Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας …

οι παράλογες απαγορεύσεις συνεχίζονται…

η καταστολή μεγαλώνει…

προσλαμβάνονται συνέχεια μπάτσοι και όχι γιατροί…

τα υπέρογκα πρόστιμα εκβιάζουν…

η επίθεση σε ελευθερίες και κεκτημένα αγώνων εντείνεται…

ο εγκλεισμός και η απομόνωση σκοτώνουν…

Καμία λύση δεν φαντάζει σωστή, τα αδιέξοδα συνεχίζουν να υπάρχουν,

όμως είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμη ο ένας την άλλη.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/4 ΣΤΙΣ 12:00
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ)

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαρτίου 02h


1 2 3

Συγκέντρωση υπέρ της υγείας και ενάντια στην ρύπανση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Παλιό Δημαρχείο Κορδελιού (Παπανδρέου με Εθν. Αντιστάσεως), Σάββατο 3/4 στις 12.00

Τον τελευταίο χρόνο συνηθίσαμε να είμαστε αντιμέτωποι με ένα σωρό παράλογα μέτρα περιορισμού και γίναμε μάρτυρες μιας ασύδοτης αστυνομοκρατίας, τα οποία έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις γειτονίες σε ολόκληρη την επικράτεια, στα πλαίσια μάλιστα της διαχείρισης μιας υγειονομικής κρίσης.

Αν έχουμε βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα από τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τότε αυτό είναι ότι τέτοιου είδους μέτρα αποσκοπούν στον περιορισμό των ελευθεριών και στον έλεγχο της κοινωνικής ζωής από το κράτος. Σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση της υγείας. Άλλωστε, οι 6.000 νεκροί μέσα στους 5 μήνες, με εφαρμογή των απαγορεύσεων αυτών, μιλάνε από μόνοι τους και φωτογραφίζουν τις εγκληματικές ευθύνες της ταξικής διαχείρισης της πανδημίας. Παραδοχή για το γεγονός ότι μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν σχετίζονται με υγειονομικούς λόγους, είχαμε και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ επίσης πρόσφατα υπήρξε και απόφαση αστικού δικαστηρίου στην Ολλανδία όπου κρίνει τα μέτρα αυτά παράνομα.

Σχετικά με την κρατική διαχείριση της υγείας πανελλαδικά, παρατηρούμε ότι ένα χρόνο τώρα οι δομές υγείας δεν έχουν στηριχθεί σε προσωπικό και εξοπλισμό, όπως νέες ΜΕΘ. Μόνο τον μήνα Νοέμβριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεκάδες άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα στα αιτήματα των υγειονομικών το κράτος απαντάει όλο αυτό το διάστημα με καταστολή και απειλές. Παρατηρούμε επίσης την απουσία μαζικών και δωρεάν μοριακών τεστ στον πληθυσμό, και ειδικά στους χώρους της δουλειάς. Χιλιάδες εργάτες και εργαζόμενες του δήμου μας μπαινοβγαίνουν για δουλειά, σε περιοχές όπως η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου , στοιβάζονται στους εργασιακούς χώρους χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας, και μεταφέρονται συνωστισμένοι από τα λίγα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Την ίδια ώρα που το κράτος αρνείται πεισματικά να στηρίξει όλα τα παραπάνω, σκορπάει τα λεφτά των φορολογουμένων σε κλινικάρχες, ΜΜΕ και εργολάβους.

Για τους κατοίκους του Κορδελιού, η αδιαφορία του κράτους για τη υγεία τους δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η υγεία μας είναι εδώ και χρόνια έρμαιο της κερδοφόρας δραστηριότητας των ΕΛΠΕ και το κράτος δεν κάνει τίποτα παραπάνω από πλάτες στους ρυπαντές, που σπέρνουν ανενόχλητοι αρρώστιες και θάνατο. Το φαινόμενο αυτό, ήρθε να ενισχύσει η πανδημία. Ένδεικτικά, έρευνα του πανεπιστήμιο Martin Luther της Γερμανίας σχετίζει το διοξειδίο του Αζώτου (ΝΟ2) με τους θανάτους από Covid. Το διοξείδιο του αζώτου είναι ένας ρύπος που παράγεται από την καύση πτητικών οργανικών ενώσεων, και μιλώντας για τους προσωπικούς μας ρυπαντές, από τους πυρσούς των ΕΛΠΕ και το φουγάρο της Elpedison. Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων από Covid ήταν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας και Ισπανίας, οι οποίες είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις σε ΝΟ2. Αποδεικνύει δηλαδή ότι σε περιοχές με μεγάλη βιομηχανική ρύπανση, όπως και η δική μας, τα αναπνευστικά συστήματα των ανθρώπων ήταν ήδη επιβαρυμένα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά περισσότεροι θάνατοι από covid. Το ίδιο κράτος που τόσο νοιάζεται για την υγεία μας, έδωσε άδεια για μια νέα μονάδα της Elpedison, διπλάσια της υπάρχουσας, προσθέτοντας ένα νέο, διπλάσιο φουγάρο στη γειτονιά μας. Μέσα σε όλα αυτά, αντιλαμβανόμαστε επίσης πόσο σημαντική είναι η στήριξη της μοναδικής πρωτοβάθμιας δομή υγείας της περιοχής μας, του Κέντρου Υγείας Ευόσμου.

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας μας και την ταξική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και την κυβέρνηση της ΝΔ ,ζητώντας:

- Άμεση ενίσχυση του κέντρου υγείας Ευόσμου σε γιατρούς και εξοπλισμό.

- Δωρεάν μαζικά μοριακά τεστ στον πληθυσμό και τους χώρους της δουλειάς.

- Περισσότερα δρομολόγια και λεωφορεία του ΟΑΣΘ

- Άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, των ελέγχων και της αστυνομοκρατίας στις γειτονιές μας

- Να φύγουν μακριά τα φουγάρα από τις κατοικημένες περιοχές

Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Commu…
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαρτίου 22h


1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας

Εδώ και ένα χρόνο το κράτος έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του: το μόνο που μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς από τον ιό είναι να κάτσεις σπίτι σου. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πρόστιμα, ακραία καταστολή είναι η κρατική διαχείριση της πανδημίας. Ταυτόχρονα κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των εργασιακών χώρων. Επιπλέον, την ώρα που στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν κρεβάτια και νοσηλευτικό/ιατρικό προσωπικό, μειώνεται ο προϋπολογισμός για την υγεία. Βέβαια, λεφτά υπάρχουν για να ταϊστούν τα (ήδη φιλοκυβερνητικά) ΜΜΕ και για την ίδρυση νέων αστυνομικών σωμάτων.

Παράλληλα, την χρονική περίοδο που είναι αναμενόμενο να είναι μειωμένες οι κοινωνικές αντιστάσεις, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν νομοσχέδια που εξαφανίζουν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, και ποινικοποιούν οποιαδήποτε αντίδραση απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η καταστολή, η περιστολή ελευθεριών, η απομόνωση και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι μερικά μόνο από αυτά που το κράτος θέλει να επιβάλλει σαν μια νέα κανονικότητα. Και η κανονικότητα αυτή περιλαμβάνει μόνο το τρίπτυχο δουλειά-κατανάλωση-σπίτι.

Η δυστοπία στην οποία ζούμε τον τελευταίο χρόνο δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια. Σε κάθε γειτονιά, πλατεία, χώρο εργασίας, στα πανεπιστήμια, αντιστεκόμαστε και οργανωνόμαστε απέναντι στην θανατοπολιτική κράτος και κεφαλαίου. Υψώνοντας τείχη αλληλεγγύης και έχοντας ο ένας την άλλη, παλεύουμε με κάθε μέσο την συνεχή υποβάθμιση της ίδιας μας της ζωής.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στηρίζουμε την συγκέντρωση το Σάββατο 3/4 στις 12:00 στον πεζόδρομο Κορδελιού (έναντι παλιού δημαρχείου)

Α.Σ.Pueblo