Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 18.00

Εκδήλωση-Συζήτηση: Δημόσια Υγεία και όχι αστυνομία - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

"Δημόσια Υγεία και όχι αστυνομία - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία". Εκδήλωση-Συζήτηση, Κυριακή 28/3 (6μμ)

Την Κυριακή 28/3, στις 6μμ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Δημόσια Υγεία και όχι αστυνομία - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία".

Ομιλητές/τριες: Κώστας Καταραχιάς - πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Δάφνη Κατσίμπα - πρόεδρος ΕΝΙΘ, Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ.

Τα στοιχεία για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Zoom https://tinyurl.com/ygeia-oxi-astynomia

Meeting ID: 891 3656 0007 Passcode: 391755

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ!

Ενώ η πανδημία καλπάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει εκατοντάδες ανθρώπους να διασωληνώνονται στους θαλάμους των νοσοκομείων, έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είναι σκέτη πρόκληση που τροφοδοτεί την οργή των εργαζόμενων να βγαίνουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη και να λένε για «έξυπνα και σωστά μέτρα» που τάχα έχουν πάρει και ότι δεν χρειάζονται άλλες ΜΕΘ. Είναι πρόκληση οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για …κατ' οίκον αυτοεξέταση με (άχρηστα) self tests και με φωτογραφικό διαγωνισμό για να τα αγοράσει από τη Siemens. Η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει και αυτά τα λίγα test που κάνουν που κάνουν οι Δημόσιοι Φορείς Υγείας για να ωραιοποιήσει την εικόνα των κρουσμάτων μπροστά στο άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού μεταθέτοντας στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και την ιχνηλάτηση του ιού. Σε λίγο θα μας ζητάνε να διασωληνωνόμαστε και στα σπίτια μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πολιτεύεται με βάση τις «εντολές των επιστημόνων», όπως λέει, αλλά με βάση τις ταξικές της επιλογές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Εχει λεφτά να προσλάβει χιλιάδες αστυνομικούς, αλλά όχι υγειονομικούς. Eδωσε τζάμπα λεφτά στην AEGEAN αλλά όχι στα ασφαλιστικά ταμεία. Απειλεί ότι θα φέρει για ψήφιση το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ωρου και την απαγόρευση της απεργίας! Kυβερνά με το γκλομπ του αστυνόμου και με την βία των καλοταϊσμένων καναλαρχών.

Αντί να επιτάξει εδώ και τώρα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, κάνει πλάτες στους κλινικάρχες, Αντί να κάνει άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μεταφέρει τους εξοντωμένους γιατρούς, αρκετές φορές και άσχετων ειδικοτήτων, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Αντί να πάρει μέτρα ελέγχου της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και να φτιάξει τις συγκοινωνίες αφήνει ασύδοτους του εργοδότες, κρατάει κλειστά τα μικρομάγαζα στην γειτονιά και απαγορεύει την βόλτα, επιβάλλοντας μια ζωή «δουλειά-σπίτι».

Αντί να ενισχύσει πλήρως τους άνεργους, όσους βρέθηκαν με αναστολή σύμβασης, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μικρά μαγαζιά που στενάζουν και οδηγούνται στην καταστροφή, δίνει ψίχουλα ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των επιδοτήσεων πηγαίνει στις μεγάλες εταιρείες για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Αντί να πάρει μέτρα για να ανοίξει με ασφάλεια η εκπαίδευση (15 μαθητές ανά τάξη, βελτίωση των υποδομών) κρατάει σχολεία και πανεπιστήμια κλειστά, επιβάλλει το αίσχος της τηλεκπαίδευσης, διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, πετάει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων έξω απ' την Ανώτατη Εκπαίδευση, με την Ενιαία Βάση Εισαγωγής και φέρνει την αστυνομία μέσα στις σχολές.

Αυτήν την εγκληματική πολιτική θέλει να κρύψει η κυβέρνηση, με την πολιτική πρωτοφανούς βίας και αυταρχισμού που ακολουθεί, το χτύπημα των διαδηλώσεων, την προσπάθεια απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, τις διώξεις πρωτοπόρων αγωνιστών και συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα, με το χτύπημα του συνδικαλισμού στην Υγεία και παντού. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα των συνδικάτων, του συνδικαλισμού, και του δικαιώματος στην απεργία.

Γι' αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων και του σωματείου του Αγ. Σάββα για να μην απολυθεί ο Κ. Καταραχιάς, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική στάση εργασίας που έχουν κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ για την Τρίτη 30 Μάρτη.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει να γενικευτούν, να κλιμακωθούν οι αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης της ΝΔ και της συναίνεσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Με ριζοσπαστικούς αγώνες, με πολιτικοποιημένο εργατικό και λαικό κίνημα στα χέρια των εργαζόμενων, που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία τύπου ΓΣΕΕ, που έχει κατεβάσει ρολά!!

Με ανατρεπτική κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς.

Με πλατιά πολιτική συσπείρωση πάνω σε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που βάζει το δικαίωμα στο ψωμί, την υγεία, την ελευθερία, πάνω από τα κέρδη, τον ανταγωνισμό, την αγορά.

Παλεύουμε για:

  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. Προσλήψεις ΤΩΡΑ των γιατρών και των νοσηλευτών που περιμένουν. -Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ελεγχος εμβολίων και της διαδικασίας εμβολιασμών από τους εργαζόμενους στον κλάδο της Υγείας. Λεφτά για την Υγεία - όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς, κεφάλαιο, αστυνομία.
  • Να δοθούν άσυλο, στέγαση, χαρτιά και ΑΜΚΑ σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη. Να μπουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.
  • Αυστηρά μέτρα στους χώρους εργασίας για την προστασία εργαζομένων και πολιτών. Άμεση ενίσχυση των Μέσων Μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην είναι χώροι υπερμετάδοσης κορονοϊού.
  • Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών για εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες. Διαγραφή των χρεών σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές, για το διάστημα που κράτησε η πανδημία. Βαριά φορολογία των τραπεζών και των μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων.
  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη. Αυξήσεις στον βασικό μισθό, πλήρεις ΣΣΕ. Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Αύξηση του αριθμού των εισακτέων.
  • Όχι στην καταστολή και τους αντιδημοκρατικούς Νόμους. Να διαλυθούν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ και η ΔΡΑΣΗ. Να καταργηθούν οι νόμοι απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το φοιτητικό κίνημα που έχουν τσαλακώσει τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοϊδη και τον αντιδραστικό νόμο της Κεραμέως, μαζί με τους χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, με τους εργαζόμενους/ες που παλεύουν να μην πληρώσουν με τις ζωές τους, τις συνθήκες εργασίας, τις συντάξεις και τους μισθούς τους τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος του κέρδους.

Αντίπαλος της κυβέρνησης δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν κυβέρνηση προσπαθεί να το «αναδείξει» σε.. «υποκινητή» των αγώνων. Έχει ψηφίσει την πλειοψηφία των νομοσχεδίων της ΝΔ, μήνες τώρα έχει στάση υποταγής και «νομιμοφροσύνης» στις κυβερνητικές απαγορεύσεις, έχει πολιτική συναίνεσης στη ΝΔ. Στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση κινείται το ΚΙΝΑΛ. Η λογική της «δημοκρατικής κυβέρνησης» που αρχίζουν να προβάλλουν οι δυνάμεις αυτές είναι μια χειρότερη επανάληψη της «αριστερής κυβέρνησης» που καμιά λύση δεν έδωσε.

Να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά του Βελόπουλου και των φασιστικών ομάδων που θέλουν να σηκώσουν κεφάλι εξαιτίας της ρατσιστικής, εθνικιστικής και πολεμοκάπηλης πολιτική της κυβέρνησης.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 30 Μάρτη και συνεχίζουμε με αγωνιστική, απεργιακή κλιμάκωση παντού! Ολοι/ες στην προσυγκέντρωση στις 12 μεσ. στον Αγ. Σάββα 1.00 μμ στο υπουργείο Υγείας!

Η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας είναι αποτυχία του ίδιου του καπιταλισμού! Τώρα είναι η ώρα για μια άλλη εναλλακτική, μαζική, αντικαπιταλιστική ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και ενάντια στο σύστημα που γεννά πανδημίες, φτώχεια, ρατσισμό και καταστροφή!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5901