Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στις 19.30

Εκδήλωση Από το 1821 στο 1922

Το 2021, εκτός από πανδημία, έχουμε και την 200η επέτειο από την έναρξη της επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Διαπιστώνουμε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην δημόσια σφαίρα από το κράτος μέσω της επιτροπής Αγγελοπούλου, διάφορους οργανισμούς, τα τραπεζικά ιδρύματα, κ.α με στόχο να συνδεθούν οι νέες στρατηγικές για την πορεία του ελληνικού κρατικού σχηματισμού με τον επαναπροσδιορισμό της κυρίαρχης αφήγησης με την πορεία των 200 χρόνων του Ελληνικού κράτους.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης ξεκινάει έναν κύκλο ομιλιών-συζητήσεων με θέμα τις διαδικασίες που οδήγησαν στην ανεξαρτησία και διαμόρφωσαν τις δομές της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού. Με τη βοήθεια ιστορικών και άλλων επιστημόνων και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, θα δούμε 'με άλλο μάτι' τον δέκατο ένατο αιώνα, ερευνώντας σημαντικές πτυχές της Ιστορίας που δεν 'χωράνε' μέσα στο επίσημο αφήγημα της Επιτροπής της κας Αγγελοπούλου και των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Σας προσκαλούμε στις δυο πρώτες εκδηλώσεις με καλεσμένο - ομιλητή τον Δημήτρη Σταματόπουλο, καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

  • τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης με θέμα: 'Από το 1821 στο 1922: Νεοελληνική Εθνική Ταυτότητα και Μεγάλη Ιδέα'

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/culture/από-το-1821-σ…