Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 στις 11.00

Συναντιόμαστε στο πάρκο τρίτση

Δευτέρα 15 Μάρτη ,όπως κάθε χρόνο, από τις 11:οο π.μ. συναντιόμαστε στο πάρκο τρίτση.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μέσα στην ασφυκτική συνθήκη που έχει επιβάλει το κράτος με πρόσχημα την COVID-19, καθημερινά βιώνουμε την όξυνση της καταστολής και τη βίαιη εκπειθάρχηση σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και πρόστιμα, νόμοι που οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωση της εκπαίδευσης και της υγείας, την επίταση της εργασιακής εκμετάλλευσης και τη λεηλασία της γης, στρώνουν το έδαφος για την κατίσχυση του φόβου, την πλήρη απομόνωση και υποταγή μας.

Το κράτος αφενός μονοπωλεί την ενηµέρωση µέσω των ΜΜΕ που στήνουν την κυρίαρχη αφήγηση για να ξεπλύνουν τις κρατικές επιλογές, αφετέρου, μέσω της λογοκρισίας στα social media, επιχειρεί να φιμώσει και να ποινικοποιήσει κάθε αντιστεκόμενη φωνή.

Διεκδικώντας το μονοπώλιο της βίας, καταστέλλει άγρια με ξύλο, συλλήψεις και βαριά κατηγορητήρια όσες/ους/α αμφισβητούν τις επιταγές του και βρίσκονται στους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες, αγωνιζόμενες/οι/α ενάντια στην απαξίωση των ζωών τους και την κρατική καταστολή.

Οι επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια και στις πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα, που διεκδικεί τη νομικά προβλεπόμενη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, καθώς και το ξύλο και οι συλλήψεις στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και το πογκρόμ των μπάτσων μετά την πορεία χιλιάδων ατόμων στην περιοχή, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Η ανάγκη μας να αναπνεύσουμε, να συναντηθούμε, να αντισταθούμε στο σκοτεινό παρόν που ζούμε έχει ένα όνομα: αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

πηγή : https://agros.espivblogs.net/2021/03/13/deyte…