Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη 4 συλληφθεντων της συγκεντρωσης αλληλεγγυης για τον απεργο πεινας Ν. Γιαγτζογλου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ 24/2 ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ 24/2 ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ 26/10/2020 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Στις 24/2/2018 τα ξημερώματα πραγματοποιείται από τα ΕΚΑΜ βίαιη μεταγωγή του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Ν. Γιαγτζόγλου, από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Λάρισας. Η απεργία πείνας και μετέπειτα δίψας του Γιαγτζόγλου έχει ως εύλογο αίτημα τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, ενάντια στην εκδικητική απομόνωση αναρχικών κρατουμένων σε απομακρυσμένες φυλακές, μακριά από το συντροφικό, οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική των διωκτικών μηχανισμών.

Η ταραχή που επικρατεί για το γεγονός αυτό στις φυλακές Κορυδαλλού, γενικεύεται και παίρνει τη μορφή εξεγερτικής κινητοποίησης, η οποία στηρίζεται και από άλλες φυλακές. Την κινητοποίηση των κρατουμένων που πραγματοποιείται σε μια περίοδο αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, και για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πρώην και τωρινούς πολιτικούς και κοινωνικούς κρατούμενους για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ακολουθούν διαπραγματεύσεις και προφορικές δεσμεύσεις του υπ. δικαιοσύνης για άμεση εξέταση του αιτήματος του Γιαγτζόγλου.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, σύντροφοι/ισσες αλληλέγγυοι με τους αγωνιζόμενους κρατούμενους του Κορυδαλλού και τον απεργό πείνας Γιαγτζόγλου, πραγματοποιούν το μεσημέρι της ίδιας μέρας, αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα, μπροστά στο υπ. δικαιοσύνης στη λεωφόρου Μεσογείων. Στόχος της παρέμβασης είναι να υποστηρίξει, να ενισχύσει και να επιταχύνει το αίτημα του απεργού απέναντι στο υπουργείο. Πλαισιώνεται από περίπου 80 άτομα, ανάμεσά τους και σύντροφοι/ισσες από την Αγ. Παρασκευή.

Μετά από περίπου 40 λεπτά, οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αποχωρούν όλοι/ες μαζί με μορφή πορείας προς το μετρό Πανόρμου. Λίγα μέτρα από την πύλη του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, η πορεία δέχεται μια εντελώς αναίτια και θρασύδειλη επίθεση από διμοιρία ΜΑΤζήδων, η οποία καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών/τριών και στην προσαγωγή 5 ατόμων από διαφορετικά κοντινά σημεία. Στη ΓΑΔΑ, 4 από τις προσαγωγές -δύο από τις οποίες αφορούν συντρόφους μας που συμμετείχαν και συμμετέχουν στη συνέλευσή μας- μετατρέπονται σε συλλήψεις, με ψευδείς κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα: διατάραξη ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια, εξύβριση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε αστυνομικούς (!) και περί όπλων (για την κατοχή κράνους μηχανής!).

Οι 4 συλληφθέντες περνούν από εισαγγελέα την επόμενη μέρα και ορίζεται δικάσιμος για τις 28/2/2018 με τις παραπάνω πλημμεληματικές κατηγορίες. Και όλα αυτά, επειδή απλά κάποιοι ΜΑΤ-ατζήδες είχαν όρεξη να χτυπήσουν κόσμο, πιθανά σε μία κίνηση ρεβανσισμού, όπου το κράτος δείχνει τα δόντια του μπροστά στις κινητοποιήσεις των μέσα κι έξω από τις φυλακές. Η δίκη τελικά διεξάγεται στις 27/9/18 με τη συμπαράσταση αλληλέγγυων στο δικαστήριο. Οι συλληφθέντες αθωώνονται από τις κατηγορίες της διατάραξη ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε αστυνομικούς και την κατηγορία περί όπλων.

Τρεις από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για τα πλημμελήματα της απείθειας (ο ένας είχε δώσει αποτυπώματα στην ΓΑΔΑ ) και οι 4 ένοχοι για εξύβριση στους 2 ματατζήδες επί προσωπικού, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη των 2 ματατζήδων με το σύνθημα ¨μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι¨, δείχνοντας περιφρόνηση στο πρόσωπο τους.

Αφού απορρίφθηκε κάθε αίτημα ελαφρυντικού, οι ποινές διαμορφώθηκαν σε 8 μήνες για την εξύβριση (4 μήνες για καθένα από τους 2 ματατζήδες) και 12 μήνες για την απείθεια σε 3 από τους 4 συλληφθέντες με τριετή αναστολή.. Η έφεση που κατατέθηκε από τους 4 θα εκδικαστεί στο εφετείο στις 26/10/20 .

Σαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις κρατικής καταστολής, καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία. Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα και στηρίζουμε την επιλογή των αγωνιζόμενων κατοίκων να διαδηλώνουν και να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους/ες αντιστέκονται δίκαια για την ελευθερία τους και απέναντι στη βαρβαρότητα των κοινών εκμεταλλευτών μας.

Καταγγέλλουμε τις ποινές για εξύβριση ματατζήδων σε προσωπικό επίπεδο που ασκήθηκαν στους συλληφθέντες αλληλέγγυους βάσει των πολιτικών, αντιθεσμικών και αντικρατικών συνθημάτων που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο εφετείο στη Λουκάρεως, 2ος όροφος αίθουσα Δ 80 Α νούμερο 7 τη Δευτέρα 26/10, ώρα 9 πμ

Αθώωση στους 4 συλληφθέντες της παρέμβασης στο υπ. δικαιοσύνης

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607922/


[25/10 Εφετείο]Αλληλεγγύη στους 4 για την υπόθεση της απεργίας πείνας του Κ. Γιατζόγλου

Στις 24/2/2018 διαβάζαμε:

"Ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μετήχθη βιαίως νωρίς το πρωί από το κελί του στον Κορυδαλλό. Είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι»

Την ίδια μέρα διοργανώθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης επί της Μεσογείων. 100 περίπου άτομα μετά το πέρας της συγκέντρωσης κι ενώ κινούνταν προς το μετρό δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ που οδήγησε σε 4 συλλήψεις. Στη συνέχεια δικάστηκαν και καταδικάστηκαν και οι 4 σε 18 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και με τις κατηγορίες της εξύβρισης αστυνομικών και απείθεια.

Την Δευτέρα 25 Οκτώβρη στις 9 το πρωί εκδικάζεται η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο επί της Λουκάρεως από το Α' τριμέλες πλημμελειοδικείο στην αίθουσα Δ80Α στον 2ο όροφο.

Το κίνητρο των 4 συντρόφων είναι και δικό μας κίνητρο

Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους

κάλεσμα: Κατάληψη Σινιάλο

πηγή : https://sinialo.espiv.net/αλληλεγγύη-στους-4-…