Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 στις 18.00

2ο Φεστιβάλ Ελευθεριακής Τέχνης: Workshop φωτογραφίας/ρεπορτάζ

Σύμφωνα με απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης του Φεστιβάλ Ελευθεριακής Τέχνης, οι επόμενοι μήνες θα κατακλυστούν από δράσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις τέχνης.Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο, το σαββατοκύριακο 7-8/11/2020 θα είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία. Την πρώτη μέρα του διημέρου θα διεξαχθεί workshop φωτογραφίας/ ρεπορτάζ, με θεωρητικό και πρακτικό μέρος , ενώ την επόμενη, θα γίνει μια συζήτηση με τον Γιώργο Νικολαΐδης σχετικά με τη φωτογραφία ως μέσο και τέχνη, συζήτηση αφορμώμενη από το πλούσιο έργο του.

Το workshop του Σαββάτου θα έχει θέμα την φωτογραφία καθώς και το βίντεο στον τομέα του ρεπορτάζ . Σκοπός είναι να γίνει ένα κύκλος συζητήσεων όσων αφορά την σημαντικότητα της καταγραφής γεγονότων στον δρόμο- είτε ως πολίτες, είτε ως φωτογράφοι. Επίσης θα συζητηθεί πώς γίνεται η σωστή καταγραφή κοινωνικών γεγονότων, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, καθώς και πως γίνεται η ένταξη κάποιου στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου πρότζεκτ που αφορά την καταγραφή ομάδων ή ατόμων με σκοπό την ανάδειξη ενός ρεπορτάζ .

Θα χαρούμε να είστε εκεί να αναλύσουμε τα παραπάνω λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας μεταξύ μας για την ασφάλεια όλων μας.

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Νοεμβρίου 01h