Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00

Συνελευση για οργανωση αντικρατικης-αντιφασιστικης-συγκεντρωσης στη δικη ΧΑ

στέκι Αντίπνοια|2η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α, 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

από αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Συνέχεια της συνέλευσης για την οργάνωση αντικρατικής-αντικαπιταλιστικής-αντιφασιστικής συγκέντρωσης 7 Οκτώβρη, την ημέρα απόφασης στη δίκη της Χ.Α., στο Εφετείο. Συνέλευση:Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, 18.00 στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ.Πετράλωνα

Συνέχεια της συνέλευσης για την οργάνωση αντικρατικής-αντικαπιταλιστικής-αντιφασιστικής συγκέντρωσης 7 Οκτώβρη, την ημέρα απόφασης στη δίκη της Χ.Α., στο Εφετείο. Τρίτη 29/9, 18.00 στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Στις 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο Αθηνών, μετά από 5,5 χρόνια και 446 δικαστικές συνεδριάσεις αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χ.Α.

Η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου αντανακλά την άρρηκτη σχέση κράτους και παρακράτους, αφού «καθαρίζει» την οργάνωση Χ.Α.. Το κάνει αυτό, προσωποποιώντας τις δολοφονικές επιθέσεις της, όπως στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπου προτείνει την ενοχή μόνο του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, και αντιμετωπίζοντας την κάθε επίθεση σε αγωνιστές, σε μετανάστες και χώρους του αγώνα σαν τυχαίες και ασύνδετες μεταξύ τους υποθέσεις. Σαν να έγιναν με την πρωτοβουλία αποκλειστικά αυτών που συμμετείχαν και για να είμαστε ακριβείς, αυτών που, εν τέλει συνελήφθησαν, και μάλιστα με τυχαίους όρους.

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας έχει εξαπολύσει, από την έναρξη της διακυβέρνησής της, μία ευρεία κατασταλτική επίθεση στον κόσμο του αγώνα, σε ένα ήδη αποσαθρωμένο πεδίο που είχε διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το πλήγμα που επέφερε στις κοινωνικές αντιστάσεις, με τις εκκενώσεις καταλήψεων αγώνα και αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων/μεταναστών, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών και τον βασανισμό αγωνιστών και νεολαίων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την επίθεση στο εκπαιδευτικό άσυλο και τη ψήφιση του άκρως αντιδραστικού νομοσχεδίου περιστολής των διαδηλώσεων.

Η προσπάθεια κράτους και αφεντικών να εκμεταλλευτούν συνολικά προς όφελός τους την πανδημία έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης, οδηγώντας στη φτώχια και την ανέχεια ακόμα μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Η όξυνση της καταστολής και η αναβάθμιση του κατασταλτικού μηχανισμού αποτελούν μέρος του συνολικού αντεξεγερτικού σχεδίου προκειμένου να χτυπηθούν οι εστίες αντίστασης και να αναχαιτιστούν οι κοινωνικές αναταραχές που θα ξεσπάσουν εξαιτίας της εντεινόμενης εξαθλίωσης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το κράτος χρειάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τις φασιστικές και παρακρατικές εφεδρείες για να συσπειρώσει τα ακραία συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας- κομμάτια που το ίδιο έχει διαμορφώσει συστηματικά μέσω της καλλιέργειας της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσει και στην επανανομιμοποίηση της οργάνωση της Χ.Α. (που επιπλέον, μετά την αθώωσή της θα λάβει την παρακρατηθείσα κρατική χρηματοδότηση των 8 εκατομμυρίων). Η Χ.Α. θα ενεργοποιήσει εκ νέου τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της, που θα δρουν στο πλάι των κρατικών μηχανισμών και εκεί όπου δεν θα μπορούν να φτάσουν οι επίσημες κατασταλτικές δυνάμεις, συνδράμοντας έτσι στην επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων και στον εκφοβισμό της κοινωνίας.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη. Στις 18 Σεπτέμβρη, στη διαδήλωση αντίστασης και μνήμης της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τη Χ.Α, στις 17 Γενάρη στην πορεία για τη δολοφονία του Σ.Λουκμάν, στις 7 Οκτώβρη και ΚΑΘΕ μέρα θα είμαστε στις γειτονιές και στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολεία, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής καθημερινότητας και θα παλεύουμε ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, 18.00

στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ.Πετράλωνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607337/