Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στις 18.30

Συνέλευση για διοργάνωση πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις & ενάντια στην κρατι…

Κάλεσμα σε συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις & ενάντια στην κρατική καταστολή

Με βάση τα παραπάνω, αποφασίσαμε να καλέσουμε σε συνέλευση την Παρασκευή 30/10 στις 18.30 στην ΑΣΟΕΕ για την ανταλλαγή και ζύμωση σκεπτικών σε σχέση με την κατασταλτική εκστρατεία και τις συλλογικές μας απαντήσεις απέναντι σε αυτή, με αρχικό στόχο τη συνδιοργάνωση κεντρικής πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις και ενάντια στην κρατική καταστολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10, 18.30, ΑΣΟΕΕ

Το κυριαρχικό σχέδιο που βιώνουμε μέχρι σήμερα εξυφαίνεται στο πλαίσιο μιας κεντρικής κατασταλτικής στρατηγικής αποστέωσης των ριζοσπαστικών αξιών, βάναυσης επίθεσης στις καταλήψεις, τα στέκια και τις υποδομές του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Αυτή η συνειδητή και εξελισσόμενη εξάλειψη των πεδίων ζύμωσης των ιδεών μας στοχεύει ευθέως στον πυρήνα της ύπαρξης του A/A χώρου ή στην ευθυγράμμισή του με πιο ρεφορμιστικές λογικές, ακολουθώντας ίσως το παράδειγμα των δυτικών ευρωπαϊκών κρατών και την καταστολή/αφομοίωση που βίωσαν τα αναρχικά και ανατρεπτικά κινήματα. Και καθόλου τυχαία σήμερα βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου αστυνομική επιτήρηση και αποκλεισμό της ιστορικά και πολιτικά ριζοσπαστικά φορτισμένης περιοχής των Εξαρχείων-στην οποία το κράτος έχει προσδώσει χαρακτηριστικά ιδεολογικοπολιτικού τροπαίου- με μεθοδευμένο κλείσιμο του Πολυτεχνείου κι όπου ακόμη και η απλή διάβαση ή ένα μοίρασμα και αφισοκόλληση, σε καθιστά δυνητικά όμηρο του αστυνομικού/δικαστικού συμπλέγματος.

Οι καταλήψεις, τα στέκια και οι ριζοσπαστικοί χώροι είναι πεδία στα οποία πέρα από εφαλτήρια διάχυσης των αξιών και περιεχομένων μας, συνιστούν στο εδώ και τώρα μια προβολή ως μικρογραφία του κόσμου που θέλουμε να οικοδομήσουμε, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της συλλογικοποίησης, της συλλογικής οργάνωσης της ζωής και της οργάνωσης των αντιστάσεων στην πολιτική, κοινωνική και ταξική κονίστρα.

Για τον λόγο αυτό, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επίθεσης της καταστολής, η οποία ξεδιπλώνεται με χαρακτηριστικά γενικευμένης επίθεσης στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις αντιστάσεις σε όλα τα κοινωνικά πεδία, όπου ακόμη και η οργάνωση και συμμετοχή σε διαδήλωση γίνεται απαγορευμένη και ποινικά κολάσιμη (νόμος για την απαγόρευση συναθροίσεων), με το αστυνομικό κράτος να επιχειρεί να ελέγξει και να οριοθετήσει κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, μέσα σε μια ευρύτερη συνθήκη μέτρων κοινωνικού ελέγχου ως κομμάτι της κρατικής διαχείρισης της covid-19. Η τελευταία χρησιμοποιείται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τον ασφυκτικό έλεγχο των μετακινήσεων στο δημόσιο χώρο και τις πλατείες στο πλαίσιο μιας στρατηγικής πλήρους ελέγχου και συνολικής αναδιάρθρωσης των κοινωνικών χρήσεων του δημόσιου χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πειθαρχικές και απαγορευτικές πολιτικές διευρύνονται, ενώ οι μπάτσοι διαρκώς ενισχύονται σε προσωπικό και εξοπλισμό, αναβαθμίζονται σε νούμερο ένα βραχίονα εφαρμογής σε σχέση με τα υγειονομικά μέτρα και καθίστανται ρυθμιστές των διαδηλώσεων και της έκφρασης της κοινωνικής δυσαρέσκειας στον δρόμο. Παράλληλα, ενδυναμώνονται ως φρουροί των «εσωτερικών εχθρών», των αντιστεκόμενων στη λεηλασία κράτους και αφεντικών, των αποκλινόντων των κυριαρχικών επιταγών, όσων δεν υπάγονται στα ετεροκανονικά πρότυπα και των μεταναστριών/ων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σύνορα.

Ετσι, ως εκτελεστικός βραχίονας οι μπάτσοι έχουν αναλάβει με λύσσα την κρατική καταστολή των εκατοντάδων μαθητικών καταλήψεων και των πολύμορφων δράσεων που αυτές αναπτύσσουν εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών, με ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και εκφοβιστικές κατηγορίες, προκειμένου να καμφεί η αγωνιστικότητα των μαθητ(ρι)ών. Την ίδια στυγνή καταστολή επιφυλάσσουν και σε κάθε κίνηση που εναντιώνεται στη λεηλασία του περιβάλλοντος και αναπτύσσει χαρακτηριστικά αμφισβήτησης της κρατικής διαχείρισης και της επέλασης του κεφαλαίου, όπως οι αγώνες ενάντια στις ανεμογεννήτριες και οι αγώνες υπεράσπισης αγαθών, όπως το νερό και οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου και ζωής.

Την ίδια στιγμή, η ασφυκτική κατάσταση στις φυλακές επιτείνεται με περικοπές αδειών και επισκεπτηρίων, εκδικητικές μεταγωγές και σκληρή καταστολή κάθε εστίας αντίδρασης και διαμαρτυρίας. Στο ίδιο πλαίσιο, η ποινική καταστολή ενισχύεται με δεκάδες κατηγορητήρια να στήνονται και να καθιστούν ομήρους αγωνιστ(ρι)ές κι αντιστεκόμενους/ες, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πέπλο προληπτικής καταστολής και φόβου για την αποτροπή συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις και κοινωνικές διαμαρτυρίες, ή ακόμη, και την αποτροπή της απλής συναναστροφής σε στοχοποιημένες από το κράτος γειτονιές, όπως τα Εξάρχεια.

Από την άλλη, το συντηρούμενο ελληνοτουρκικό πολεμικό κλίμα και οι διακρατικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή συσπειρώνουν τον εθνικό κορμό, ενώ ενισχύουν τη στρατιωτικοποίηση, γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε ένα μιλιτιραστικό καθεστώς που επιχειρείται να επιβληθεί και θα αφορά κάθε πτυχή της ζωής μας. Παράλληλα, ο εθνικιστικός και ρατσιστικός παροξυσμός, με αφορμή το μεταναστευτικό αυξάνεται, με τους/τις μετανάστ(ρι)ες να βιώνουν εμβληματικά πάνω τους την καταστολή, με δολοφονίες στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα, με τη φυλάκιση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εκκενώσεις στεγαστικών καταλήψεων, αντιμετωπίζοντας τους ως ζωές ανάξιες να βιωθούν και ως εθνικούς εισβολείς και εχθρούς που πρέπει να εξαϋλωθούν. Διόλου τυχαία κράτος, ΜΜΕ και υγειονομικοί φορείς τους στοχοποιούν περαιτέρω χαρακτηρίζοντας τους ως φορείς μετάδοσης του ιού, δικαιολογώντας έτσι τον εγκλεισμό τους.

Με δεδομένη την εξελισσόμενη φτωχοποίηση των εκμεταλλευόμενων με φόντο μια νέα παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, επιταχυντής της οποίας υπήρξε η covid-19, εντείνεται κι η συρρίκνωση των κατακτήσεων των ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Με αφορμή τη διάδοση του SARS-COV2 βλέπουμε τη συνεχή έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με σκοπό την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης με μέτρα, όπως η κατάργηση του οκταώρου με απλήρωτες υπερωρίες και ωράρια λάστιχο, η διευκόλυνση των απολύσεων (κατάργηση ακόμη και της αιτιολόγησης), η εκ περιτροπής απασχόληση και η τηλεργασία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το μπαράζ εκκενώσεων καταλήψεων, στεκιών και το κυνήγι του Α/Α χώρου συνεχίζεται μέχρι σήμερα αμείωτο υπό τη σημαία της καταπολέμησης της ανομίας και του «εσωτερικού εχθρού». Ταυτόχρονα, η στοχοποίηση των ριζοσπαστικών χώρων λειτουργεί σαν ένα πρώτης τάξης εργαλείο ενεργοποίησης των κοινωνικών συντηρητικών αντανακλαστικών επενδύοντας στο φόβο και το αίτημα για ασφάλεια, ενώ συσπειρώνει τις ακροδεξιές/φασιστικές αντιλήψεις στη βάση των ψηφοφόρων γύρω από την κρατική διαχείριση.

Γι' αυτούς τους λόγους κρίναμε επιτακτική την ανάγκη να βρεθούμε και να οργανώσουμε από κοινού τις άμυνες και τις απαντήσεις μας απέναντι στο κράτος και την κατασταλτική του εκστρατεία.

Μέσα από διαδικασίες που για εμάς έχουν αντιρατσιστικά - αντιφασιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά ενάντια σε πατριαρχικές αντιλήψεις και παραβιαστικές συμπεριφορές οι οποίες δεν είναι ανεκτές και γι' αυτό δεν χωράνε πουθενά. Διαδικασίες με αντι-ιεραρχικά χαρακτηριστικά μακριά από λογικές ανάθεσης ή αντιλήψεις ηγεμονίας και επιβολής των πολιτικών περιεχομένων, που διαρρηγνύουν τη συλλογική σύνθεση και συνδιαμόρφωση, μακριά από αντιλήψεις που ενυπάρχουν στο εσωτερικό του Α/Α χώρου και φθάνουν στο σημείο να ενστερνίζονται εξουσιαστικές πρακτικές καταστολής, όπως η εκκένωση και το σπάσιμο καταλήψεων. Διαδικασίες με περιεχόμενα που στέκονται απέναντι σε λογικές που διαχωρίζουν τους συντρόφους-ισσες σε ειδικούς και μη αποκόπτοντας τα μέσα του αγώνα από τα περιεχόμενά του, διαδικασίες που στέκονται απέναντι σε κάθε κράτος δεξιό, αριστερό ή εργατικό και όσους συνεργάζονται ή και συνδιαλέγονται με αυτό.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τόπους συνεύρεσης και ζύμωσης και συλλογικές διαδικασίες που αντανακλούν τις αξίες, τα προτάγματα και τα περιεχόμενα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού αγώνα. Παράλληλα, επιθυμούμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας σταθερών συλλογικών πεδίων επεξεργασίας περιεχομένων και οργάνωσης των απαντήσεών μας.

Με βάση τα παραπάνω, αποφασίσαμε να καλέσουμε σε συνέλευση την Παρασκευή 30/10 στις 18.30 στην ΑΣΟΕΕ για την ανταλλαγή και ζύμωση σκεπτικών σε σχέση με την κατασταλτική εκστρατεία και τις συλλογικές μας απαντήσεις απέναντι σε αυτή, με αρχικό στόχο τη συνδιοργάνωση κεντρικής πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις και ενάντια στην κρατική καταστολή.

Πρωτοβουλία καταλήψεων, αναρχικών/αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων, συντρόφων-ισσών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607972/