Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση για την επίσκεψη Πομπέο

Κάλεσμα σε διαδήλωση για την επίσκεψη Πομπέο

Έξω το γεράκι του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από την χώρα.

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:00μμ Πλ. Γεωργίου

ΚΚΕ (μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/09/b…


Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπ. Εξ. Μάικ Πομπεο

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Υπ. Εξ. των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πάτρα: Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπ. Εξ. Μάικ Πομπεο. Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 18.00 πλατεία Γεωργίου

Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιείται στην Ελλάδα 3ήμερη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί σε Θεσσαλονίκη, Σούδα και Αθήνα.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μία ιδιαίτερη χρονική συγκυρία. Tο τελευταίο διάστημα είναι διαρκής και αυξανόμενη η όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών και της πολεμικής προετοιμασίας σε Ελλάδα και Τουρκία με κύρια στόχευση τη χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τον έλεγχο των διαδρόμων του ενεργειακού εμπορίου. Η επίσκεψη Πομπέο, κατά τα λεγόμενα του state department, έχει ως στόχο, ανάμεσα σε άλλους, και την εκτόνωση αυτής της έντασης μεταξύ των δύο κρατών. Βέβαια, αυτή η αντιπαράθεση είναι κομμάτι της ευρύτερης σύγκρουσης που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για το διαμοιρασμό, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ευρύτερης περιοχής ανάμεσα στους διακρατικούς μηχανισμούς που συστηματικά ξεδιπλώνουν τους ανταγωνισμούς τους σε αυτήν και είναι ενεργός και πρωταγωνιστικός ο ρόλος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην εξέλιξη της. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, και στην πρόσφατη ελληνοτουρκική αντιπαράθεση έγινε ορατή και ανοιχτή η εμπλοκή κεντρικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ολοένα και περισσότερων στρατιωτικών μηχανισμών στην ιδιαίτερα νευραλγική, γεωπολιτικά, περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και επίτευξης όσο το δυνατόν ευνοϊκότερων συσχετισμών στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά. Η εκτόνωση λοιπόν της έντασης αυτής, όχι απλά δεν είναι σκοπός αυτού του ταξιδιού του αμερικάνου Υπ.Εξ. αλλά αντίθετα η ύπαρξη της συντηρεί και αναπαράγει το καθεστώς προστασίας και εξάρτησης με τη βορειοατλαντική συμμαχία (μέσα από την αγοραπωλησία εξοπλισμών και την ανανέωση στρατιωτικών και άλλων συμφωνιών), εντός της οποίας συμμετέχουν τόσο το ελληνικό όσο και το τούρκικο κράτος.

Παράλληλα, η παρουσία Πομπέο στην Ελλάδα σήμερα, εκτός από τις διάφορες εμπορικές, ενεργειακές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες που επιδιώκει, έρχεται κατά βάση για να επανεπιβεβαιώσει αυτή τη διαχρονική σχέση υπακοής και πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και της ντόπιας αστικής τάξης στους οξυμένους ανταγωνισμούς της περιοχής μας, με την πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να επικυρωθεί έτσι εκ νέου ο ρόλος εκπροσώπου των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Ο Πομπέο έρχεται επίσης να επιθεωρήσει τη μεγάλη δύναμη του αμερικάνικου στρατού που είναι έτοιμη να σπείρει το θάνατο στον πλανήτη και εδρεύει στις στρατιωτικές βάσεις που υπάρχουν ανά την επικράτεια, οι οποίες είναι και αναβαθμισμένες μετά την πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία για παραμονή, ενίσχυση και επέκταση των βάσεων σε Άραξο, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ανδραβίδα, Στεφανοβίκειο και Σούδα. Μια συμφωνία που -εκτός των άλλων- επιτρέπει στις ΗΠΑ να διατηρούν πολεμικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και να αξιοποιούν για στρατιωτικούς σκοπούς πολιτικές υποδομές της χώρας, μετατρέποντας τον ελλαδικό χώρο σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους.

Φυσικά και για το ελληνικό κράτος, μέσα σε αυτή την περίοδο γεωπολιτικής ρευστότητας, είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί η επίσκεψη αυτή ως ευκαιρία για να δηλωθεί ξανά πως είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα επιδιώκοντας να προσδεθεί με ακόμη πιο άμεσους και αδιαπραγμάτευτους όρους στο άρμα του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ παίζοντας το ρόλο του χωροφύλακα και του τοποτηρητή στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Άλλωστε, ενεργή είναι και η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο πεδίο της πολεμικής προετοιμασίας, των ανταγωνισμών ή ακόμα και των συρράξεων στην ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστική είναι η συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και ένταξή της στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα και την εναέρια στρατιωτική επιτήρηση του γειτονικού κράτους από το ελληνικό. Επίσης δεν ξεχνάμε τους βομβαρδισμούς στη Συρία από τη βάση της Σούδας, την επικρότηση της δολοφονικής επίθεσης του αμερικάνικου στρατού στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης εναντίον ιρανών αξιωματικών, την αναβαθμισμένη συνεργασία με μια σειρά γειτονικών χωρών και τις τριμερείς (Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα - Σερβία - Βουλγαρία - Ρουμανία) διασκέψεις με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τα συνεχή στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή διάφορων κρατών, τη στήριξη και τη σταθερή συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ που σφαγιάζει τους παλαιστίνιους. Τελευταίος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα αποτελεί η ανακοίνωση από το ελληνικό κράτος ενός πακέτου 10 δις ευρώ για νέα εξοπλιστικά στρατιωτικά προγράμματα, ενώ συγχρόνως συνεχίζει να τηρεί πιστά τις εξοπλιστικές δεσμεύσεις του απέναντι στο ΝΑΤΟ, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα κράτη που ξοδεύουν σε ετήσια βάση τον «απαιτούμενο» -από τις ΗΠΑ- πακτωλό χρημάτων, σε σημείο που να αποσπά για τον λόγο αυτό τα «εύσημα» από το πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ.


Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, αναδεικνύει την ανάγκη συσπείρωσης ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα βάζει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους, θέτοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ως τη μοναδική επιλογή μπροστά στην προοπτική ενός γενικευμένου πολέμου. Όταν τα κράτη και τα αφεντικά ξαναμοιράζουν τη γη, οι κυρίαρχοι επεκτείνουν τις «σφαίρες επιρροής» τους, οι συγκρούσεις κλιμακώνονται για τους οικονομικούς και ενεργειακούς πόρους, τις ΑΟΖ και τους αγωγούς και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ακόμα πιο δυνατά, μυρίζει το αίμα των λαών που χύνεται και θα χυθεί για τα συμφέροντα τους. Οι λαοί και οι κοινωνίες βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και μακριά από κάθε επίδοξο προστάτη μπορούν να παλέψουν για τα δικά τους συμφέροντα. Να αγωνιστούν για μια αξιοπρεπή ζωή μακριά από πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και εξαθλίωση. Να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, αυτοδιάθεσης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Πιάνοντας το νήμα από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις παλαιότερων χρόνων και αντλώντας έμπνευση από αυτές, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό διεθνιστικό κίνημα από τα κάτω ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ | ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ | ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/μέλος της ΑΠΟ

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2020/09/27/πάτρα…