό και τους οδήγησε βίαια από τις φυλακές στο νοσοκομείο, όπου και κρατούνται χωρίς τη θέληση τους, για 21 μέρες. Για να τους αναγκάσει να σταματήσουν τον τεράστιο αγώνα που διεξάγουν απαιτώντας δικαιοσύνη.

Στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσαν μάρτυρες 3 σύντροφοί μας. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek , μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο σύντροφος Mustafa Koçak στη 297η μέρα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκηψαν ποτέ το κεφάλι και δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαους της Τουρκίας, με πίστη και αυταπάρνηση. Γι'αυτό και το καθεστώς Ερντογάν φοβάται τη δύναμη του αγώνα μας γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η φωνή μας, η φωνή των μαρτύρων μας, έφτασε σε όλα τα μέρη του κόσμου και όσο και να μας φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. YA ZAFER, YA ÖLÜM, Νίκη ή Θάνατος, όπως είχε πει και ο σύντροφος İbrahim Gökçek.

Στα ονόματά των αθάνατων μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται...

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ, 20/08, 11:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Λαϊκό Μέτωπο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83048/