Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία...

Μέσα Μαρτίου του 2021 και κάθε μήνα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα επίθεση από την πλευρά κράτους και κεφαλαίου. Το γενικευμένο μούδιασμα από τα αλλεπάλληλα lockdown άρχισε να μεταστρέφεται και η πολυεπίπεδη καταπίεση έχει ξεκινήσει να εκφράζεται με παρουσία στο δρόμο, με καθημερινές πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, αμφισβητώντας έμπρακτα την πολιτική της υποτίμησης των ζωών μας. Αντεργατικά νομοσχέδια, παραμέληση του συστήματος υγείας, εξόντωση πολιτικών κρατουμένων, στοχοποίηση αγωνιστών και άγρια καταστολή σε όποιον και όποια δεν πειθαρχεί και όλα αυτά υπό το πρίσμα του εγκλεισμού- χωρίς να είναι τίποτα παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους δεν απορρέει από κάποιου είδους φετίχ, αντιθέτως στρώνει το δρόμο για περαιτέρω όξυνση των ταξικών μας καταπιέσεων και προώθηση των συμφερόντων των αφεντικών κόντρα στα δικά μας. Ως υποκείμενα που δραστηριοποιούμαστε στο πανεπιστήμιο -ένα ακόμα πεδίο ταξικού ανταγωνισμού- βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας ακόμα προσπάθειας εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου.

Ως φοιτήτριες, υποψήφιοι διδάκτορες-ερευνητές, καθαρίστριες, διοικητικοί κτλπ. ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωπες με τα πλάνα της εκάστοτε κυβέρνησης για περισσότερο κέρδος και έλεγχο, με μεταρρυθμίσεις που δυσχεραίνουν τους συσχετισμούς εις βάρος των υποτιμημένων ομάδων μέσα στο πανεπιστήμιο. Απέναντι μας αυτήν την στιγμή έχουμε τις πιο βίαιες μεταρρυθμίσεις της τελευταίας δεκαετίας, που έρχονται να συμπληρώσουν την όμορφη εικόνα της ανασφάλιστης και κατά βάση απλήρωτης εργασίας υποψήφιων διδακτόρων και ερευνητ(ρι)ών, των παρατημένων εστιών και της τηλεκπαίδευσης που ρίχνει όλο το κόστος της φοίτησης στις πλάτες των φοιτητ(ρι)ών. Η θέσπιση ανώτατου ορίου φοίτησης εντατικοποιεί τις σπουδές αποβάλλοντας από το πανεπιστήμιο υποκείμενα τα οποία κρίνονται ανεπαρκή, μη παραγωγικά και απείθαρχα και ένας επικαιροποιημένος πειθαρχικός κώδικας για τα Α.Ε.Ι. έρχεται για να τα αποστειρώσει και να τα μετατρέψει σε καλογυαλισμένες μηχανές (ανα)παραγωγής κεφαλαίου. Η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την «ομαλή» λειτουργία του πανεπιστημίου που περιγράψαμε παραπάνω, επιβάλλοντας ένα καθεστώς ελέγχου και καταστέλλοντας τις όποιες αντιδράσεις που είναι αναπόφευκτο να εμφανιστούν. Το τι σημαίνει αστυνομία στα πανεπιστήμια, μας υπενθύμισαν οι αλλεπάληλες βίαιες εισβολές αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του Α.Π.Θ. με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, μιας από τις πολλές καταλήψεις που άνθισαν τον τελευταίο μήνα σε όλη την χώρα, και δείχνουν τον δρόμο για την συνέχιση του αγώνα μέσα στις σχολές.

«Το νομοσχέδιο έχει περάσει, οι μπάτσοι θα επιχειρήσουν να εγκατασταθούν στις σχολές μας [..] Ωστόσο ο αγώνας που δίνουμε δεν οριοθετείται από την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, αλλά στοχεύει στην ακύρωση του επί του πεδίου. Υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των φοιτητ(ρι)ών της τάξης μας, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ξεκάθαρο πως για εμάς η πραγματική σύγκρουση τώρα αρχίζει.»

Ακούγεται πως η εγκατάσταση μπάτσων κανονίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν είναι μία περίοδος για εφησυχασμό, αλλά για επαγρύπνιση. Για αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να βρεθούμε, να μοιραστούμε τα βιώματα μας και να συζητήσουμε τις προοπτικές των αγώνων μας. Η μόνη αντίσταση ενάντια στο πανεπιστήμιο που οικοδομούν είναι η συλλογική οργάνωση και δράση.

Εκδήλωση/Συζήτηση: Παρασκευή 9/4 στις 16:30 στην Α ΦΕΠΑ (πίσω πάρκινγκ)

Συγκέντρωση/Πορεία: Σάββατο 10/4 στις 12:00 στην πύλη Πανεπιστημιούπολης

*Η εκδήλωση θα γίνει σε ανοιχτό χώρο με όλα τα μέσα αυτοπροστασίας*

Ανοιχτή Συνέλευση Πανεπιστημιούπολης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84326/


1 2 3 4

post image

Πέμπτη 8/4

13:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην κεντρική πλατεία Πολυτεχνειούπολης

18:00 Εκδήλωση-Συζήτηση Πώς η έρευνα στα πανεπιστήμια συνδέεται με στρατό και αστυνομία

Σάββατο 10/4

12:00 πορεία Ανοιχτής Συνέλευσης Πανεπιστημιούπολης από την κεντρική πύλη Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)

Ανοιχτή συνέλευση Πολυτεχνείου

πηγή : https://www.facebook.com/events/2859434663060…


1 2 3 4

[Σάββατο, 10/4, 12μμ, Ούλωφ Πάλμε] Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

Σάββατο 10 Απριλίου 12μμ, στην Κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης στην Ούλωφ Πάλμε, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία που έχει καλέστει από την Ανοιχτή Συνέλευση Πανεπιστημιούπολης.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611873/


1 2 3 4

Ακολουθεί το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων του Σαββάτου και της Κυριακής από την Κατηλειμμένη Πρυτανεία του ΕΜΠ. (από μήνυμα)

Image

πηγή : https://twitter.com/alerta_gr/status/13806103…