Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Αύριο, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 13.00 περνούν από αυτόφωρο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο σύντροφος και η συντρόφισσα που συνελήφθησαν σήμερα μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, κατηγορούμενοι με πλημμεληματική δίωξη, ενώ ο τρίτος σύντροφος κατηγορείται με το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής και ένα πλημμέλημα και έχει πάρει προθεσμία για τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής όπου συνελήφθησαν 2 σύντροφοι και 1 συντρόφισσα τα μιντιακά φερέφωνα του κεφαλαίου και του κράτους του, να αναπαράγουν το κλασσικό κρεσέντο τρομοϋστερίας, πλήρως καθοδηγούμενα από την "αντι"τρομοκρατική, ρόλο τον οποίο και υπηρετούν συνειδητά και διαχρονικά.

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται σε ένα περιβάλλον όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και της κρατικής καταστολής, με επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, αποβαράθρωση της δημόσιας παιδείας, καταστολή σε όποιον αντιστέκεται, σε δομές του αντικαπιταλιστικού κινήματος, νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και πληθώρα άλλων νομοσχεδίων που περνάει η κυβέρνηση με διαδικασίες fast track και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Σε ένα πλαίσιο που η κυβέρνηση προτιμάει να δίνει δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα, στρατιωτικού εξοπλισμού αντί για στελέχωση της δημόσιας υγείας. Μια ταξική επίθεση που στοχεύει τους καταπιεσμένους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φυλακισμένους/ες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί εξαπολύουν σχέδιο προληπτικής αντιεξέγερσης, γι΄αυτό και στοχεύουν με κατασταλτικές επιχειρήσεις τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Ενάντια στις επιθέσεις αυτές στεκόμαστες αλληλέγγυοι/ες μη κάνοντας βήμα πίσω.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, αύριο, 25/9, στις 13.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Θα ακολουθήσει κάλεσμα και για τη Δεύτερα.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1607350/


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια σχολής Ευελπίδων

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, μετά από επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής», συνελήφθησαν δύο σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Ενώ, παράλληλα τα ΜΜΕ ξεκίνησαν να αναπαράγουν τα άτυπα δελτία τύπου της Δ.Α.Ε.Ε.Β. περί «τρομοκρατών», ένοπλων οργανώσεων, γιάφκες κλπ κλπ. Παράλληλα, αναπαρήγαγαν βίντεο που έδειχνε τα πρόσωπα των συντρόφων μας με βαρύγδουπους τίτλους, όπως «οι τρομοκράτες στην Ευελπίδων», έχοντας ήδη βγάλει καταδικαστική ετυμηγορία. Δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι και η τελευταία φορά που τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν με προθυμία να γίνουν η φωνή της ΕΛΑΣ, στρατευμένα στον κοινό αγώνα ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από όσους/ες αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, σε όσους/ες αντιστέκονται στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, οι δύο σύντροφοι και η συντρόφισσα πέρασαν από εισαγγελέα, όπου τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, ο ένας σύντροφος κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή που συνιστά κακούργημα και ένα πλημμέλημα, ενώ ο άλλος σύντροφος και η συντρόφισσα κατηγορούνται για πλημμελήματα. Όλοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή, λόγω κοινής δικογραφίας.

Πλήθος αλληλέγγυων συμμετείχε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.

Η συντρόφισσα και ο σύντροφος που κατηγορούνται για τα πλημμελήματα, την Παρασκευή στη 1μμ περνάνε από ανακριτή, ενώ ο σύντροφος που κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Καλούμε σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

την Παρασκευή 25/9 στη 1μμ στα δικαστήρια σχολής Ευελπίδων

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83273/