Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στη βεβήλωση του μνημείου του Αλ.Γρηγορόπουλου & την καταστολή

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Ένας σύγχρονος στρατός κατοχής παρατάχτηκε σήμερα 6/12 στα Εξάρχεια για να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης στον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με αποτέλεσμα την απαγόρευση προσέλευσης όσων ήθελαν να αφήσουν απλά ένα λουλούδι, το πογκρόμ και τις συλλήψεις δεκάδων αγωνιστών/στριων που επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο, τον αποκλεισμό πολιτικών γραφείων και τις απειλές κατά συντρόφων/ισσων, τους τραμπουκισμούς και τη διάχυτη τρομοκρατία απέναντι στους κατοίκους των Εξαρχείων.

Όμως πέρα απ' όλα αυτά, η εικόνα του μνημείου να ''φυλάσσεται'' από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου, διαλύοντας και πετώντας σαδιστικά στο δρόμο τα λίγα λουλούδια που αφέθηκαν εκεί, ήταν αυτές που αποτύπωσαν τον πολιτικό-ιδεολογικό πυρήνα της σημερινής απαγόρευσης των συναθροίσεων, η οποία ουδεμία σχέση είχε με την προστασία της δημόσια υγειάς. Στόχος ήταν η ρεβανσιστική βεβήλωση της μνήμης του Αλέξανδρου, η φασιστική επιβολή της λήθης γύρω από την εξέγερση του 2008 και η προβολή ισχύος απέναντι σε όσους θυμούνται, τιμούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Παρά τον φραγμό της αστυνομίας γύρω από τα Εξάρχεια, δεκάδες αγωνιστές/στριες κατάφεραν σήμερα να σπάσουν την τρομοκρατία, να στήσουν εστίες αντίστασης στην περιοχή και να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στους αφηνιασμένους δολοφόνους της αστυνομίας που εφορμούσαν εναντίον όποιου έβρισκαν μπροστά τους. Το σημερινό μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής έστειλαν και οι αγωνιστές/ριες που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε διάφορες πόλεις της χώρας, σπάζοντας τις απαγορεύσεις και αντιμετωπίζοντας το όργιο καταστολής.

Η σημερινή απαγόρευση των συγκεντρώσεων, οι συλλήψεις και η βεβήλωση του μνημείου του Αλέξανδρου, αποτελούν πράξη ανοιχτού πολέμου εναντίον των αγωνιστών/ριων, του κινήματος, της ιστορίας του και των νεκρών του. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα απαντήσουμε με τα δικά μας όπλα, υπερασπιζόμενοι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αγώνα και όσους έχυσαν το αίμα τους γι' αυτόν.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12, 17:00, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΒΕΛΑ

-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609009/


Αντικατασταλτική συγκέντρωση στο μνημείο του Α. Γρηγορόπουλου!

Με αφορμή το κατασταλτικό κρεσέντο που είδαμε εχθές τόσο στα Εξάρχεια αλλά και σε όλη την ελλαδική επικράτεια με τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Με τους δολοφόνους της ελ.ασ. να είναι οι μόνοι που επιτρεπόταν να πλησιάζουν το μνημείο και αυτό για να το βεβηλώνουν. Με τις αναίτιες επιθέσεις μέσα σε πολυκατοικίες με κρότου λάμψης. Με τις πολιορκίες πολιτικών γραφείων τόσο της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και του Λαϊκού Μετώπου, όσο και της Ταξικής Αντεπίθεσης. Και για όλους τους λόγους του κόσμου. Καλούμε σε αντικατασταλτική συγκέντρωση σήμερα 7/12 στο μνημείο του Α. Γρηγορόπουλου, Μεσολογγίου και Τζαβέλα στις 17:00.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΑ

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83701/