Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρώση αλληλεγγύης για την υπόθεση του αναρχικού συντρόφου Β. Σταθόπουλου

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση με σκοπό την ενημέρωση για την εξέλιξη της δίκης, συζήτηση και συνδιαμόρφωση επερχόμενων δράσεων στα πλαίσια των δικών του Β. Σταθόπουλου.

post image

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την υπόθεση του αναρχικού συντρόφου Β. Σταθόπουλου

Β. Σταθόπουλος (επί των κατηγοριών):Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τη ληστεία, ούτε συμμετείχα, ούτε οργάνωση. Το ίδιο και για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Δεν ήμουν και δεν συμμετείχα ποτέ. 16 μήνες βιώνω την παράνοια των διωκτικών μηχανισμών. Προφυλακίστηκα στη Λάρισα και όχι στον Κορυδαλλό με συνέπεια να μην έχω επαφή με τους δικηγόρους μου. Μου αρνήθηκαν τη μεταγωγή με πρόσχημα τον κορωνοϊό ενώ δεν υπάρχει κανένα μέτρο, για να καταλήξω σε αυτό το στρατοδικείο της χούντας, με ένα σωρό ένοπλους φρουρούς……. Αρνούμαι τις κατηγορίες. Απλώς βοήθησα έναν τραυματία στο πλαίσιο της αλληλεγγύης…….Θα κάνετε στρατοδικείο και θα στηρίξετε μια άκυρη δικογραφία εναντίον μου ή μια δημοκρατική διαδικασία; Αυτό διακυβεύεται εδώ. Εγώ δεν αποδέχομαι καμία κατηγορία ούτε συμμετείχα σε ληστεία ούτε σε οργάνωση.

Η βαρβαρότητα συμβαίνει εδώ και τώρα. Το ολοκληρωτικό καθεστώς των αρίστων επιτίθεται στον κόσμο του αγώνα, και εμείς έχουμε το καθήκον να σταθούμε εμπόδιο στα ζοφερά και δυστοπικά οράματα τους. Για εμάς το εδώ, δεν προσδιορίζεται γεωγραφικά αλλά ηθικά, πολιτικά. Ο κόσμος που οραματιζόμαστε βασίζεται πάνω σε αξίες διαχρονικές όπως η συντροφικότητα, η ελευθερία, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη αποτελεί προϋπόθεση πάνω στην οποία χτίζουμε τις κοινωνικές-συντροφικές σχέσεις μεταξύ μας, είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει, που μας καθορίζει σαν ανθρώπους. Στον διεφθαρμένο και σάπιο κόσμο τους μπορεί αυτή η οριζόντια πράξη να φαντάζει ενέργεια εκ των ων ουκ άνευ, είναι στο χέρι μας όμως, μέσα από τους αγώνες μας, να αποδείξουμε το αντίθετο. Ο σύντροφος μέχρι σήμερα βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της αστικής δημοκρατίας διότι διάλεξε να δώσει το χέρι του σε ένα τραυματισμένο σύντροφο. Από της 17 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η δίκη του, μια δίκη παρωδία, εκδικητική σε ένα κλειστού τύπου στρατοδικείο χωρίς κατηγορίες με πιθανολογικά σενάρια και ψευδείς εντυπώσεις, και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Απριλίου. Στο πρόσωπο του αγωνιστή δικάζεται η αξιοπρέπεια, η αντίσταση, η αλληλεγγύη. Να σταθούμε δίπλα στις μάχες του αναρχικού συντρόφου Β. Σταθόπουλου μέχρι την απελευθέρωσή του. Στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση με σκοπό την ενημέρωση για την εξέλιξη της δίκης, συζήτηση και συνδιαμόρφωση επερχόμενων δράσεων στα πλαίσια των δικών του Β. Σταθόπουλου.

Πρώτη συνέλευση στην Α' ΦΕΠΑ - Τετάρτη 31/3 και ώρα 17.00

Επόμενες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις 29/3 και 30/3, 9.00πμ στο εφετείο της Λουκάρεως

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611645/


Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τον σύντροφο Β.Σταθόπουλο

Στο πρόσωπο του Β. Σταθόπουλου δικάζουν την έμπρακτη Αλληλεγγύη. Ότι έδωσε το χέρι του σε ένα τραυματισμένο σύντροφο είναι το μόνο πραγματικό στοιχείο που γίνεται κυρίαρχο μέσα στην ακροαματική διαδικασία. Η δίκη ξεκίνησε σε κλίμα έκακτου στρατοδικείου με τον ίδιο να ενημερώνεται μόλις 13 μέρες πριν την δίκη, σε μία αίθουσα γεμάτη ένοπλους φρουρούς και χωρίς πρόσβαση στην οικογένειά του, σε συντρόφους/ισσες. Αν ο σωφρονισμός του συντρόφου μας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη, εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε ότι η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται δεν καταστέλλεται, δεν φυλακίζεται.

Καλούμε την Δευτέρα 29/3 και Τρίτη 30/3, ώρα 9.00 πμ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο της Λουκάρεως

Όλοι/ες στους δρόμους!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.

σύντροφοι/ισσες ενάντια στην ομηρία του αναρχικού Β.Σταθόπουλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84362/