Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

[Αθήνα] Συγκέντρωση για τις 7 συλλήψεις της χθεσινής πορείας

Διαλύθηκε απο την αστυνομία η σημερινή πορεία.
Σήμερα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 και ενώ το πλήθος 150 ατόμων ξεκινούσε απο την πλατεία Συντάγματος, η αστυνομία μας περικύκλωσε και επιτέθηκε με δακρυγόνα και γκλόπς, χωρίζοντας μας σε δύο τμηματα .
Συνελήφθησαν βίαια και κρατούνται ο Μπαρις Ερκούς (για τον οποίο έγινε γνωστό ότι έχει μώλωπες σε όλο το σώμα) , ο Μέτιν Τίκτας, ο Σελάλ Ακγκούν, ο Χασάν Φάρσακ, ο Χούσεϊν Τσακίλ, η Σοφία και η Κωνσταντίνα. Όλοι οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν απο τους αστυνομικούς. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην πορεία τραυματίστηκαν απο τις επιθέσεις, όπως ο Τζελάλ Απκιουν στο πρόσωπο του οποίου εξερραγη δακρυγόνο.
Οι συλληφθέντες προς το παρόν κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα. Η ελληνική κυβέρνηση συνεργαζόμενη με το κράτος της Τουρκίας επιτίθεται στους επαναστάτες. Είναι ανέντιμο οι αγωνιστές να βασανίζονται. Η αξιοπρέπεια μας δεν πτοείται από τα βασανιστηρια.
Ζήτω η Αντίσταση!!!!
Όλοι αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Σεπτεμβρίου 23h


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/συλληφθείσες της πορείας προς Τουρκική Πρεσβεία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 7 αγωνιστές και αγωνίστριες από Τουρκία και Ελλάδα που συνελήφθησαν κατά την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη διεθνιστική διαδήλωση προς την Τουρκική Πρεσβεία, πριν καν αυτή ξεκινήσει, το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου καλείται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στις 11:30 π.μ.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι, στις/στους οποίες/οποίους αποδίδονται πλημμεληματικές κατηγορίες, είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν κρατούμενες/οι στο Α.Τ. Συντάγματος μέχρι αύριο, οπότε και αναμένεται να περάσουν από ανακριτή και εισαγγελέα.

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1607387/