Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00

Συλλογή τροφίμων για τους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο

Κάλεσμα για συλλογή και αποστολή ειδών σε δομή Κούρδων πολιτικών προσφύγων και προσφυγισσών στο κέντρο του Λαυρίου και στον καταυλισμό με τα κοντέινερ στην περιοχή Νεράκι.

Από το 2017 που αφέθηκαν αβοήθητοι από τις οργανωμένες δομές του τότε υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι συγκεκριμένοι προσφυγικοί καταυλισμοί λειτουργούν πλήρως αυτο-οργανωμένα και αυτο-διαχειριζόμενα, υπό την ευθύνη των προσφύγων που κατοικούν εκεί. Σήμερα "φιλοξενούνται" στις δομές αυτές εκατοντάδες ανθρώπων, κυρίως Κούρδοι από Συρία και Τουρκία, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, χωρίς καμία υποστήριξη από φορείς του κράτους, παλεύοντας ενάντια στις δυσκολίες και στις κάθε είδους πιέσεις που τους θέτει η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμος Λαυρεωτικής).

Μέχρι να δούμε και το τελευταίο κέντρο κράτησης και εξαθλίωσης μεταναστών να διαλύεται, εμείς θα είμαστε εδώ να δείχνουμε έμπρακτα και ακηδεμόνευτα την αλληλεγγύη μας, στον κουρδικό λαό όπως και σε όλους τους κατατρεγμένους αυτού του τόπου, σε έναν κοινό αγώνα για αμεσοδημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η αλληλεγγύη πάντοτε έδινε και θα δώσει και πάλι την απάντηση, εκεί όπου το κράτος εγκληματεί ή απλά αδιαφορεί.

Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας στον εκχ Σχολείο αυτή τη βδομάδα Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 17:00-19:00

συλλογικότητα Room39

πηγή : https://www.facebook.com/room39.refugee.homel…