Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία

Ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, τη φτώχεια, την περιστολή των ελευθεριών, την καταστολή και την τρομοκρατία…

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

για ζωή, υγεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 13 Μάρτη, 12μ. πλ. Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» & συντρόφισσες - σύντροφοι

https://ipposd.wordpress.com/

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2021/03/11/πάτρα…


1 2 3

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12:00
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11:30

Είμαστε ενά χρόνο χωρίς ζωή. Ένα χρόνο τώρα τα κράτη και τα αφεντικά μέσα από τα χουντικά λοκνταουν ασελγούν στην απουσία ενός κοινωνικού σώματος που το διαιρούν, το αποπολιτικοποιουν, το χαρακτηρίζουν διαρκώς με το χειρότερο τρόπο.. Η εξουσία έχει κηρύξει το μεγαλύτερο πόλεμο των τελευταίων χρόνων στην εργατική τάξη και την κουλτούρα μας.Κουραστηκαμε να χρεωνομαστε πρόστιμα που τα ρίχνουν οι μπάτσοι εγκληματίες χωρίς συναισθηση, κουραστήκαμε να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα. Κουραστήκαμε να μιλάνε για εμάς όλοι αυτοί που πληρώνονται από τα κόμματα, που το παίζουν αντικειμενικοί που όλη μέρα τρομοκρατούν με ψέματα, υπερβολές και στημένα ψυχολογικά σόου.Αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της εργασίας,τον κόσμο του αγώνα, τους μετανάστες,τους κοινωνικά και ταξικά καταπιεσμένους και τον κόσμο των οπαδών.Με ποιο δικαίωμα μιλάνε για εμάς όλοι αυτοί?
Μιλανε τη γλώσσα της εξουσίας,της πονηριας,του ψέματος και τη γλώσσα του χρηματος. Χτυπάνε τους δημοσιους χώρους, τις συνήθειες μας, προσπαθούν να αλλάξουν όλο το τοπίο της σημερινής μορφής ζωης. Επιχειρείται μια μεγάλη απόπειρα αλλαγής της κοινωνίας και των ηθικών και πολιτικων ορίων εντός της.

Απώτερος σκοπός είναι να έρθει η επερχόμενη φτώχεια χωρίς κόστος και χωρίς αντιδράσεις.Το αδιέξοδο της εξουσίας είναι πλέον μεγάλο. Ο καπιταλισμός και η εξουσία ανέκαθεν στην ανάγκη τους να πλουτίζουν και να ισχυροποιούνται γεννούν μεγαλύτερη φτώχεια και αδικία εωσότου,αυτή η απληστία χτυπήσει κόκκινο.
Σε εκείνο το σημείο η ιδεολογικη πάλη κρίνει το πώς και το που θα πάνε τα πράγματα. Οι λαϊκες μάζες χρειάζεται συλλογικά να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία,να έχουν εξοικειωθεί με το να παλεύουν και να συζητάνε όλοι μαζι.Στα μεγάλα ραντεβού το παρόν είναι κομβικό,να αντιληφθουμε το ρόλο μας σαν ρόλο επιρροής και αλλαγής.Τα Κράτη και τα κομματα έχουν δυνατή φωνή όταν ουρλιάζουν,αλλά έχουν μεγαλύτερη ηχώ όταν πέφτουν. Αυτά τα αδιέξοδα ας τα αντιληφθούμε και ας δόσουμε μάχες, μάχες συλλογικές,πολιτικές,κοινωνικές, οργανωτικές, υλικές. Οι υγιείς λαϊκές δυνάμεις να οργανωθούν για μια καλύτερη δικαιότερη και πιο ίση ζωή. Όπου όλοι θα εκφραζόμαστε, θα υπολογιζόμαστε και θα υπάρχουμε ο ένας για τον άλλον.Με οργάνωση οικονομικής ισότητας και κοινωνικής πολιτικής ελευθερίας. Μας αφορά όλους. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σύμπραξη αναρχικών Sabate

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Polit…


1 2 3

Καλέσματα ενάντια στην κρατική στρατηγική της βίας, της τρομοκρατίας, των απαγορεύσεων

Σάββατο 13/3 12μ. Συγκέντρωση Πορεία από πλατεία Γεωργίου Κυριακή 14/3 16.00 Συγκέντρωση Πορεία από πλατεία Βουδ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ,ΤΑ ΜΜΕ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ

ΜΗ ΓΥΡΝΑΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 7/3, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να επιβάλλουν, με πρόσχημα τα μέτρα κατά της διασποράς covid, πρόστιμα σε οικογένεια που βρισκόταν στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν λεκτικά στο περιστατικό. Η απάντηση των ένστολων καθαρμάτων ήταν να ξεκινήσουν επίθεση με πτυσσόμενα γκλοπ στους συλληφθέντες καθώς και σε λοιπούς παρευρισκόμενους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν ενισχύσεις. Σε λίγα λεπτά, 30 και πλέον μπάτσοι βρέθηκαν στην πλατεία, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, προσάγοντας εν τέλει 7 άτομα. Η αφήγηση της ΕΛΑΣ που γρήγορα κυκλοφόρησε και αναπαράχθηκε σε απόλυτη αρμονία από τα ΜΜΕ, ήταν πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση από πολυπληθή ομάδα ατόμων. Μερικές ώρες αργότερα πληθώρα ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην πλατεία και πραγματοποίησε δυναμική πορεία με 1000 και πλέον άτομα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, με προορισμό το Α.Τ. Νέας Σμύρνης. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και Δράση, οι οποίες έπνιξαν τη γειτονιά στα χημικά και τις κρότου λάμψης. Από τα γεγονότα προέκυψαν 11 συλλήψεις.

Η κρατική διαχείριση της πανδημίας, με την επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, αναβαθμίστηκε σε πολιτική απαγόρευση τον περασμένο Νοέμβριο, με τις απαγορεύσεις συναθροίσεων, την περιστολή κοινωνικών ελευθεριών και την καταστολή των πορειών. Το διακύβευμα είναι εδώ και καιρό η ταύτιση της κοινωνικής ζωής με το ωράριο της εργασίας, η ταύτιση γενικότερα της ζωής με την παραγωγικότητα και την αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Με πρόσχημα την πανδημία ( και είναι φυσικά πρόσχημα αφού τα μόνα μέτρα που έλαβε το κράτος ήταν κατασταλτικά και όχι υγειονομικής φύσης ) σχηματίζεται η νέα πραγματικότητα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Οποιαδήποτε φωνή υψώνεται απέναντι σε αυτή τη λεηλασία θα αντιμετωπίζεται από την κατασταλτική μπότα του κράτους.

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου τον τελευταίο ενάμιση μήνα, γίναμε όλοι μάρτυρες του νέου δόγματος Χρυσοχοΐδη για τις πορείες και γενικότερα την αναβάθμιση της καταστολής, με τα παραπάνω να αποτυπώνονται στο δρόμο με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών σε κάθε γωνία, σε κάθε γειτονιά, σε οποιοδήποτε χώρο οι άνθρωποι δύνανται να ξεφύγουν από τη δυστοπική αυτή καθημερινότητα και να βρουν ψήγματα κοινωνικοποίησης αλλά και συλλογικοποίησης. Από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα (του οποίου το αίτημα είναι η εφαρμογή του φωτογραφικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση), τη λειτουργία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια με την βίαιη επέμβαση εκατοντάδων μπάτσων κάθε λογής στην κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητές που αντιτίθενται στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και το κλείσιμο των σχολών τους ως την αντίδραση των κατοίκων μιας περιοχής στην κρατική αυθαιρεσία, η «συνταγή» του κράτους είναι κοινή: ξύλο, χημικά, αύρες και διαστρέβλωση εξ'ολοκλήρου της πραγματικότητας αυτής στο δημόσιο λόγο, μέσω των ΜΜΕ και της λογοκρισίας των socialmedia. Κάτι που συνεχίσαμε να βλέπουμε και μετά τη μεγαλειώδη πορεία και αντίδραση της 9/3 στη Ν. Σμύρνη, εκεί που απαντήθηκε η κρατική βία και η οργή ξεχείλισε.

Τα κρατικά τάγματα εφόδου, με αφορμή τον τραυματισμό ενός αστυνομικού ξεχύθηκαν συλλαμβάνοντας, ξυλοκοπώντας, βασανίζοντας ανθρώπους σε όλη την περιοχή, καθιστώντας την πρακτικά σε κατάσταση πολιορκίας. Τα πιο σοβαρά στιγμιότυπα αποτελούν τα βίντεο με μπάτσους που ετοιμάζονται να επέμβουν κατασταλτικάαπέναντι σε διαδηλωτές/τριεςφωνάζοντας «πάμε να τους σκοτώσουμε», με μπάτσο που τράβηξε όπλο, τα βίντεο των επιθέσεων ακόμη και μέσα σε πολυκατοικίες και σπίτια σε κόσμο που βιντεοσκοπούσε τις βαναυσότητές τους και αντιδρούσε φωνάζοντας. Ο απολογισμός είναι 22 συλλήψεις (ανάμεσά τους και 7 ανήλικοι που για μέρες τους απαγορευόταν η επικοινωνία ακόμη και με τους γονείς τους) με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, ο ξυλοδαρμός τους στη ΓΑΔΑ, με αποκορύφωμα τις απειλές για βιασμούς σε συλληφθείσα. Στο μιντιακό πανηγύρι που ακολούθησε, διαπομπεύτηκαν εσφαλμένα άνθρωποι ως παρόντες στα γεγονότα, δημοσιοποιήθηκαν ονόματα και φωτογραφίες, αλλοιώθηκαν τα βίντεο που δείχνουν την αστυνομική βαρβαρότητα ώστε να παρουσιάζονται με ανάποδο τρόπο και εν γένει εξαπολύθηκε μια λυσσαλέα ιδεολογική επίθεση, από τα πληρωμένα ΜΜΕ μέχρι και το πρωθυπουργικό διάγγελμα, απαραίτητη για το καθεστώς, που βλέπει με φόβο να συσσωρεύεται και να βρίσκει κατεύθυνση η κοινωνική οργή και η αποφασιστικότητα απέναντι στα όσα καθημερινά μας επιβάλλονται με τον πιο βίαιο τρόπο.

Και φοβούνται επιπλέον γιατί χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στο δρόμο πίσω από ένα πανό που λέει "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη". Γιατί απέναντι στη συνολικότερη συνθήκη ανελευθερίας και καταστολής που έχουν επιβάλλει, ο κόσμος σηκώνει και πάλι ανάστημα.Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που φαντασιώνονται οι εξουσιαστές μας, όπου η λεηλασία της ζωής μας θα είναι απρόσκοπτη, που θα ζούμε μόνο υποταγμένοι και ο μοναδικός λόγος στο δημόσιο πεδίο θα είναι ο κυρίαρχος. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Εμείς ως αναρχικοί/ές και γενικότερα ως κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων που διεξάγονται στον ελλαδικό χώρο, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στη νέα κανονικότητα που επιχειρεί το κράτος και το κεφάλαιο να μας επιβάλλουν. Από τη ξεκάθαρη ταξική διάρθρωση των μέτρων απαγόρευσης και τη πολιτική φίμωση του δημόσιου λόγου και χώρου, μέχρι την ενστάλαξη του φόβου και την συρρίκνωση της κοινωνικής ζωής με σκοπό τη πειθάρχηση του κοινωνικών στρωμάτων στη κανονικότητα αυτή, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κοινωνικό πεδίο να νοηματοδοτηθεί από την εξουσία, πόσο μάλλον από ένα κράτος το οποίο προτίθεται να δολοφονήσει έναν πολιτικό κρατούμενο, πόσο μάλλον από ένα κράτος το οποίο κάλυψε μέχρι το σημείο που δε γινόταν πια έναν κατά συρροή παιδοβιαστή, ένα κράτος που εδώ και ένα χρόνο, σε συνθήκες πανδημίας, δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας της ζωής και ενίσχυσης των αναγκαίων και ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και αντιμετώπισης της υγειονομικής κατάστασης (έχοντας αισίως 7000 θανάτους, με μια από τις πιο αποτυχημένες πολιτικές που οδηγείται από τα ατελείωτα λοκντάουν) και του οποίου τα στελέχη, για όλα τα παραπάνω, αρνούνται πεισματικά (όπως αναμένεται από τέτοιους ανθρώπους) να ζητήσουν έστω ένα συγγνώμη. Αντίθετα, μας χλευάζουν, μας ειρωνεύονται, μας στοχοποιούν, μας καταστέλλουν. Απέναντι στον κόσμο της εξουσίας, της εκμετάλλευσης, του γενικευμένου καθημερινού φυσικού και πνευματικού μας θανάτου, αγωνιζόμαστε συνεχώς, για έναν άλλο, χωρίς εκμετάλλευση και βαρβαρότητα, έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Σάββατο 13/3 12μ. Συγκέντρωση Πορεία από πλατεία Γεωργίου

Κυριακή 14/3 16.00 Συγκέντρωση Πορεία από πλατεία Βουδ

Αναρχικές/Αναρχικοί

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611291/