Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 18.00

Διαδικτυακή εκδήλωση: Βία κατά των Γυναικών. Γυναίκα Μετανάστρια.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων (Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου και Αγίου Νεκταρίου Βόλου) σε συνεργασία με την Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & την Χειραφέτηση και την Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστ(τρ)ιών Νοταρά 26, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24/1 και ώρα 18:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Βία κατά των γυναικών -Γυναίκα Μετανάστρια." .

Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας των κοινωνικών ιατρείων και των ατόμων που τα πλαισιώνουν να σταθούν αλληλέγγυα και να υψώσουν ισχυρό ανάχωμα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης εκμετάλλευσης, ταπείνωσης και καταπίεσης.

Η σύγχρονη καπιταλιστική, πατριαρχική κοινωνία επιβάλλει και συντηρεί ένα πλέγμα διαφόρων μορφών διακρίσεων και βίας που ασκούνται καθημερινά στις γυναίκες, στις θηλυκότητες και γενικότερα στα έμφυλα καταπιεσμένα υποκείμενα. Βία ψυχολογική, λεκτική, οικονομική, σεξουαλική και σωματική, που εντείνεται ακόμα περισσότερο όταν το άτομο δέχεται παράλληλα πολλαπλές καταπιέσεις και αποκλεισμούς λόγω τάξης, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, εθνικότητας, χρώματος, νομικής κατάστασης, θρησκείας, ηλικίας, υγείας ή αναπηρίας.

Οι γυναίκες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους είναι εκτεθειμένες σε πολλές και διαφορετικές μορφές καταπίεσης, εκμετάλλευσης και διακρίσεων και δίνουν καθημερινά μάχη με την ορατή και αόρατη βία που κρέμεται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια τους. Έχουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες που θα μας κάνουν την τιμή να μοιραστούν μαζί μας, μιας και αποκλείονται και εξαφανίζονται συστηματικά από τις διαδικασίες δημόσιου διαλόγου.

Ας ακουστεί η φωνή τους!

Ας μοιραστούμε τον αγώνα μαζί τους!

Αυτή η μάχη είναι κοινή. Είναι η δική μας μάχη και μας αφορά όλες/όλους/όλα.

Το link https://www.youtube.com/watch?v=_F5nt8xPHCs&f…

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων @koinonikaiatreia και

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Εξαρχείων @koinonikoiatreioexarcheiwn

https://www.youtube.com/watch?v=6hW4X7FiVEk...

πηγή : https://www.facebook.com/events/4832119530813…