Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 22/3, 9.00 π.μ ΣΤΗ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Καθώς και στίς 24 και 26/3 στίς 9.00 π.μ στην λουκάρεως που συνεχίζονται οι δίκες.

Στις 8/11/2020 μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνουν μετά από επιχείρηση στο σπίτι του, τον αναρχικό αγωνιστή Β.Σταθόπουλο. Ο λόγος της σύλληψης του συντρόφου ήταν η δήθεν συμμετοχή του σε ένοπλη ληστεία καταστήματος ΟΠΑΠ στο Χολαργό και η υποτιθέμενη ένταξη του στην ''Επαναστατική Αυτοάμυνα'', παρόλο που στο μεγαλύτερο διάστημα που δρούσε η εν λόγω οργάνωση ο σύντροφος βρισκόταν φυλακισμένος. Μοναδικό δε στοιχείο αποτελεί ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, αγνώστης προελεύσεως, που ''ενημερώνει'' την ΕΛ.ΑΣ. πως ο αναφερόμενος Β.Σ. εμπλέκεται στη ληστεία, τηλεφώνημα που μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί παρότι υποτίθεται πως διαθέτουν τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα για να το κάνουν όπως και το κάνουν σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις. Με συνοπτικές και σε χρόνο dt διαδικασίες κατασκευάζουν ένα βαρύ κατηγορητήριο έναντια στο πρόσωπο του που είναι άνευ προηγουμένου. Σε ότι αφορά τα ευρήματα της Ελληνικής Παρωδίας, αποδεικνύουν και επισημοποιούν περίτρανα την αρχική δήλωση του συντρόφου, το ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ψεύτικες κατηγορίες που του προσάπτουν. Η μεθοδολογία που ακολουθά το αστυνομοκράτος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα στην περίπτωση του Β.Σ. δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο ή κάτι το πρωτοφανές και επιβεβαιώνει την πάγια τακτική του κράτους να δημιουργεί,να συνθέτει και να ενορχηστρώνει παραστάσεις-παραμύθια με ''συνήθης υπόπτους'' και ''συνήθης ενόχους'', με πλαστά ή και δίχως στοιχεία, με σκόπο να τσακίσει την θέληση των αγωνιστών/στριών, την πλήρης αποκοπή τους από τις κινηματικές διαδικασίες/δράσεις και τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες γενικότερα. Ό,τι αντιστέκεται στην εξαθλίωση και στη βάναυση νεκροπολιτική τους θα διώκεται,θα καταστέλεται και θα εξοντώνεται. Το περίφημο δόγμα ''Νόμος και τάξη'', βασικός πυλώνας της πολιτικής τους, που τόσο λιβανίζει και προσπαθεί να επιτάξει η σημερινή κυβέρνηση των αρίστων.

Οι πραγματικοί και ουσιαστικοί λόγοι που ο Β.Σ. διώκεται και βρίσκεται μέχρι σήμερα όμηρος στα κρατικά κελιά της εξουσίας, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του, είναι καθαρά η φροντίδα, η ανθρωπιά και η έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξε σε ένα τραυματία αναρχικό σύντροφο του όταν αυτό του ζητήθηκε και η πολιτική του ταυτότητα. Η σύλληψη και η εκδικητίκη συμπεριφόρα του νεοφιλελεύθερου-φασιστικού κράτους στο πρόσωπο του συντρόφου, η πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας και η έκθεσης της προσωπικής του ζωής από τα καθεστωτικά και διεφθαρμένα ΜΜΕ εντάσσονται στο γενικότερο πόλεμο που δέχεται το αναρχικό-ανατρεπτικό κίνημα και όσοι/ες αγωνίζονται την μίζερη και σάπια πραγματικότητα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Καταπατώντας τους ίδιους τους νόμους που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει, διωκτικές αρχές, Νικολάου και Χρυσοχοίδης, σε ρόλο καθοδηγητή, διεξάγουν έναν λυσσαλέο πολεμο σε όλα τα πεδία, εντός και εκτός των φυλακών. Το εγχώριο ολοκληρωτικό καθεστώς δεν αρκείται πλέον μόνο στη δίωξη των πολιτικών φρονημάτων αλλά ποινικοποιεί και τις προσωπικές-συντροφικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Ο αγωνιστής Β.Σ. είναι 16 μήνες έγκλειστος στις πειθαρχικές φυλακές της Λάρισας, απομονωμένος από τους δικούς του ανθρώπους και τους δικηγόρους του. Του γνωστοποιείται ότι η δίκη του ξεκινά στις 17 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα, και στερώντας του κάθε τεκμήριο αθωότητας και δίχως να του επιτρέπουν να ασκήσει τα στοιχειώδη του δικαιώματα μέχρι και τη δίκη, δεν έχει βρεθεί κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του. Όλοι και όλες πρέπει να είμαστε δίπλα στις μάχες που θα δώσει ο αναρχικός σύντροφος Β.Σταθόπουλος, υψώνοντας ανάχωματα αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική μηχανή και τον κρατικό ρεβανσισμό. Πόλεμο στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικώv κρατουμένων και της ποινικοποίησης των ανθρώπινων σχέσεων.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84307/


Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τον σύντροφο Β.Σταθόπουλο

Επόμενες δικάσιμοι Δευτέρα 22, Τετάρτη 24, Παρασκευή 26 Μαρτίου. Καλούμε σε συγκέντρωση στην Λουκάρεως στις 09:00. Να είμαστε όλες και όλοι εκεί.

Στο πρόσωπο του Β. Σταθόπουλου δικάζουν την έμπρακτη Αλληλεγγύη. Ότι έδωσε το χέρι του σε ένα τραυματισμένο σύντροφο είναι το μόνο πραγματικό στοιχείο που γίνεται κυρίαρχο μέσα στην ακροαματική διαδικασία. Η δίκη ξεκίνησε σε κλίμα έκακτου στρατοδικείου με τον ίδιο να ενημερώνεται μόλις 13 μέρες πριν την δίκη, σε μία αίθουσα γεμάτη ένοπλους φρουρούς και χωρίς πρόσβαση στην οικογένειά του, σε συντρόφους/ισσες. Αν ο σωφρονισμός του συντρόφου μας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη, εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε ότι η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται δεν καταστέλλεται, δεν φυλακίζεται.

Καλούμε την Δευτέρα σε συγκέντρωση στο εφετείο στη Λουκάρεως στις 09:00 και σε δράσεις υπεράσπισης του Β.Σταθοπουλου. Όλοι/ες στους δρόμους!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.

σύντροφοι/ισσες ενάντια στην ομηρία του αναρχικού Β.Σταθόπουλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84310/