Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 13.00

Ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση

κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μέλη του ΦΣ ΗΜΜΥ σε ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση την Τρίτη 30/3 στη 13:00 έξω από το κυλικείο της σχολής

Την Πέμπτη 25/3/2021 ξεκίνησε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών με στόχο να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση στον ΦΣ ΗΜΜΥ. Η αναγκαιότητα να αγωνιστούμε ενάντια στον - πλέον ψηφισμένο - νόμο για την παιδεία ήταν αυτή που μας ώθησε προς την συγκεκριμένη προσπάθεια, αλλά και το (νέο) δεδομένο ότι στις 15 Απρίλη έχει ανακοινωθεί ότι οι μπάτσοι θα μπουν στις σχολές. Αν και ξέραμε τις δυσκολίες της συγκυρίας (λόγω covid-19), ότι πολλοί/ες συμφοιτητ(ρι)ές μας έχουν ξενοικιάσει και βρίσκονται εκτός Αθηνών, θεωρούμε πως η ανάγκη πολιτικού διαλόγου, ζύμωσης, αλλά και πολιτικής δράσης παραμένει. Ο φοιτητικός σύλλογος οφείλει να αποτελέσει το μέσο για την πραγματική ζύμωση των απόψεων και τον χώρο που θα τίθενται τα πολιτικά σχέδια, θα αποφασίζονται και θα υλοποιούνται από την βάση του φοιτητικού σώματος.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετές (50), αλλά δεν επαρκούν ώστε να συμπληρωθεί η απαρτία. Παρόλα αυτά, καλούμε όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές της σχολής ΗΜΜΥ που στήριξαν την προσπάθεια αυτή σε μια ανοιχτή συζήτηση - συνέλευση που θα λειτουργήσει με αμεσοδημοκρατικό, οριζόντιο τρόπο και θα εξάγει συμπεράσματα, δράσεις ενάντια στον νόμο που φέρνει μπάτσους, πειθαρχικά, διαγραφές, βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εντείνει ταξικούς αποκλεισμούς.

Κόντρα στον εγκλεισμό και την εξατομίκευση που επιβάλλεται, πρέπει ο καθένας και η καθεμία να πάρει την κατάσταση στα χέρια του/της. Πρέπει να επανοικειοποιηθούμε τις σχολές μας, να παράγουμε πολιτική από τα κάτω και να δώσουμε συλλογικά αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους, με τη φυσική μας παρουσία σε διαδικασίες ζύμωσης και διαλόγου και κινητοποιήσεις. Προφανώς για να ανατραπεί αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να δράσουν συλλογικά όλα τα άτομα που επηρεάζονται από αυτόν τον νόμο, οι μαθητ(ρι)ές, οι φοιτήτ(ρι)ες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενες, όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που συναντιούνται σε χώρους ασύλου - χώρους σχολών/εστιών για εκδηλώσεις - συνελεύσεις - κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, με γνώμονα την ενότητα στη δράση και την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στον δρόμο.

Όλες και όλοι την Τρίτη 30/3 στη 13.00 σε ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση έξω από το κυλικείο της σχολής ΗΜΜΥ, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας.

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2021/03/2…