Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 στις 19.00

100 χρόνια Μπούκτσιν: η πολιτική του κληρονομιά σήμερα

από Αυτολεξεί

Ο ελευθεριακός τόπος & εκδόσεις Αυτολεξεί διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «100 χρόνια Μπούκτσιν: η πολιτική του κληρονομιά σήμερα».

Φέτος, στις 14 Γενάρη, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου στοχαστή και αγωνιστή Μάρρεϋ Μπούκτσιν. Πρόκειται για τον θεμελιωτή της κοινωνικής οικολογίας και για μία προσωπικότητα με σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη της ριζοσπαστικής δημοκρατικής θεωρίας και πράξης. Η σκέψη του, πάντοτε πολιτική και στραμμένη προς τη ριζική κοινωνική αλλαγή πέρα από Kράτος και Kεφάλαιο, έχει επηρεάσει τα κοινωνικά κινήματα σε όλο τον κόσμο αλλά και μία από τις σημαντικότερες επαναστατικές εμπειρίες της εποχής μας -τη Ροζάβα. Θεωρούμε ότι ο Μπούκτσιν είναι ένας από τους στοχαστές με τη σκέψη του οποίου είναι κρίσιμο να συνομιλούμε σήμερα και για αυτόν τον λόγο αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση αυτής της συζήτησης.

Συνομιλούμε με:

- την Janet Biehl (συγγραφέα - σύντροφο του Μπούκτσιν, Burlington Vermont): «Η πολιτική κληρονομιά του Μπούκτσιν & η επανάσταση στη Ροζάβα»

- τον Γιώργο Παπαχριστοδούλου (μέλος κινήσεων για την πόλη, Χαλκίδα): «Ο ελευθεριακός δημοτισμός & η σημασία της πόλης»

- τη Δέσποινα Σπανούδη (μέλος οικολογικών κινήσεων, Αθήνα): «Πόλη & κοινωνική οικολογία»

- τον Αλέξανδρο Σχισμένο (δρ Φιλοσοφίας, Γιάννενα): «Η πολιτική σκέψη του Μπούκτσιν & τα σύγχρονα κοινωνικά κινήματα»

- τον Μιχάλη Θεοδωρόπουλο (Ηλιόσποροι, Αθήνα): «Η κληρονομιά του Μπούκτσιν στα συνεργατικά αγροτικά σχήματα & στα κοινοτικά εγχειρήματα αυτάρκειας-περμακουλτούρας»

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/01/21, ώρα 7μ.μ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ την εκδήλωση από το κανάλι του Αυτολεξεί:https://www.youtube.com/channel/UCyVjTPEKidTc…

Στην εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα να παρέμβουν και άλλοι άνθρωποι από τοπικές πρωτοβουλίες και εγχειρήματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια και τοποθετήσεις από το κοινό, το οποίο θα μπορεί να στέλνει μηνύματα στους παραπάνω συνδέσμους καθώς και στο e-mail: aftoexleksi@gmexail.com

#100yearsMurrayBookchin : Η εκδήλωση αποτελεί μία θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας - TRISE για διοργάνωση εκδηλώσεων στη μνήμη και τη συνέχιση της πολιτικής κληρονομιάς του Μπούκτσιν, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ανά τον κόσμο. Ανάλογη πρωτοβουλία θα παρθεί στις 14/01 για τον αγγλόφωνο κόσμο με τίτλο: "Enlightenment and Ecology Book Launch" με αφορμή τον σχετικό συλλογικό τόμο Enlightenment and Ecology: The Legacy of Murray Bookchin in the 21st Century που μόλις κυκλοφόρησε.

www.aftoleksi.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83842/