Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

(Ματαιώνεται) Συγκέντρωση ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 11:00

ΔΕΗ κ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ - Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Δεν μας πλήρωναν. Δεν μας σέβονταν και πήγαν να μας απολύσουν. Να κλείσουν το εργοστάσιο.

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την μέρα που απαντήσαμε. Και τους απαντήσαμε για τα καλά.
«Αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς»
Πήραμε το εργοστάσιο και το δουλεύουμε εμείς.
Πάντα το δουλεύαμε μόνο εμείς και αυτοί μας διέταζαν. Και έπαιρναν τα λεφτά.
Τώρα δουλεύουμε μόνο εμείς και δεν μας διατάζει κανείς.

Συζητούμε όλ@ μαζί, λειτουργούμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
Αποφασίζουμε στη γενική μας συνέλευση και μοιραζόμαστε τον πλούτο που παράγουμε.
Η δουλειά μας ανήκει σε εμάς και όχι σε κάποιον τεμπέλη μεγαλομέτοχο.
Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Μας έκοψαν το ρεύμα, πήγαν να μας κόψουν το νερό,να μας χτυπήσουν σε πορείες, να μας ξεπουλήσουν σε πλειστηριασμούς.
Και όμως είμαστε ακόμα εδώ. Μαζί με το μάχιμο εργατικό και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα,μαζί με τους/τις συναδέλφους/ισσές μας από Ελλάδα και εξωτερικό, αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε.

Σωματεία εργαζομένων από ολόκληρο τον κόσμο, στηρίζουν τα προϊόντα μας.
Η αλληλεγγύη και η δουλειά μας γυρίζει πλέον το γρανάζι.

Το ίδιο σε καλούμε να κάνεις και εσύ. Είναι ο μόνος δρόμος εδώ που μας φέρανε.
Σε καλούμε να σταθείς δίπλα μας και να πάρεις κι εσύ την τύχη σου στα χέρια σου.
Θα είμαστε κι εμείς δίπλα και μαζί σου σε αυτόν τον αγώνα.

Αυτό το εργοστάσιο θέλουνε να το κλείσουν,θέλουν να το ξεπουλήσουν, να το κάνουν βίδες.

Δεν θα τους αφήσουμε.

Καταφέραμε να αποτρέψουμε την πώληση (και την έξωση μας από το εργοστάσιο) σε 20+ προηγούμενους πλειστηριασμούς που βρεθήκαμε και βάλαμε -εμείς και εσείς - τα κορμιά μας μπροστά για να δείξουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να πέσουμε.

Σε καλούμε να μας βοηθήσεις να ακυρώσουμε όλους τους πλειστηριασμούς που προσπαθούν να μας κάνουν. Ξεκινάμε από τις 17 Σεπτέμβρη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11.00.

Σε καλούμε να συμμετέχεις στην ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη Βιομε που γίνεται κάθε Τετάρτη

ΟΛΕΣ/ΟΙ/Α ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ : 17/9 , 24/9 , 1/10 ,8/10 , 5/11 !

Σωματείο εργαζομένων ΒΙΟΜΕ

Ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Σεπτεμβρίου 13h


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. από τις 12 Φεβρουαρίου του 2013 αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο του ελλαδικού χώρου. Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αποφάσισαν να αψηφήσουν τις εντολές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ ήταν, είναι και θα είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Παράγοντας φυσικά και βιολογικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής, αναδεικνύουν μια διαφορετική μορφή οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, γεγονός που φυσικά διόλου δεν συμφέρει τις οικονομικές ελίτ και τις κρατικές πολιτικές εξαθλίωσης της ταξικής βάσης.

Σε μια περίοδο γενικευμένης καταστολής όπου το κράτος χτυπάει το πιο προωθητικό κομμάτι του αγώνα, δηλαδή τους αναρχικούς και τις δομές τους. Συνεχίζει ακάθεκτο, προχωράει σε μια ακόμα κίνηση όπου μας δείχνει οτι προτεραιότητά του, η οποία δεν είναι άλλη από το να προστατεύσει το κεφάλαιο με κάθε κόστος, καταστέλλοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Η πανδημία δεν είναι ένα φαινόμενο που ανήκει στο παρελθόν, βλέπουμε άλλωστε καθημερινά τα κρούσματα να ανεβαίνουν, αποτελεί όμως μια ευκαιρία για το κράτος να περάσει εγκληματικού τύπου νομοσχέδια.

Η βασική πολιτική του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα είναι η στυγερή καταστολή. Όπου η κοινωνία αντιδρά στα σχέδια των εξουσιαστών η απάντηση έρχεται άμεσα με τη μορφή των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και με ολόκληρη τη συμμορία της ΕΛΑΣ, πάντα με τη στήριξη των αφεντικών και των τσάτσων τους. Στο Βόλο που κάτοικοι και αγωνιστές διαδήλωσαν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge, μαζί με τους κατοίκους των Σταγιατών που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ανθρώπους δηλαδή που διαδηλώνουν για την επιβίωσή τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν με μανία, σε οικογένειες, άτομα όλων των ηλικιών και ΑΜΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί, προσαγωγές και η σύλληψη ενός συντρόφου. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου η αστυνομία διέκοψε χωρίς καμία αφορμή την καλεσμένη μοτοπορεία εργαζομένων και ανέργων στον Κορυδαλλό, που είχε ως κεντρικό σύνθημα το να μην πληρώσουν την πανδημία οι εργαζόμενοι, και ακολούθησαν 46 συλλήψεις συντρόφων, ως μια προσπάθεια εκφοβισμού τους. Σε συνέχεια όλων αυτών, και μετά την ψήφιση του νόμου κατά των διαδηλώσεων, έρχεται η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita και η εισβολή στην κατάληψη Libertatia που οδηγεί στην σύλληψη 12 συντρόφων. Δύο εβδομάδες μετά εκκενώνεται και η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.
Στο κέντρο της καταστολής πάντα ήταν και θα είναι οτιδήποτε προσπαθεί να σπάσει τον μονόλογο του κράτους και αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης.

Εμείς με τη σειρά μας, λοιπόν, ως αναρχικοί/ές υπενθυμίζουμε στα καθάρματα του κράτους και της αστυνομίας πως θα υπερασπιστούμε κάθε εστία αγώνα, πολιτικά και έμπρακτα, από τις πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις, μέχρι το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, θα παλέψουμε για τη γη και την ελευθερία στο Βόλο, στα Άγραφα και οπουδήποτε χρειαστεί, όπως άλλωστε κάναμε πάντα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟ.ΜΕ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 24/9 , 1/10 ,8/10 , 5/11

κάλεσμα : Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό - Μαύρο και Κόκκινο, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης


1 2 3 4

Συγκέντρωση ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.

Τον Αύγουστο του 2011 η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ.), θυγατρική εταιρία της Philkeram Johnson, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φιλίππου, χρεώνεται από τη μητρική της εταιρία με δάνειο ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια της Philkeram Johnson να παρουσιάσει πλασματικό παθητικό, ισοσκελίζοντας έτσι με αυτήν την κομπίνα τον αρνητικό ισολογισμό της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι παρέμεναν όμως απλήρωτοι και έπειτα από 18 μήνες επίσχεσης εργασίας, το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ., που λειτουργεί με διαδικασίες οριζοντιότητας, αποφάσισε, στη γενική του συνέλευση την αυτοδιαχείριση της ΒΙΟ.ΜΕ, προχωρώντας στην κατάληψη του εργοστασίου. Σήμερα η ΒΙΟ.ΜΕ. λειτουργεί με αυτοδιαχείριση της παραγωγής με εργατικό έλεγχο, χωρίς αφεντικά, με τους ίδιους τους εργάτες να συναποφασίζουν για ό,τι αφορά τη λειτουργία του, αμεσοδημοκρατικά.

Στις 25/10/2018 ξεκίνησε εκ νέου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία του επιχειρούμενου πλειστηριασμού ολόκληρου του εργοστασιακού οικοπέδου και όχι μόνο του τμήματος της Philkeram Johnson όπως είχαν προτείνει οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ.. Συντονισμένα, υπό την ταύτιση των συμφερόντων τους, κράτος και αφεντικά επιδιώκουν να τερματίσουν το εγχείρημα της εργατικής αυτοδιαχείρισης της ΒΙΟ.ΜΕ. και να ωθήσουν τους εργάτες της στην ανέχεια και την ανεργία. Σημειωτέον, στο πλευρό της εργοδοσίας στέκονται οι εργαζόμενοι της Philkeram Johnson, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει μια αντιδραστική στάση κανιβαλισμού μέσα στους κόλπους της εργατικής τάξης. Αλλοτριωμένοι και συναινετικοί απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, έχουν επιλέξει να στραφούν απέναντι στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ., ερχόμενοι σε πλήρη ρήξη με τα πραγματικά τους ταξικά τους συμφέροντα και κάθε έννοια αξιοπρέπειας, με την οικογένεια Φιλίππου τους υπόσχεται πως με το πέρας του πλειστηριασμού του συνόλου του οικοπέδου, θα τους καταβάλλει τα χρήματα που τους χρωστάει.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προεκλογικά επιχείρησε να προσεγγίσει τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. υποσχόμενος πως μόλις γίνει κυβέρνηση θα διευθετήσει το ζήτημα. Οι κίβδηλες αυτές υποσχέσεις που είχαν σκοπό την εξαργύρωση ψήφων στις κάλπες κατέρρευσαν με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο όταν τον Ιούλιο του 2016 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. και αλληλέγγυους πραγματοποιώντας 2 προσαγωγές αλληλέγγυων και τραυματίζοντας διαδηλωτές (τους 2 προσαχθέντες, 2 εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. και έναν αλληλέγγυο). Το κράτος έχει συνέχεια. Είτε η διαχείριση του είναι δεξιά είτε αριστερή, ο ρόλος του είναι η διαιώνιση της πολιτικής ανελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης των από τα κάτω, με την καταστολή να αποτελεί πάγιο μέσο επιβολής του. Το κράτος διασφαλίζει την αναπαραγωγή και τη διεύρυνση των συμφερόντων των προνομιούχων εις βάρος των άκληρων στρωμάτων.

Το κράτος και το κεφάλαιο εξοντώνουν καθημερινά την κοινωνική βάση εντείνοντας τη φτώχεια και την εκμετάλλευση μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ταξικής αφαίμαξης που απαιτεί η αναδιάρθρωση του κεφαλαίου λόγω της καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης. Για να μη μένει η τάξη μας θεατής στην εξόντωση της, είναι επιτακτική η ανάγκη να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να οργανωθούμε σε σωματεία βάσης και να αντιπαλέψουμε την ασυδοσία των αφεντικών, είτε μεγάλων είτε μικρών, τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές-καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις και τα πατερναλιστικά συνδικάτα. Δε χρειαζόμαστε ούτε ηγεσίες, ούτε αντιπροσώπους. Γνωρίζουμε καλά οι ίδιοι τα συμφέροντά μας ως τάξη, τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας. Η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια μέσα από οριζόντια και αντι-ιεραρχικά κοινωνικά και ταξικά σχήματα είναι που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για το ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, την κοινωνική επανάσταση, που θα συνεπιφέρει την ατομική και συλλογική χειραφέτηση μέσω της αναδιοργάνωσης των κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων, για την ελευθερία του καθενός, την ισότητα όλων και την κοινοκτημοσύνη σε μια κοινωνία γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, οργανωμένη στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Για μας η ΒΙΟ.ΜΕ. αποτελεί ένα ελευθεριακό παράδειγμα ταξικής αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης της παραγωγής. Ο αγώνας των εργαζομένων της είναι δίκαιος. Είναι μια προωθημένη και ριζοσπαστική απάντηση των εργατών προς τους καπιταλιστές που ζούνε από την εργασία των πρώτων, μέσω της άντλησης της υπεραξίας, στηριζόμενοι στην καταχρηστική κατοχή ατομικής ιδιοκτησίας. Ο αγώνας για αυτοδιαχείριση είναι κομμάτι του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και ως τέτοιο καλούμαστε να το υπερασπιστούμε. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. αντιλαμβάνονται πως κανένας θεσμικός ή νομικός φορέας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την αξιοπρέπειά τους. Μόνο οι ανυποχώρητοι αγώνες τους μπορούν να δώσουν νικηφόρα έκβαση. Στεκόμαστε δίπλα τους, με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, έχοντας πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στο συνεχή δρόμο για την κοινωνική επανάσταση για μια αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 24/09, 1/10, 8/10 & 5/11 ΣΤΙΣ 11:00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4

Εννιά χρόνια μετά, η κατάληψη του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ είναι και θα συνεχίσει να είναι εδώ. Στο μέρος όπου οι εργάτες/τριες αποφάσισαν να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους και να αυτοργανωθούν, δουλεύοντας το εργοστάσιο χωρίς αφεντικά, προτάσοντας τον δρόμο της αυτοδιαχείρισης των ζωών μας. Σε ένα σύστημα όπου κράτος και κεφάλαιο οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, μοιράζοντας τα κέρδη στα αφεντικά, η ΒΙΟΜΕ συνεχίζει να είναι εδώ και να αντιστέκεται, δείχνοντας πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι δίπλα στην ΒΙΟΜΕ, όσο και αν οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους προσπαθούν να αποδυναμώσουν το εγχείρημα, με πλειστηριασμούς και κοψίματα ρευμάτων. Όσο κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν τις κατασταλτικές τους φαντασιώσεις, εμείς απαντάμε με συλλογικούς αγώνες. Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε εστίες αντίστασης και αγωνιζόμαστε όλες/οι/α μαζί, για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά όπου η αυτοδιάθεση των ζωών μας θα είναι στα ίδια μας τα χέρια. Απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις η απάντηση μας είναι ηχηρή: όσο χτυπούν τον κόσμο του αγώνα τόσο θα δυναμώνει. Ούτε βήμα πίσω.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ : 17/9 , 24/9 , 1/10 ,8/10 , 5/11

κάλεσμα : Α.Σ. Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Σεπτεμβρίου 22h