Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 στις 12.00

[Πάτρα] Ανοιχτή αντικατασταλτική συγκέντρωση – συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Ανακοίνωση για τα σημερινά γεγονότα στην Πάτρα

Σήμερα το απόγευμα υπήρχε ανακοινωμένη συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κρατική διαχείριση της πανδημίας καλεσμένη από την Ανοιχτή Συνέλευση για την Αλληλεγγύη ενάντια στον ολοκληρωτισμό.

Από νωρίς διμοιρίες των ματ είχαν καταλάβει την περιοχή γύρω από την Πλ.Ολγας και το Παράρτημα. Ένας συντροφος που έφτασε στο χώρο του Παραρτήματος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση απο τα ΜΑΤ και προσήχθει όντας τραυαμτισμένος στο αυτί. Την ίδια ώρα όσοι σύντροφοι και συντρόφισσες προσέγγιζαν την πλατεία εξαιτίας της καταλήψής της από την αστυνομία δεν μπόρεσαν να φθάσουν και αυθόρμητα κινήθηκαν προς τον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο « Επί Τα Πρόσω» ώστε να συζητήσουν και να συντονίσουν την απαντησή τους.

Το Επί Τα Πρόσω ήταν ήδη ανοικτό με ανακοινωμένο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στην περίοδο της πανδημίας και της οξυμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το χώρο του στεκιού και επιτέθηκαν απρόκλητα στο κόσμο που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας με μανία συντρόφους, προσάγοντας 8 απο αυτούς και σπάζοντας την είσοδο του χώρου.

Για περισσότερες από δύο ώρες, ο χώρος του στεκιού ήταν περικυκλωμένος από κάθε λογής κατασταλτικές δυνάμεις, ενώ αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες ενώθηκαν και επιχείρησαν να πλησιάσουν εκ νέου στο Ε.τ.Π., το οποίο υπερασπίζονταν αρκετοί σύντροφοι από την ενδεχόμενη εισβολή των μπάτσων.

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι επιτακτικό και αναγκαίο να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα και της αντίστασης. Σε καμία περίπτωση η πολιτική δράση δεν πρέπει να ανασταλεί αλλά αντίθετα πρέπει να κλιμακωθεί. Κόντρα στις απαγορεύσεις και την συντονισμένη επίθεση κράτους και κεφαλαίου να προτάξουμε τον οργανωμένο και αδιάλλακτο αγώνα. Να συγκρουστούμε με τους νόμους και τις επιταγές των κυρίαρχων.

Δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί και να αφήσουμε στο δημόσιο λόγο να κυριαρχεί ο φόβος, δε πρόκειται να αφήσουμε το ζωτικό μας χώρο, που είναι ο δρόμος και οι πλατείες, να καταλαμβάνεται από την κατασταλτική μπότα τους κράτους που περνάει εν μέσω πανδημίας πτωχευτικούς νόμους, αντιεργατικά νομοσχέδια και νομιμοποίηση του 10ωρου εργασίας. Αντιθέτως προτάσσουμε την κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των "από τα κάτω" της κοινωνίας που ιδιαίτερα στη τωρινή συνθήκη με την πανδημία και την κρατική διαχείρισή της εξαθλιωνόμαστε ακόμη περισσότερο (άνεργοι/ες, μετανάστες/στριες, κρατούμενοι/ες, ηλικιωμένοι/ες) καθώς και την έμπρακτη υπεράσπιση του προαναφερθέντα ζωτικού μας χώρου που ανέκαθεν αποτελούσε τόπο συνεύρεσης, ζύμωσης και αγώνα της τάξης μας.

Γιατί ακριβώς μέσω των εργαλείων, των χώρων, του λόγου, των δράσεων μας αντανακλώνται οι αξίες του κόσμου που ονειρευόμαστε, ενός κόσμου μακριά από τις καπιταλιστικές λογικές του κέρδους, του ανταγωνισμού, του ατομισμού, ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας.

Καλούμε αύριο στις 12 το μεσημέρι σε ανοιχτή αντικαασταλτική συγκέντρωση - συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο «Επί Τα Πρόσω» (Πατρέως 87) και στη συνέχεια σε ανοιχτή συνέλευση για να οργανώσουμε τις απαντήσεις μας απένανι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση για την Αλληλεγγύη ενάντια στον Ολοκληρωτισμό
Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος «Επί τα Πρόσω»
Συντρόφισσες / Σύντροφοι

Announcement for today's events in Patras This afternoon there was an announced gathering against suppression, curfew and state management of the pandemics invited by the Open Assembly on Solidarity against totalitarianism. Early matte squads had seized the area around Pl. Olga and the Annex. A companion who arrived at the Annex was unprovokedly attacked by the MAT and was injured in the ear. At the same time those comrades and comrades approaching the square because of its occupation by police could not reach and spontaneously moved toward the Self-Management Area ′′ On the Face ′′ to discuss and coordinate their response. On Tariff was already open with an announced call for first need collection during the period of the pandemics and the acute social and economic crisis. MAT surrounded the hangout area and attacked unprovokedly the people that were there, hitting comrades, bringing 8 of them and breaking the entrance to the venue. For more than two hours, the hangout site was surrounded by all kinds of suppressive forces, while solidarity comrades and comrades united and attempted to approach the ETP again, which defended several comrades from the possible invasion of the cops. In the midst of curfew it is imperative and necessary to find ourselves on the streets of struggle and resistance. Under no circumstances should political action be suspended but instead it should escalate. Against the bans and the coordinated attack of state and capital to propose the organized and intolerant struggle. Confront the laws and checks of the masters. We are not going to remain silent and let the public reason dominate fear, we are not going to let our vital space, which is the road and squares, be occupied by the suppressive boot of the state that passes through a pandemics bankruptcy laws, anti-labor bills and legalization of 10 hours of work. Instead, we propose social-class solidarity between the ′′ downs ′′ of society that especially in the current treaty with the pandemics and its state management we are even more miserable (unemployed, immigrants, prisoners, elderly people) as and the practical defense of our aforementioned vital space that has always been a place of meeting, fermentation and struggle of our class. Because right through our tools, spaces, speech, actions reflect the values of the world we dream of, a world away from the capitalist logic of profit, competition, individualism, a world of solidarity, equality, freedom. We invite tomorrow at 12 noon to an open replacement gathering - collection of first need items, at the Self-Management Space ′′ On Facial ′′ (Patras 87) and then to an open assembly to organize our responses against state suppression and terrorism LET'S STAGGAGE SOLIDARY AND FIGHT AGAINST MODERN COMPLETION IF WE DON ' T RESIST ALL NEIGHBORIES OUR CITY WILL BECOME MODERN Jail Open Assembly on Solidarity Against Completionism Self-Management Space ′′ On the Face ′′ Comrades / Comrades

πηγή : https://www.facebook.com/epitaproso/posts/815…


Σχετικά με το 3ήμερο εκδηλώσεων για τα 7 χρόνια του Επί τα Πρόσω

Στις 6, 7 και 8 Νοέμβρη είχαμε προγραμματίσει να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Επί τα Πρόσω, δημιουργώντας ένα πεδίο επικοινωνίας και πολιτικής ζύμωσης εν μέσω των αντικειμενικών δυσκολιών που γεννά για όλους μας η συνθήκη της πανδημίας.

Οι γενικότερες συνθήκες, όπως διαμορφώνονται από την έξαρση της πανδημίας και τις κρατικές απαγορεύσεις που εξαγγέλθηκαν, δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στη δυνατότητα να ανταποκριθεί ο κόσμος που θα ήθελε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις.

Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ακύρωση των εκδηλώσεων του 3ημέρου, όχι όμως και στην ακύρωση της πολιτικής μας δράσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η συνθήκη της πανδημίας οξύνει τα προβλήματα διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και ειδικά για τα πιο ευάλωτα και φτωχά κομμάτια της γι' αυτό θεωρούμε επιτακτικό να ενισχύσουμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που ήδη είχαμε λειτουργήσει το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι λοιπόν, ο χώρος του Επί τα Πρόσω θα παραμείνει ανοιχτός και τις 3 μέρες (τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας όλων μας) για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης την Παρασκευή 6/11 και το Σάββατο 7/11, 19.00-21.00, και το πρωί της Κυριακής 12.00-14.00, όπως και κάθε Παρασκευή απόγευμα από τις 19.00 ως τις 21.00

Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική των κρατικών απαγορεύσεων ως μέτρο καταστολής και πειθάρχησης του πληθυσμού σε μια συνθήκη όπου το κράτος και το κεφάλαιο, με πρόσχημα την έξαρση του ιού και την άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση που δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τη ζωή και την υγεία όλων μας, επιχειρούν να λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική βάση.

Εδώ και 8 μήνες τίποτα σχεδόν δεν έχει γίνει για τη στήριξη του ήδη αποδυναμωμένου συστήματος Υγείας, για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων. Αντίθετα, καθημερινά ψηφίζουν νέους νόμους και εφαρμόζουν νέα σχέδια για την υφαρπαγή του κοινωνικού πλούτου, για την ελαστικοποίηση της εργασίας, για τη λεηλασία της φύσης, για την ποινικοποίηση οποιασδήποτε διεκδίκησης. Ο οδοστρωτήρας της ανάπτυξη και των κερδών τους προχωράει ακάθεκτα, ενώ μέσα από την τρομοκράτηση, τη συναίνεση και την καταστολή επιχειρούν να τσακίσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Μπροστά στις πραγματικές και πρωτόγνωρες ανάγκες του πληθυσμού για περίθαλψη, υποχρεώνουν χιλιάδες εργαζόμενους να στοιβάζονται σε μέσα μεταφοράς και να εκτίθενται σε κίνδυνο για να πάνε στη δουλειά τους, ανακοινώνουν διαρκείς προσλήψεις μπάτσων και στρατιωτικών, ξεκινούν νέα εξοπλιστικά προγράμματα και πολεμικές προετοιμασίες, ανασύροντας παράλληλα και διαρκώς το παραμύθι της ατομικής ευθύνης για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί τα νοσοκομεία, για την έλλειψη ΜΕΘ, για την ορατή πλέον πραγματικότητα συνάνθρωποι μας να πεθαίνουν μόνοι και αβοήθητοι.

Σε αυτή την πραγματικότητα, οφείλουμε να είμαστε στο δρόμο. Ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας και που επιτάσσει προσεκτική τήρηση όλων των ατομικών και συλλογικών μέτρων αυτοπροστασίας, το κίνημα οφείλει να βρει τους τρόπους για να αντιμετωπίσει τη διαρκή και συντονισμένη επίθεση κράτους και αφεντικών.

Μόνο οι οργανωμένες στη βάση ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των εκμεταλλευόμενων μπορούν να θέσουν ανάχωμα στην επέλαση του κρατικού ολοκληρωτισμού.

Η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η αντίσταση και ο αγώνας ούτε απαγορεύονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα.

Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του υγειονομικού προσωπικού για την προστασία της ζωής και της υγείας

Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων και των μαθητών/σπουδαστών και χορήγηση των απαραίτητων μέσων προστασίας

Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί Τα Πρόσω

(Πατρέως 87)

epitaprosw.espivblogs.net | epitexaprosw@gexmail.com

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2020/11/05/…


7 χρόνια αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Επί τα Πρόσω" - 3 μέρες εκδηλώσεων

Παρασκευή 6 Νοέμβρη 19:00

Ένας χρόνος μετά την κοινωνική εξέγερση που συγκλόνισε τη Χιλή…

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

- Αποσπάσματα μίας κοινωνικής εξέγερσης (23′)
- Χιλή: Η όαση της δημοκρατίας; (60′)

Σάββατο 7 Νοέμβρη 19:00

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ #5

Παρουσίαση του βιβλίου (σ)τάσεις φυγής και συζήτηση με τον συγγραφέα «Το Ελατήριο» σχετικά με τη σημασία της ύπαρξης πολιτικής και από τα κάτω λογοτεχνίας εντός ενός κόσμου ακαδημαϊκής τυποποίησης της τέχνης σε εμπορεύσιμο προϊόν

Κυριακή 8 Νοέμβρη 14:30

Συλλογική Κουζίνα & Ρεμπέτικο Γλέντι για τα 7 χρόνια του Στεκιού

…στους δρόμους της μαχητικής αντίστασης, της ταξικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής αυτοοργάνωσης

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

*Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις σκάλες Πατρέως με παράκληση να τηρηθούν οι όροι ατομικής και συλλογικής προστασίας από την πανδημία της covid 19. Σε περίπτωση κακοκαιρίας μπροστά στο στέκι

*στο χώρο λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, θα βρείτε έντυπα και αρχειακό υλικό του αναρχικού κινήματος, ενώ σε άτακτες στιγμές πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις και προβολές

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω

Πατρέως 87 | πολιτικό άνοιγμα κάθε Παρασκευή 19.00 - 22.00 | epitaprosw.espivblogs.net | epitexaprosw@gexmail.com

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2020/11/01/…