Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον προχθεσινό συλληφθέντα

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων 12/2, κτίριο 9, 13:00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων 12/2, κτίριο 9, 13:00

Στο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10/2 συνελλήφθησαν 27 άτομα, ένα εκ των οποίων αποτελεί μέλος μας. Ο σύντροφός μας που, ως φοιτητής, βρέθηκε να διαδηλώνει κατά του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, συνελλήφθη και χτυπήθηκε άσχημα μέσα στη ΓΑΔΑ από ματατζή, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα. Του προσάπτουν ένα σωρό κατασκευασμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μέσα από ψευδείς μαρτυρίες των μπάτσων. Πάγια τακτική της ΕΛΑΣ για να στοχοποιήσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχοντας πάντα τις ευλογίες των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Από τους 27 συλληφθέντες, μόνο το σύντροφό μας, φοιτητή και μέλος της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα, βαραίνουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίες ειναι βασισμένες σε μαρτυρίες των ίδιων των μπάτσων που τον ξυλοκόπησαν. Αυτή τη στιγμή κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι αύριο Παρασκευή 12/2, όπου θα περάσει από ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 9, ώρα 13:00.

Η εγκληματική συμμορία του Χρυσοχοΐδη έδειξε πως διψάει για αίμα, αφού πολλά άτομα από την πανεκπαιδευτική πορεία κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση της ομάδας Δράσης και των ΜΑΤ, με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα σαγόνια, κακώσεις σε ώμους και σπασμένα πλευρά. Ίδια στάση κράτησαν και στη σημερινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, στέλνοντας ακόμα ένα άτομο στο νοσοκομείο με κάταγμα στο χέρι, ενώ κάποια άτομα τραυματίστηκαν μετά από χτυπήματα με γκλομπ στα κεφάλια τους. Μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει μέσα στις σχολές μας, όταν το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε σήμερα, επιχειρήσουν να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις, οι κατασκευασμένες κατηγορίες έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα και να κάμψουν τις διεκδικήσεις μας. Η απέλπιδα προσπάθεια του κράτους και των φρουρών του να επιβάλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου, το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει και να μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο.

Αύριο Παρασκευή 12/02 θα βρισκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου μας Δ.Α. ο οποίος περνάει από ανακριτή.

Δικαστήρια Ευελπίδων 12/2, ώρα 13:00, κτίριο 9.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Δ.Α.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/4872


Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων, σήμερα 13:00.

Ο σύντροφος Δ.Α. περνάει σήμερα από ανακριτή, καθώς στην χθεσινή διαδικασία απομονώθηκε από τους υπόλοιπους συλληφθέντες της πανεκπαιδευτικής πορείας και κρατήθηκε μια μέρα παραπάνω στην ΓΑΔΑ. Είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες βασίζονται στις μαρτυρίες των μπάτσων. Των ίδιων μπάτσων, που την Τετάρτη 10/2 έδειραν τον ίδιο, χτύπησαν και συνέλαβαν έναν 65χρονο επειδή αντέδρασε στην βία που εξελίσσονταν μπροστά του, έστειλαν τουλάχιστον 4 συντρόφους/ισσες στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, αλλά και την επόμενη μέρα όπου επιτέθηκαν με μανία στον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από τα δικαστήρια.

Το κράτος προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει με την συνεχή στοχοποίηση των αναρχικών μπλοκ, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις στον σωρό και στημένα κατηγορητήρια. Η καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες μας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την υποτίμηση των ζωών μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10/12

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

We support the solidarity gathering in Evelpidon, today 13:00. Comrade D.A. goes through an investigator today as in yesterday's process he was isolated from the other arrested of the university course and was held one day longer in GADA. He is the only one facing felony charges based on cop testimony. The same cops, who beat him on Wednesday 10/2, beat and arrested a 65-year-old for reacting to violence evolving in front of him, sent at least 4 comrades to hospital with serious injuries, but also the next day where they attacked the gathered world outside the courts with fury. The state is trying to terrify us with the continuous targeting of anarchist blocks, beatings, arrests in the pile and rigged indictments. Suppression will not stop our fight against educational restructuring, university police, devaluation of our lives. SOLIDARITY TO THE ARRESTS / INCREASES OF THE UNIVERSITY MARKET OF WEDNESDAY 10/12 HANDS OFF THE FIGHTERS

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://www.facebook.com/afsarodamos/posts/29…