τι; : από : Ρουβίκωνας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 19.00

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Και να που τελικά, 8 μήνες μετά φτάνουμε στο ίδιο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Η προοπτική μιας πλήρους καραντίνας είναι ορατή, ενώ τα τελευταία μέτρα δημιουργούν ένα υβριδικό και χαοτικό τοπίο.

Αυτούς τους 8 μήνες πολλά έγιναν και ακόμα περισσότερα δεν έγιναν. Από τη μεριά μας συνεχίσαμε στο ίδιο αγωνιστικό μονοπάτι δράσης, αλληλεγγύης και συμμετοχής σε αγώνες που ξέσπασαν. Σταθήκαμε κόντρα στην καταστολή, ενάντια στην καθεστωτική προπαγάνδα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Όλους αυτούς του μήνες το κράτος δεν έκανε τίποτα ώστε να προστατέψει τη βάση. Στον τομέα της υγείας η θωράκιση που θα έπρεπε να υπάρξει δεν χτίστηκε ποτέ, οι νέες ΜΕΘ είναι ελάχιστες, οι ελλείψεις σε προσωπικό τεράστιες. Φτάνουμε στη συνθήκη που εξαρχής ξέραμε ότι θα φτάναμε κι όχι μόνο δεν είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και πρέπει να πληρώσουμε τα σπασμένα του τουρισμού που άνοιξε χύμα κατ' απαίτηση του τουριστικού κεφαλαίου.

Οι θυσίες της πρώτης καραντίνας που η κοινωνική βάση έκανε με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πετάχτηκαν στα σκουπίδια και τώρα μας κατηγορούν και για ανευθυνότητα… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κράτος και κεφάλαιο εκμεταλλεύονται με τον πιο ανήθικο τρόπο τις συνθήκες της πανδημίας για να καταργήσουν δικαιώματα, να κατασχέσουν τα σπίτια των φτωχών, να πολλαπλασιάσουν την αστυνομοκρατία, να περάσουν όλα αυτά που ήξεραν ότι σε κανονικές συνθήκες θα αντιμετώπιζαν ισχυρή κοινωνική αντίσταση.

Όπως είπαμε, εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα, δρούμε και επαγρυπνούμε. Μέρος αυτής της συνέχειας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, όπως είχαμε κάνει και στην πρώτη καραντίνα. Τόσο σε συνθήκες άλλων καταστροφών, όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, είναι δεδομένο ότι κόσμος θα βρεθεί σε ανάγκη ακόμα και για τα βασικά.

Κάθε μέρα, 19:00 - 21:00 στο Κ*ΒΟΞ, Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, όποιος/α θέλει, μπορεί να συνεισφέρει παραδίδοντας είδη της λίστας. Δράσεις παράδοσης τροφίμων και έμπρακτης αλληλεγγύης θα ανακοινώνονται από τη συλλογικότητα.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Ρουβίκωνας

Λίστα ειδών:

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες)
  • Γάλα μακράς διάρκειας
  • Καφές & ροφήματα
  • Φρυγανιές, μπισκότα
  • Αλάτι, ζάχαρη
  • Λάδι, ξύδι
  • Είδη οικιακού καθαρισμού
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Μάσκες, αντισηπτικά

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/4626