Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 13.00

Bazaar Βιβλίου στο ΑΠΘ

Η πολιτκή συνέλευση του ΕΚΧ Σχολείο συμμετέχει στις δράσεις στο ΑΠΘ με μπαζαρ βιβλίου στην πλατεία χημείου Σάββατο 3/4, 13:00 με 16:00.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τις τελευταίες εβδομάδες το φοιτητικό κίνημα δίνει μια μεγάλη μάχη για το μέλλον των σπουδών των τωρινών αλλά και των μελλοντικών φοιτητ(ρι)ών που έχει να κάνει με την πρόσβαση στην παιδεία για όλους/ες ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, χωρίς επιτήρηση και καταστολή μέσα στον ίδιο το χώρο του πανεπιστημίου από την αστυνομία και το σταμάτημα της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα αυτό των φοιτητών και φοιτητριών και θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στο άνοιγμα που προσπαθεί να γίνει στην κοινωνία από μεριάς του φοιτητικού κινήματος. Αντιλαμβανόμαστε το πανεπιστήμιο ως ένα χώρο ανοιχτό για όλους/ες, ένα χώρο ύπαρξης και αναπαραγωγής ιδεών, ένα χώρο αμφισβήτησης και δημιουργίας. Ένα χώρο που γεννάει την ελπίδα για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον. Ένα χώρο αυτοοργάνωσης, αυτοδιάθεσης και αυτοδιαχείρισης.

Αποφασίσαμε λοιπόν να στηρίξουμε τις δράσεις και το άνοιγμα του πανεπιστημίου σε όλην την κοινωνία, επανοικειοποιουμενοι/ες το κάμπους του ΑΠΘ σε ένα πλαίσιο αυτοδιαχείρισης, συμμετέχοντας και δημιουργώντας δράσεις και δρώμενα. Θεωρούμε σημαντική την σύνδεση του εγχειρήματος μας, του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο ,όπως και άλλων εγχειρημάτων και κινημάτων με το φοιτητικό κίνημα, και τις δράσεις του, ώστε να ενδυναμωθεί και μέσω της συλλογικής πάλης να δημιουργήσουμε τα αναχώματα στην βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου που πάνε να εμπορευματοποιήσουν και να υποβαθμίσουν όχι μόνο το πανεπιστήμιου αλλά όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Εκ της Διαχειριστικής Συνέλευσης του ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ