Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πανελλαδική κινητοποίηση για το δικαίωμα στους αγώνες, ενάντια σε διώξεις κ…

Σάββατο 6 Φλεβάρη - πανελλαδική κινητοποίηση για το δικαίωμα στους αγώνες, ενάντια σε διώξεις και πρόστιμα, Αθήνα-Σύνταγμα 12.00

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Από τις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 26/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια, αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Πρόσχημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει επικίνδυνα όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Η κρατική τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η επιβολή των εξοντωτικών προστίμων παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη, στοχεύουν να διατηρηθούν και μετά την πανδημία. Η εντεινόμενη αστυνομοκρατία, η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία στους ανοικτούς χώρους, που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν ευθύνονται για τη μετάδοση του ιού και η αστυνομική διαχείριση της πανδημίας εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του συστήματος για επιβολή μέτρων επιτήρησης, ελέγχου, παρακολουθήσεων, περιστολής ελευθεριών.

Είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κυβερνητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και για την αντεργατική πολιτική της που εντείνει τη φτώχεια και την ανεργία, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ώστε να καταστείλει «εν τη γενέσει» τους τις λαϊκές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. Αποκαλυπτικό είναι ότι, το νέο νομοσχέδιο της Κεραμέως που γιγαντώνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, συνοδεύεται από πειθαρχικά διαγραφές φοιτητών και πανεπιστημιακή αστυνομία. Η νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ από τις 26/1 έως το πρωί 1/2, έχει στόχο να καταστείλει τις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Η Επιτροπή ξεκινά καμπάνια για τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις συμμετείχαν στις δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, να στηρίξουν την Δράση της παράλληλα με τους δικούς τους αγώνες. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους-ες τους ανέργους-ες να σπάσουμε το κλίμα του «φόβου» της καταστολής που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Δεν θα μείνουμε στο σπίτι, μόνοι φοβισμένοι και ηττημένοι, θα αγωνιστούμε και με κάθε τρόπο θα κοντράρουμε την πολιτική τους που σπέρνει θάνατο, φτώχεια και αδιέξοδα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον δρόμο του συλλογικού οργανωμένου αγώνα.

Αγώνας για ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο δρόμος του αγώνα μπορεί να κερδίσει!

· Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

· Δηλώνουμε την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

· Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

· Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 Πλ. Συντάγματος

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…


1 2 3 4 5 6

Συγκεντρώσεις ενάντια στην Καταστολή, Σάββατο 6/2. Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης και οι χουντικές απαγορεύσεις

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!

Μαχητική Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Ελευθεριών

-

Συγκεντώσεις Σάββατο 6/2

Αθήνα: 12μ Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12μ πλατεία Αριστοτέλους

-

Με χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, με όλους τους δείκτες της οικονομίας να καταρρέουν, με την ανεργία και την φτώχεια να φουντώνουν, με το δημόσιο χρέος και κάθε είδους χρέη να καλπάζουν, η νεοφιλελεύθερη χούντα της ΝΔ είναι αποφασισμένη να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ταΐζοντας με κάθε μέσο το σάπιο και παρασιτικό ελληνικό κεφάλαιο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να επιβάλουν αυτή την πολιτική χρειάζονται ένα όλο και πιο ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αξιοποιούν την «χρυσή ευκαιρία» της πανδημίας, για να εμπεδωθεί ένα μαύρο καθεστώς χουντικών απαγορεύσεων, περιστολής ακόμα και των πιο βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δίπλα στην ενοχοποίηση της κοινωνίας με την ελεεινή προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», η απαγόρευση της κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων, τα ωμά χτυπήματα των κινητοποιήσεων στις 17/11 και 6/12, ο πακτωλός χρημάτων για προσλήψεις αστυνομικών και υπερεξοπλισμό της αστυνομίας, προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα: πανεπιστημιακή αστυνομία, μαζική χρήση αύρας κατά διαδηλωτών (με άμεσο κίνδυνο βαρύτατων τραυματισμών), ΜΑΤ και «Δράση» με ενσωματωμένες κάμερες (ώστε να γίνονται μαζικές συλλήψεις ακόμα και μετά το τέλος μιας διαδήλωσης), στοχοποίηση αγωνιστών ως «οργανωτών» απαγορευμένων διαδηλώσεων. Ετοιμάζουν ακόμα τη μετατροπή κάθε «αδικήματος βίας κατά της αστυνομίας» σε ιδιώνυμο, ώστε να τιμωρείται με πολύ πιο βαριές ποινές. Αλλά και τη «νέα ΕΛΑΣ», που θα υλοποιήσει αυτό το σιδηρόφραχτο σχέδιο, το δόγμα ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, της αστυνομοκρατίας των πάντων.

Έχουμε μια βαθιά, αντιδραστική τομή στην πολιτική φύση του αστικού καθεστώτος, με την παραβίαση του ίδιου του αστικού συντάγματος, την ανοιχτή πλέον χρησιμοποίηση δικτατορικών μεθόδων, στα πρότυπα του μετεμφυλιακού κράτους του χαφιέ και του χωροφύλακα (που είχε ηττηθεί με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους μεγάλους αγώνες των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης). Οι αστικές δυνάμεις θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση του εργατικού κινήματος, να δώσουν στα κατασταλτικά χτυπήματά τους στρατηγικά ή ακόμα και συντριπτικά χαρακτηριστικά. Το εγχείρημά τους δεν είναι εύκολο, ο κίνδυνος όμως είναι θανάσιμος! Το λεγόμενο «κέντρο» της ΝΔ, η ομάδα του Μητσοτάκη, γίνονται όλο και πιο ακραίοι, όλο και πιο λυσσασμένοι ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια στο κίνημα και τους αγώνες. Με απαραίτητο συμπλήρωμα τους διάφορους ανοιχτά ακροδεξιούς, ρατσιστές, «πατριώτες», όλοι μαζί ουρλιάζουν υπέρ των αξιών της Αστυνομίας και του Στρατού, των πανάκριβων εξοπλισμών που σημαίνουν διαλυμένα ή κλειστά σχολεία και νοσοκομεία…

Το δόγμα «νόμος και τάξη» ήρθε για να μείνει. Θέλουν έτσι να αναχαιτίσουν τις μεγάλες εκρήξεις, που έρχονται αργά ή γρήγορα, λόγω της ακραίας αδικίας, εκμετάλλευσης, καταπίεσης. Κομβικό ρόλο παίζουν τα καλοταϊσμένα με δημόσιο χρήμα ΜΜΕξαπάτησης, σπέρνοντας τον τρόμο σε εργαζόμενους, φτωχούς, νεολαία. Οποιοσδήποτε τολμά να αρθρώσει αντίθετη γνώμη, στοχοποιείται, στιγματίζεται ως «λαϊκιστής», «άκρο» ή «ψεκασμένος», ως επικίνδυνος που πρέπει να φιμωθεί.

Ιδανικός συνοδοιπόρος της κυβέρνησης στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ: αφού δυσφήμησε κάθε ιδέα της αριστεράς και άνοιξε τον δρόμο σε μια αδίστακτη δεξιά, ουσιαστικά στηρίζει όλες τις χουντικές απαγορεύσεις, στο όνομα της πανδημίας. Χαρακτηριστική η άθλια στάση του τις μέρες του Πολυτεχνείου και π.χ. οι δηλώσεις συνδικαλιστικού στελέχους του ότι τα θύματα της καταστολής είναι «υπερεπαναστάτες», που δεν αξίζουν ούτε στοιχειώδη πολιτική και οικονομική στήριξη. Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, παρά τα παχιά λόγια, περιορίζονται σε ανώδυνες συμβολικές και διαδικτυακές διαμαρτυρίες, προσαρμοζόμενα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και στην αντιδραστική στροφή της «νέας κανονικότητας».

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να σταθούμε ανυποχώρητα στο πλευρό όλων των διωκόμενων αγωνιστών, απαιτώντας παύση κάθε δίωξης, απόσυρση όλων των κατηγοριών. Να καλύψουμε αλληλέγγυα τα δικαστικά έξοδα, να αρνηθούμε την πληρωμή των εξοντωτικών προστίμων, να παλέψουμε για τη διαγραφή τους χωρίς νομικίστικες αυταπάτες. Ο δρόμος αναπόφευκτα θα είναι μακρύς, απαιτεί θυσίες. Με υπομονή και επιμονή, να προετοιμάσουμε έναν μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για το σπάσιμο στην πράξη των χουντικών απαγορεύσεων. Πάνω απ' όλα, να οργανώσουμε ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, για τη μαχητική υπεράσπιση των ελευθεριών μας, την έμπρακτη επιβολή τους ενάντια στις ορδές πραιτοριανών της «Νέας ΕΛΑΣ». Με δομές αυτοοργάνωσης σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, δημιουργώντας παντού εστίες αντίστασης, με την ενότητά μας μέσα στον αγώνα. Έτσι θα χτιστούν προϋποθέσεις για μια μαζική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, για δοθεί μια σκληρή, αποφασιστική και νικηφόρα σύγκρουση με τη χούντα της ΝΔ και του Μητσοτάκη.

-

Aπόσυρση όλων των κατηγοριών. Διαγραφή όλων των προστίμων. Διάλυση των «ειδικών σωμάτων» - Αφοπλισμός της ΕΛΑΣ. Κάτω η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά-φοιτητοδικεία.

Στον δρόμο θα σπάσουν οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων & η κρατική τρομοκρατία!

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες - Όχι για εξοπλισμούς και καταστολή

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13028


1 2 3 4 5 6

Με αγώνες θα προστατέψουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Αναδημοσίευση Δελτίου τύπου από τη σύσκεψη αγώνα το Σάββατο 23/01

Το Σάββατο 23/01 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη αγώνα με την συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών κινήσεων, σχημάτων, ταξικών συνδικαλιστών, αγωνιστών και αγωνιστριών από πολλούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μια σειρά κινητοποιήσεων ενώ εκφράστηκε η θέληση να συνεχιστεί η προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης.

Πιο συγκεκριμένα η σύσκεψη κατέληξε στο παρακάτω πλαίσιο:

Με αγώνες θα προστατέψουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαπολύσει σκληρή, μετωπική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να ζουν με τα πενιχρά επιδόματα της αναστολής, της ανεργίας, με τους μειωμένους μισθούς που επιβάλει η εργοδοσία, ενώ χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι καταστρέφονται. Και όχι μόνο. Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση όχι απλά δεν έχει δείξει διάθεση ανακωχής, αλλά αντίθετα αξιοποιεί την υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα για να επιβάλει όλο το πρόγραμμα των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. Από την εκπαίδευση μέχρι την υγεία και από τα εργασιακά μέχρι το ασφαλιστικό, επιχειρεί με φρενήρεις ρυθμούς να νομοθετήσει ό,τι πιο αντιδραστικό έχει στην ατζέντα του το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ και οι εφοπλιστές. Να επικαιροποιήσει σε ακόμα πιο αντιλαϊκή version τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων και τους όρους του δημοσιονομικού σφαγείου της Ε.Ε.

-Με επικεφαλής πλέον στο υπουργείο εργασίας τον ακραιφνή νεοφιλελεύθερο Χατζηδάκη, στο βιογραφικό του οποίου συμπεριλαμβάνονται το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, της ΔΕΗ, της ΛΑΡΚΟ, ετοιμάζεται να νομοθετήσει αυτό που δεν μπόρεσε ο Βρούτσης (κάτι στο οποίο συνέβαλλαν και οι αντιστάσεις που έχει επιδείξει το εργατικό κίνημα, παρά την καραντίνα και οι κινητοποιήσεις στις οποίες έσπασε έμπρακτα η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων από πρωτοβάθμια σωματεία και ταξικές δυνάμεις). Τον νόμο που καταργεί τις υπερωρίες και το 8ωρο και βάζει επιπλέον εμπόδια στις απεργίες και την συνδικαλιστική δράση.

-Με την ωμή προειδοποίηση Μητσοτάκη ότι σε έξι μήνες «το περιβάλλον τόσο στον τομέα της εργασίας, όσο και της κοινωνικής ασφάλισης θα είναι εντελώς διαφορετικό», ετοιμάζει τον «κουμπαρά του Πινοσέτ», την υλοποίηση της έκθεσης Πισσαρίδη, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την πλήρη κεφαλαιοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

-Παράλληλα ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Πετάει βίαια μεγάλο τμήμα μαθητών από το Λύκειο και τα Πανεπιστήμια σερβίροντας πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια (γι' αυτό εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων τους), παραχωρεί μεγάλο τμήμα υπηρεσιών του δημοσίου στους εργολάβους, ετοιμάζεται να αποκόψει τα μεγάλα Μουσεία της χώρας από το Δημόσιο, πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τους κλινικάρχες στην υγεία (μέσα στην πανδημία!), ιδιωτικοποιεί ή δημιουργεί ΣΔΙΤ σε κάθε δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, ακόμα και στα δάση, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τον έλεγχο τροφίμων και τους ελεύθερους χώρους πρασίνου. Αφήνει μόνο έναν επιτελικό ρόλο στο εναπομείναν δημόσιο.

-Από την άλλη μεριά η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας ήταν και παραμένει εγκληματική. Υγειονομική ασυδοσία στους χώρους εργασίας, υποβαθμισμένο και χωρίς ενισχύσεις ΕΣΥ, τεράστιες καθυστερήσεις στον μαζικό εμβολιασμό, με ιδιαίτερα προβλήματα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω συνθηκών διαβίωσης (όπως μετανάστες, ρομά, οι φυλακισμένοι), αναδεικνύοντας τη ρατσιστική αντίληψη της κυβέρνησης και των συστημικών δυνάμεων. Για τα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές για πρόσληψη, για τα σχολεία δεν υπάρχουν καθηγητές, δάσκαλοι και καθαρίστριες, για τους μισθούς και τις συντάξεις δεν υπάρχουν λεφτά, για τα Ραφάλ όμως και την πολεμική μηχανή, για τις κάμερες, τα drones και το μηχανοκίνητο στρατό της αστυνομίας, για τις επενδύσεις και αποζημιώσεις των πλουσίων, υπάρχει άφθονο και ζεστό χρήμα.

-Η κατάσταση στους χώρους εργασίας παραμένει επικίνδυνη και δυσχερής για την υγεία και το εισόδημα των εργαζομένων. Η εργοδοσία αποθρασύνεται όλο και περισσότερο καθώς σε πολλούς χώρους εργασίας δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι βίωσαν την πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την ελαστικοποίηση του ωραρίου μέσω της τηλεργασίας, μαζί με την ίδια την ασθένεια σε πολλές περιπτώσεις.

Για την προώθηση της πολιτικής της η κυβέρνηση επιστρατεύει τα πρόστιμα, τις όλο και πιο απολυταρχικές απαγορεύσεις, συλλήψεις και αυτόφωρα (στις 17 & 25 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη), την απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Ενόψει των διογκούμενων φοιτητικών κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα προκλητική πολιτική απαγόρευση, με γενική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει σκορπίσει ανέμους και θα θερίσει θύελλες. Διαισθάνεται τη λαϊκή οργή. Γι' αυτό θωρακίζει προληπτικά το σύστημα. Κάτω από τον φαιδρό και ψευδεπίγραφο τίτλο "εθνικό σχέδιο διαχείρισης των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων" στο στόχαστρο του Χρυσοχοΐδη για την καταστολή και την ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων επιστρατεύεται η αστυνομική βία, οι κάμερες, τα drones, η πολιτική λογοκρισία και πλήθος αυταρχικών μεθοδεύσεων για να αντιμετωπισθεί «ο εχθρός» δηλαδή τα σωματεία, οι πολιτικές οργανώσεις, οι συλλογικότητες και η δράση τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου. Δαπανά τεράστια ποσά προκειμένου να μεταβάλλει ακόμα και τα Πανεπιστήμια σε χώρους αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού, όπου θα περιορίζονται ακόμη και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, δεν αρκούν οι καταγγελίες και οι συμβολικές κινητοποιήσεις, ενώ η εκλογική αναμονή και οι νέες αυταπάτες για «αλλαγή» χωρίς την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και των νόμων της, δεν προσφέρει βοήθεια στις λαϊκές αντιδράσεις. Αποτελεί προδοσία το συνδικαλιστικό lockdown που έχει κηρύξει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και τους εργοδότες.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό

Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για δράση και αγώνες που θα βάζουν στο στόχαστρο το σύνολο αυτής της πολιτικής, για την ανατροπή του συνόλου των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Η κοινή δράση των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων και η μαχητική ενωτική δράση μπορεί να τσακίσει την κυβερνητική πολιτική. Η πρόσφατη εμπειρία κινημάτων σε χώρες της Ευρώπης όπως το κίνημα στη Πολωνία ενάντια στο νόμο για τις εκτρώσεις ή στη Γαλλία ενάντια στο νόμο για την καθολική ασφάλεια της αστυνομίας, δείχνουν ότι και σε συνθήκες πανδημίας μπορεί να υπάρξει μαζικό κίνημα, το οποίο μάλιστα επιτυγχάνει ανασχέσεις αντιδραστικών μέτρων. Αλλά και στην χώρα μας το σπάσιμο των απαγορεύσεων (πχ στις 17/11, στις 25 & 26/11 και στις 6/12), οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη. Στους δρόμους θα ανοίξει η προοπτική της ανατροπής.

Καμία συναίνεση - Καμιά αναμονή!

-

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων.
  • Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός-αντισυνδικαλιστικός νόμος. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στην επιβολή των ευέλικτων/ελαστικών σχέσεων εργασίας. Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Κάτω το νέο «δόγμα» για τις διαδηλώσεις. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Καμία απαγόρευση στην δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία - Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία στους συλληφθέντες και να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν. Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια.
  • Καμία απόλυση. Ακύρωση όλων των απολύσεων από την αρχή της πανδημίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Να επανέλθουν οι μισθοί και τα μεροκάματα στα προ μνημονίου επίπεδα (πχ ΕΓΣΕΕ στα 751 ευρώ). Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να ενταχθεί ξανά ο κατώτατος μισθός στο πεδίο αρμοδιότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Πλήρης κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Ολόκληρος μισθός (όχι στο επίδομα αίσχους των 534 ευρώ). Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Διασφάλιση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Φορολογία στα υπερκέρδη του κεφαλαίου.
  • Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις δαπάνες για την αστυνομοκρατία.
  • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως. Δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Ολιγομελή τμήματα μαθητών (μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη), μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
  • Δημόσια Δωρεάν υγεία. Έξω οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων. Να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις με τις εργολαβικές εταιρείες. Να οργανωθεί και να εξοπλισθεί άμεσα η δημόσια ΠΦΥ. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δομών υγείας που παραμένουν ανενεργές. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην υγεία. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς αποζημίωση στους κλινακάρχες.
  • Κανένας εργαζόμενος-Καμία εργαζόμενη στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. Ειδικές άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες. Να πληρώσει η εργοδοσία για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας, και ειδικά στις γραμμές παραγωγής.
  • Όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας δωρεάν για όλο το λαό. Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύξηση των δρομολογίων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, την εκχώρηση δημοσίων αγαθών και χώρων βορά του καπιταλιστικού κέρδους. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής ιδιοκτησίας. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.
  • Καμία νομιμοποίηση του μητρώου πραγματικών δικαιούχων, όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων.
  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των Π.Ν.Π. για τις άδειες Ειδικού Σκοπού που οδηγούν τους εργαζόμενους γονείς σε στέρηση της κανονικής άδειας ή σε άδειες άνευ αποδοχών.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε σε:

  • Συμμετοχή και στήριξη των κινητοποιήσεων σε εκπαίδευση και υγεία στις 28/1 και 3/2. Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε με κάθε τρόπο (στάσεις εργασίας και άλλες μορφές δράσης) τις κινητοποιήσεις στις 28/1 σε εκπαίδευση και υγεία, για να σπάσει στην πράξη η κυβερνητική τρομοκρατία. Στις 3/2 στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Μαζική συμμετοχή, κάλεσμα για αποφάσεις όλων των σωματείων, στην κινητοποίηση που διοργανώνεται Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή για να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στη διαδήλωση και την απεργία, να απαιτήσουμε την παύση των διώξεων και την διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων. Καθιστούμε περισσότερο από σαφές σε Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη ότι το ταξικό αγωνιστικό κίνημα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί και να πειθαρχήσει στο νέο αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό νομοθετικό τερατούργημά τους!
  • Στις 16 Φλεβάρη απαιτείται πανεργατική κλιμάκωση! Προτείνουμε προς τα σωματεία την προκήρυξη γενικής 24ωρης απεργίας. Η μέρα εκείνη, που έχουν προκηρύξει απεργία η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ, επιδιώκουμε να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης.
  • Παλεύουμε ώστε η 8η Μάρτη, παγκόσμια μέρα της γυναίκας, να αποτελέσει έναν σημαντικό απεργιακό σταθμό στην πάλη του εργατικού κινήματος ενάντια στην γυναικεία εκμετάλλευση και καταπίεση. Η πανδημία έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση της εκμετάλλευσης των γυναικών της εργατικής τάξης, τόσο στους χώρους δουλειάς που έχουν να κάνουν με τον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, όσο και της καταπίεσης σε σπίτι & δουλειά με την αύξηση της ενδοοικογενειακής και σεξιστικής βίας και των βαρών της κοινωνικής αναπαραγωγής.
  • Προχωράμε σε διοργάνωση νέας σύσκεψης αγώνα τον Φλεβάρη.

Συνυπογράφουν *:

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια

Radical I.T. - Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα Καθηγητών -ΑΡΕΝ

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα -ΕΚΑ

ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ (Ανεξάρτητη Κίνηση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων) σε ΠΕΓΔΥ/ΠΟΓΕΔΥ

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Αγώνα ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ενωτική Αγωνιστική Αριστερή Πρωτοβουλία Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Υπουργείου Πολιτισμού

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΘΕΛ (ΕΑΣ)

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (πανελλαδικό σχήμα γιατρών)

Λάντζα στον χώρο του επισιτισμού

ΜΕΤΑ Δημοσίου

Παρεμβάσεις Δημοσίου

Παρέμβαση εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας

ΡΕΣΑΛΤΟ στη Γαλέρα

(Το ΔΤ παραμένει ανοιχτό και για άλλες υπογραφές)

πηγή : https://synantisi.org/2021/02/02/me-agones-th…


1 2 3 4 5 6

Σάββατο 6 Φλεβάρη 12 μεσημ. στην πλατεία Συντάγματος

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες

Στην Αθήνα στην πλ. Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στα Ιωάννινα στη Νομαρχία, καθώς και σε άλλες πόλεις καλούν Επιτροπές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, εργατικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας ενάντια σε μια κυβέρνηση βαθιά αντιλαική, βάρβαρη, αυταρχική απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία..

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής και κινηματικής δράσης. Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες για κινητοποιήσεις. Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα της νεολαίας να παλεύει για την ζωή και το μέλλον της. Δηλώνουμε την ριζική αντίθεσή μας στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στην "ελεγχόμενη είσοδο", στις κάμερες, στην αστυνομική βία και τις απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις, στις συλλήψεις και τις προσαγωγές.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Στις 6 Φλεβάρη και όποτε και για όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους !

· Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

· Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

· Όχι την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Μαζί στον αγώνα-Μαζί στην υπεράσπιση» Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5850


1 2 3 4 5 6

Όχι στις διώξεις των αγωνιστών! Όχι στα πρόστιμα! Να μην περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης!

Επειδή:

• Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία, ο λαός να βρίσκεται καθημερινά έκθετος στην πανδημία, χωρίς πραγματικά μέτρα προφύλαξης… Με τα Νοσοκομεία και το σύστημα περίθαλψης ν' απαξιώνονται συνεχώς… Με εργασιακούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ν' αποτελούν πραγματικές υγειονομικές βόμβες… Και την ίδια στιγμή να ποινικοποιούνται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, όπως αυτές της 17ης Νοέμβρη, της απεργίας της 26ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη, ως «μέσα διασποράς του ίου»!

• Η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, είτε με πρόσχημα την πανδημία, είτε και χωρίς πρόσχημα, με τους νόμους ενάντια στις διαδηλώσεις, δεν έχει σταματημό… Η αστυνομοκρατία επεκτείνεται και στα Πανεπιστήμια, στα ΜΜΜ κι όπου αλλού ζει και κινείται ο λαός… Τα «τσουχτερά» πρόστιμα πέφτουν βροχή… Η φασιστικοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κλιμακώνεται καθημερινά…

• Η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων γνωρίζει συνεχώς νέα «επεισόδια». Απ' το σχηματισμό δικογραφίας κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ - μια κίνηση που στοχεύει να «στείλει» συνολικότερα μηνύματα τρομοκράτησης - για την κινητοποίηση των υγειονομικών στις 30/9 στο Υπουργείο Υγείας, που κρίνεται «παράνομη» γιατί κατέβηκε στο δρόμο, μην υπακούοντας στις εντολές της αστυνομίας. Μέχρι τις απειλές για διώξεις σε βάρος συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1, που «παραβίασε την απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων άνω των 100 ατόμων». Αλλά και με το νέο Σχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων που παρουσίασε ο Χρυσοχοΐδης, ως συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη.

• Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, του εργασιακού μεσαίωνα και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, όχι μόνο δε σταματά, αλλά εντείνεται - και μέσα στο λεγόμενο «lockdown» - με νέους αντεργατικούς νόμους, με απολύσεις και περικοπές μεροκάματων και μισθών… Αυξάνοντας την ανασφάλεια και την ανέχεια για χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους.

Για αυτό:

• Μόνο με τους αγώνες τους ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία μπορούν να βάλουν φραγμό στην επίθεση από ένα σύστημα και μια κυβέρνηση που τους θεωρούν αναλώσιμους! Ν' αντισταθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα αλλά και την ίδια τη ζωή τους!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 12μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

• Να ακυρωθούν όλες οι διώξεις και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για κινητοποιήσεις!
• Να μην περάσουν οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, απεργιών!

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : http://www.kkeml.gr/όχι-στις-διώξεις-των-αγων…


1 2 3 4 5 6

Ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές απαγορεύσεις και τα πρόστιμα της κυβέρνησης - Συγκέντρωση το Σάββατο 12μμ πλ. Συντάγματος

Η ταξική πάλη δεν αναστέλλεται, αποτελεί το πολιτικό εργαλείο αντίστασεις κόντρα στους αντιδημοκρατικούς πολιτικούς και κοινωνικούς περιορισμούς που επιβάλλει η ακροδεξιά ΝΔ ως κυβέρνηση. Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση με υγειονομικό πρόσχημα πλάθει μια κατάσταση εξαίρεσης και ένα κράτος έκτακτης ανάγκης για να αμφισβητήσει το κοινωνικό συμβόλαιο και να επιτεθεί στην εργατική τάξη για να διαφυλλάξει την κυριαρχία των αστών στην βαθειά οικονομική ύφεση που ζούμε.

Απαντάμε ηχηρά πως το τρίπτυχο "μαζικός εμβολιασμός - μαζική παραγωγή φαρμάκου - νοσοκομεία και ΜΕΘ" αποτελούν τη μοναδική απάντηση σε ένα υγειονομικό θέμα. Η κατάργηση της φαρμακευτικής πατέντας και η κρατικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών είναι κρίσιμοι όροι υλοποίησης αυτής πολιτικής για δωρεάν δημόσια υγεία. Η καραντίνα, οι απαγορεύσεις και τα lockdown αποτελούν μια ακροδεξιά πολιτική επίθεση στις πληβείες τάξεις. Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί παρέα με τα συμπτώματα του που σπέρνουν θλίψη και οργή.

Να περιφρουρήσουμε τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, το δικαίωμα των αγωνιστών να προπαγανδίζουμε ελεύθερα τις πολιτικές απόψεις μας. Να αμφισβητήσουμε καθημερινά στην πράξη την υποκριτική στάση και αφήγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης: τα μέτρα που λαμβάνει δεν είναι υγειονομικά, αλλά πολιτικά. Να καταργήσουμε τους νόμους της ΝΔ και να ρίξουμε την κυβέρνηση που δολοφονεί καθημερινά συμπολίτες μας είτε αυτοί είναι ασθενείς, είτε άνεργοι, είτε μετανάστες και πρόσφυγες.

Παραμένουμε στο δρόμο του αντικαπιταλιστικού κομμουνιστικού αγώνα ενάντια στην δεξιά και τον εθνικισμό, ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβέρνηση, όπως αγωνιστήκαμε την Πρωτομαγιά του '20, την 7η Οκτώβρη στο Εφετείο Αθηνών, την 17η Νοέμβρη της Εξέγερσης του Πολυτεχνείο και την 30η Γενάρη των Διεθνιστικών Ιμίων.

Καμία υποχώρηση μπροστά στην τρομοκρατία που προβάλλουν στην νεολαία και τους αγωνιστές, ούτε στην περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, δεν δεχόμαστε τα πρόστιμα και τις διώξεις του κράτους με προσχήματα ούτε πολιτικά, ούτε ατομικά. Αγωνιζόμαστε τα καταργήσουμε απαγορεύσεις και προστίματα εις βάρος του λαού. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη μετακίνηση και έκφραση όλων ανεξαιρέτως.

Η ΟΡΜΑ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές απαγορεύσεις και τα πρόστιμα της κυβέρνησης, το Σάββατο 6/2, στις 12μμ στην πλατεία Συντάγματος.

πηγή : https://ormantifa.org/enantia-stis-politikes-…