Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 στις 9.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση "Σύντροφοι-Συντρόφισσες"

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων Τετάρτη 4/11 ώρα 9.30

Στις ημερομηνίες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου , Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι σύντροφοι και η συντρόφισσα καλούνται στον ανακριτή για συμπληρωματική ''απολογία'', όσον αφορά μια επιπλέον επίθεση, αναμένοντας το ''κλείσιμο'' της ανακριτικής διαδικασίας. Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.Είναι δεδομένο πως η δίωξη των συντρόφων από την αστυνομία αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης τεσσάρων αναρχικών. Οι διώξεις αυτές όμως, βρίσκουν απέναντι της τους ασταμάτητους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Τετάρτη 4/11 περνάει απο ανακριτή ο ένας απο τους τέσσερις συντρόφους/ισσα

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια τις Ευελπίδων ώρα 9.30 κτήριο 9

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2020, έπειτα από επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Μοναδικό στοιχείο η υποτιθέμενη οπτική ''αναγνώριση'' του πρώτου συλληφθέντα, σε βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη, από δυο ασφαλίτες. Λόγω των φιλικών και συντροφικών σχέσεων τους συλλαμβάνονται και οι υπόλοιποι τρεις. Βρίσκονται και οι τέσσερεις, διωκόμενοι για μία τεράστια δικογραφία που περιλαμβάνει 54 επιθέσεις. Και βάσει του νόμου 187Α, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Σύντροφοι-Συντρόφισσες».

Λίγα λόγια για το κατασκεύασμα της οργάνωσης «Σύντροφοι-Συντρόφισσες», από την τοποθέτηση της διωκόμενης συντρόφισσας, /…/Ιδού λοιπόν, το κράτος προσπαθώντας να πουλήσει το ιδεολόγημα του "πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία" κατασκευάζει οργανώσεις. Η τρομοκρατική οργάνωση που δημιούργησαν, με την επωνυμία "σύντροφοι - συντρόφισσες", είναι όπως ισχυρίζονται, μια οργάνωση η οποία δρα από το 2016 μέχρι και σήμερα και πραγματοποιεί επιθέσεις στηνΑθήνα. Η λογική αυτή ξεπερνά τα όρια του κανονικού και του πραγματικού με έναν τρόπο που μόνο γελοίος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά το όνομα της περίφημης αυτής οργάνωσης, δεν είναι παρά μια υπογραφή που χρησιμοποιεί ο ευρύτερα α/α χώρος χρόνια τώρα. Τη χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, τη χρησιμοποιούν στο παρόν και θα τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ο καθένας άμα ψάξει θα βρει εκατοντάδες κείμενα με την ίδια υπογραφή σε όλη την Ελλάδα, πολύ πιθανόν και στο εξωτερικό. Η νέα αυτή μεθόδευση, η χρήση δηλαδή μιας ευρύτερης υπογραφής και η μετατροπή τηςσε ονομασία τρομοκρατικής οργάνωσης είναι κάτι το πρωτόγνωρο που μόνο σκοπό έχει το "τσουβάλιασμα" ενός μεγάλου, ετερόκλητου και πολύμορφου πεδίου δράσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς επίσης και τον εκφοβισμό όσων ανήκουν σε αυτό. Σειρά επόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι: "αλληλέγγυοι- αλληλέγγυες", "αναρχικοί - αναρχικές","κομμουνιστές - κομμουνίστριες" και το τσουβάλι δεν έχει τελειωμό./…/.

Έπειτα από μια εβδομάδα κράτησης στην ΓΑΔΑ, οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι με σκληρούς περιοριστικούς όρους (παρών 3 φορές το μήνα σε ΑΤ, απαγόρευση επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ τους, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση ή πορεία, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων), ενώ στον σύντροφο που ''αναγνωρίστηκε'' στο βίντεο επιβάλλεται επιπλέον η μετεγκατάσταση του στην γενέτειρά του. Οι περιοριστικοί αυτοί όροι, έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στις ζωές των τεσσάρων κατηγορουμένων, καθώς σκοπός τους είναι η διάλυση της κοινωνικής τους ζωής και της πολιτικής τους δράσης αλλά και η άνευ όρων οικονομική τους εξόντωση. Επιπλέον, ο όρος της μόνιμης εγκατάστασης του πρώτου συλληφθέντα συντρόφου μακριά από την πόλη που ζούσε επί χρόνια, τον αποκόπτει πλήρως από τις βιοτικές σχέσεις και την εργασία του, κάνοντας προφανές πως ολόκληρη αυτή η δίωξη αποτελεί μια ''βεντέτα'' από την κρατική ασφάλεια, εναντίων των συντρόφων και της συντρόφισσας.

Οι ίδιοι από την αρχή αυτής της τραγελαφικής σκευωρίας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως διώκονται αποκλειστικά για την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα. Στα πλαίσια της ανακριτικής διαδικασίας-βάσει των συνήθων ''τρόπων'' δίωξης αναρχικών-, και επτά μήνες μετά, δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα), που να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο καταρρέει και το μοναδικό στοιχείο της δικογραφίας, καθώς με επίσημη πραγματογνωμοσύνη των ίδιων των εργαστηρίων της αστυνομίας και ανεξάρτητου τεχνικού πραγματογνώμονα, αποκλείεται ρητά η ύπαρξη του συντρόφου στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη. Η ίδια λοιπόν η αστυνομία, παραδέχεται πως ο σύντροφος που συνελήφθη αρχικά και λόγω αυτού διώκονται οι υπόλοιποι, δεν ταυτοποιείται στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη.

Αυτή την στιγμή λοιπόν, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ή ένδειξη ενοχής, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα εξοντώνονται σε κάθε τομέα της ζωής τους από το κράτος. Αυτό μόνο και μόνο επειδή όρθωσαν ανάστημα. Επειδή βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία, ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των εξαφανισμό μη-ανθρώπινων ζωών.

Στις ημερομηνίες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου , Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι σύντροφοι και η συντρόφισσα καλούνται στον ανακριτή για συμπληρωματική ''απολογία'', όσον αφορά μια επιπλέον επίθεση, αναμένοντας το ''κλείσιμο'' της ανακριτικής διαδικασίας. Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.Είναι δεδομένο πως η δίωξη των συντρόφων από την αστυνομία αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης τεσσάρων αναρχικών. Οι διώξεις αυτές όμως, βρίσκουν απέναντι της τους ασταμάτητους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη θα νικήσει το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΗΝ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/11 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΩΡΑ 9.30 ΚΤΗΡΙΟ 9

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους/ην 4 διωκόμενους συντρόφους/ισσα | Σύντροφοι-Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608197/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων - Τετάρτη 4/11 στις 9.30πμ για την υπόθεση "Σύντροφοι-Συντρόφισσες"

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το κράτος εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια σε όσες και όσους αγωνίζονται. Χαρακτηριστική είναι κι η υπόθεση των 4 (1 συντρόφισσα και 3 σύντροφοι) οι οποίοι διώκονται και κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε ''τρομοκρατική οργάνωση'' με το όνομα ''Σύντροφοι-Συντρόφισσες''. Ένα όνομα που χρησιμοποιείται κατά κόρον από αναρχικούς/κομμουνιστές/αγωνιστές στην ιστορία των κινηματικών και πολύμορφων αγώνων. Οι μεθοδευσεις των αρχών δημιουργούν μια ογκώδη δικογραφία που περιλαμβάνει 54 επιθέσεις βάσει του νόμου 187Α. Μοναδικό στοιχείο είναι η υποτιθέμενη αναγνώριση σε βίντεο του ενός συντρόφου από δυο ασφαλίτες τη νύχτα που πραγματοποιείται επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη. Η δίωξη της συντρόφισσας και των άλλων δύο συντρόφων βασίζεται στις φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις. Έτσι στις 8 και 9 Μαρτίου 2020 συλλαμβάνονται οι 3 σύντροφοι και η συντρόφισσα αντίστοιχα. Στη συνέχεια αφήνονται ελεύθερα και τα 4 άτομα με εκδικητικούς-εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους οι οποίοι είναι: παρών 3 φορές το μήνα σε ΑΤ,απαγόρευση επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ τους, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση ή πορεία, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των εξαρχείων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ στον σύντροφο που ''αναγνωρίστηκε'' στο βίντεο επιβάλλεται η μετεγκατάσταση του στην γενέτειρά του.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και Τετάρτη 18/11 οι σύντροφοι και η συντρόφισσα καλούνται εκ νέου στον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση.

Οι σύντροφοι κι η συντρόφισσα δεν αποδέχονται τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως η δίωξη τους είναι πολιτική.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Τετάρτη 4/11 στις 9.30πμ όπως επίσης στις 16/11 και 18/11.

Ενάντια στην κρατική εκδικητικότητα

Άμεση άρση των περιοριστικών όρων

Είμαστε όλοι σύντροφοι / συντρόφισσες

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83560/


1 2 3

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων για την υπόθεση σύντροφοι/ισσες στις 9.30πμ

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2020 συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μία συντρόφισσα και πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σπίτια τους. Μοναδικό στοιχείο αυτής της επιχείρησης ήταν ένα υποτιθέμενο βίντεο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη όπου η ανάληψη ευθύνης έγινε με υπογραφή "Σύντροφοι Συντρόφισσες". Σε αυτό το βίντεο υπήρξε η "αναγνώριση" του ενός συντρόφου και οι υπόλοιπες συλλήψεις έγιναν βάση των συντροφικών-φιλικών σχέσεων με τους υπολοίπους. Έκτοτε σχηματίζεται μια τεράστια δικογραφία με 54 επιθέσεις και κατηγορίες για σύνταξη και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (νόμος 187Α) με το όνομα "Σύντροφοι Συντρόφισσες", που αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες υπογραφές του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα αφήνονται ελεύθεροι με σκληρούς περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 3 παρών το μήνα, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση, απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ τους, δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και σε έναν εκ των συντρόφων διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στη γενέτειρά του). Οι διωκόμενοι αρνούνται τις στημένες κατηγορίες και δηλώνουν πως η παραπάνω ενέργεια είναι μια πολιτική δίωξη, λόγω της αναρχικής ταυτότητάς τους. Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι συμπληρωματικές καταθέσεις των συντρόφων και της συντρόφισσας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 4/11, τη Δευτέρα 16/11 και Τετάρτη 18/11 στα δικαστήρια Ευελπίδων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83559/