Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 15.00

Free Shop + συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Την Κυριακή 24/1 στην πλατεία Βικτωριας θα (ξανά)πραγματοποιηθεί free shop και συλλογή ειδών αναγκης ως απάντηση μετά την απαγόρευση από τους μπάτσους και την απειλή προς εμας με πρόστιμα την Κυριακή 12/1, όταν είχαμε επιχείρησει πάλι να στήσουμε free shop στην πλατεία.
Ας ξανά αναφέρουμε πως οι μπάτσοι μας απάντησαν τότε με το πρόσχημα ότι ο Δήμος φροντίζει να παρέχει αυτά που χρειάζονται οι άποροι και ότι εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά να στήνουμε ρούχα σε πλατείες.... την ίδια στιγμή που ο Δήμος είχε δώσει εντολή τον Ιούλιο να ξηλώσουν ολα τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωριας ώστε αν μη μπορούν να κάθονται οι πρόσφυγες, την ίδια στιγμή που συνεχώς πραγματοποιούνται εξωσεις, την ίδια στιγμή που μπάτσοι τραμπουκίζουν αστεγους, μεταναστες και χρήστες καθημερινά, τους μεταφέρουν από γωνία γωνία γιατί βλάπτουν την «δημόσια αιδώ» και φυσικά αν δεν πειθαρχήσουν τους απειλούν ακόμα και με χρήση βιας, πετώντας τους τα υπάρχοντα τους, αλλά και κόβοντας πρόστιμα επειδή από ο,τι φαίνεται δεν έχουν το προνόμιο να έχουν μόνιμη στέγη .
Αυτή είναι η οξύμωρη, θα λέγε κανείς, «αλληλεγγύη»τους. Και δυστυχώς, αυτή είναι η δυστοπικη πραγματικότητα.

Εμεις, λοιπόν, ξανά δίνουμε το παρόν στην πλατεία, για να τονίσουμε πως καμία εξουσιαστικη-μπατσικη απειλή δεν μένει αναπάντητη , πως οι πλατείες ανήκουν στους ανθρώπους και όχι στους μπάτσους, πως τα καθημερινά περιστατικα αστυνομίκης αυθαιρεσίας και βίας απέναντι σε οσους δεν έχουν «μιλιά», μας ωθούν στο να πλαισιώνουμε εγχειρήματα αλληλεγγύης όλο και περισσότερο για αυτούς τους ανθρώπους οπου το κράτος δεν διστάζει με τις απάνθρωπες πολιτικές του και την ασύδοτη καταστολή από τα τσιράκια του, να τους οδηγει στην πλήρη αποξένωση και περιθωριοποίηση τους και εν τελει στην εξαθλίωση, με όποιο κόστος.
Την Κυριακή λοιπόν, στην Πλατεία Βικτωριας στις 15:00 θα στήσουμε ξανά free shop για ολους όσους έχουν ανάγκη και παράλληλα καλούμε για συλλογή ειδών υγιεινής, ξηράς τροφής καθως και ρούχων- παπουτσιών. Επισης θα έχουμε τραπεζάκι με αυτοκόλλητα και κείμενα πολιτικού-φεμινιστικού περιεχομένου.
Σας περιμένουμε εχοντας ως υπενθυμιση, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

πηγή : https://www.facebook.com/ViktoriaSolidarity/p…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουαρίου 15h