Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 22.00

7 Γυναίκες της Ελληνικής StandUp Σκηνής συζητάνε: Σεξισμός και Κουλτούρα Βιασμού

7 Γυναίκες της Ελληνικής StandUp Σκηνής συζητάνε: Σεξισμός και Κουλτούρα Βιασμού

7 Γυναίκες της Ελληνικής StandUp Σκηνής συζητάνε για την κουλτούρα του βιασμού, τον σεξισμό και της έμφυλες διακρίσεις με όχημα την απελευθερωτική δύναμη του γέλιου.

Η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ανέσυρε στην επιφάνεια όλη την σαθρή, σεξιστική πραγματικότητα που μπορεί να επικρατεί στον αθλητισμό αλλά και σε αρκετούς χώρους δουλειάς. Η τραυματική εμπειρία της καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το σύμπλεγμα των πατριαρχικών σχέσεων, που αλληλοδιαπλέκεται με πλήθος άλλων καταπιέσεων (ταξικών, φυλετικών). Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στον κύκλο καταπίεσης και αυτοπεριορισμού που βιώνουν τα θύματα μέχρι να καταγγείλουν το γεγονός, στο στιγματισμό τους από άντρες που μιλούν για «εργαλειοποίηση» ή προσπάθεια για «αυτοπροβολή» και προσπαθούν συστηματικά να υποβιβάσουν την βιωματική τους εμπειρία.

Με όχημα την κωμωδία και τον άμεσο σχολιασμό, οι 7 γυναίκες κωμικοί σπάνε την "σιωπή" και προσπαθούν να μιλήσουν ανοιχτά για ένα ζήτημα που δεν ανοίγεται στον δημόσιο λόγο αλλά τελικά μας αφορά.

Event Link: Εδώ

Κυριακή 24/1 | 22:00

πηγή : https://www.anaireseis.gr/7-γυναίκες-της-ελλη…