Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 14.00

Συγκέντρωση ενάντια στο δολοφονικό ρατσισμό της κυβέρνησης

Σε συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα εξελίχτηκε η συνέντευξη για τους δύο νεκρούς μετανάστες στα στρατόπεδα της Κω και της Κορίνθου
Κάλεσμα για συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Απρίλη στην Πλατεία Αμερικής 2μεσ

Η συνέντευξη της ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα εξελίχτηκε σε πορεία διαμαρτυρίας γύρω από το Σύνταγμα καταγγέλλοντας τους θανάτους μεταναστών στα στρατόπεδα, του Μάκι Ντιαμπάτε στη Κω και του Ιμπαήμ Εργκούν στην Κόρινθο. Βάδισαν στην πορεία δεκάδες μετανάστες, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι, Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, μέλη της κοινότητας Γουϊνέας και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "η Ενότητα" κρατώντας πορτραίτα των δύο νεκρών μεταναστών με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;

Οι κοινότητες και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν σε συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Απρίλη στις 2μες στη Πλατεία Αμερικής.

Στη συνέντευξη μίλησαν:
Ο Καπί Ντιάλο, πρόεδρος της Κοινότητας Γουϊνέας, ο Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος της οικογένειας του Μάκι Ντιαμπάτε, ο Τζαβεντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "η Ενότητα", εκπρόσωπος της Πλατφόρμας αλληλεγγύης λαών Ελλάδας-Τουρκίας-Κουρδιστάν, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.

Η ΚΕΕΡΦΑ επισήμανε ότι είναι σκάνδαλο ο θάνατος του Μάκι Ντιαμπάτε στο στρατόπεδο-κολαστήριο της Κω. Η αλήθεια είναι ότι η Αστυνομία τον μετέφερε δύο φορές στο νοσοκομείο, στις 10 Φλεβάρη και στις 24 Μάρτη, όταν το ασθενοφόρο τον παρέλαβε νεκρό το πρωί στις 10 παρά 20 λεπτά!

Ο άνθρωπος σύμφωνα με καταγγελίες συγκρατουμένων του σφάδαζε από τους πόνους μέρες πιο πριν και η μεταφορά του έγκαιρα στο νοσοκομείο δεν έγινε ποτέ!

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης σκοτώνει μέσα στα στρατόπεδα. Ποια περίθαλψη υπάρχει όταν δεν χορηγείται καν ΑΜΚΑ; Η ανθρώπινη ζωή, των μαύρων, των μεταναστών δεν μετράει για τον Μητσοτάκη, τον Μηταράκη, τον Χρυσοχοίδη.

Ο Μάκι Ντιαμπάτε, ήταν πασίγνωστος καλλιτέχνης στην Γουϊνέα, κιθαρίστας αφρικάνικης μουσικής που πλαισίωνε τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και μπάντες της χώρας. Καθόλου παράξενο που ο υπουργός Εξωτερικών της Γουϊνέας ζήτησε πληροφορίες από τον πρόεδρο της Κοινότητας Γουϊνέας στην Ελλάδα. Ηταν πατέρας τριών μικρών παιδιών!

Την επόμενη μέρα στην Κόρινθο, ο Ιμπράημ Εργκούν, προχώρησε στην τρίτη και τελική απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή του. Αλήθεια γιατί δεν τον απελευθέρωσαν τις δύο προηγούμενες και τον κράτησαν 16 μήνες για να του δώσουν το τελικό χτύπημα με την ανακοίνωση της παράτασης πέρα των 18 μηνών της κράτησης του; Πως γίνεται ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, να είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τους 18 μήνες, αλλά ο Κούρδος πρόσφυγας από την Τουρκία να τιμωρείται με 36 μήνες;

Είναι πρόκληση η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να σφυρίζει αδιάφορα λες και δεν τρέχει τίποτα όταν εξοντώνονται πρόσφυγες.
Είναι σκάνδαλο η ΕΕ να στέλνει αυτές τις μέρες την επίτροπο Γιόχανσον για να εξασφαλίσει απορρόφηση εκατομμυρίων για την επέκταση των στρατοπέδων του θανάτου στα νησιά του Αιγαίου.

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου, να πάρουν χαρτιά και άσυλο, να έχουν ΑΜΚΑ και πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία, να έρθουν στις πόλεις και τις γειτονιές.

Με αφορμή την προβολή βίντεο από την ΚΕΕΡΦΑ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου προχώρησε σε αιτιάσεις ότι "η ΚΕΕΡΦΑ ψεύδεται για τις συνθήκες θανάτου" του Μάκι Ντιαμπάτε. Το βίντεο ήταν όντως σχετικό με άλλο περιστατικό ρατσιστικής αστυνομικής βαρβαρότητας που όπως βεβαίωσε η Ένωση των αστυνομικών έγινε στο χώρο του ΚΥΤ της Κω, για το οποίο όμως χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις.

Αναδείχτηκε ότι πίσω από το άγχος να βγάλουν πόρισμα άμεσα κρύβονταν συγκεκριμένο περιστατικό αστυνομικής βίας των λαγωνικών του Χρυσοχοίδη μέσα στο ΚΥΤ της Κω την 1/3/2021 σε βάρος οικογένειας προσφύγων από το Ιράκ. Οι αστυνομικοί έδειραν την μητέρα και τα παιδιά της όταν εξαγριώθηκε ο πατέρας για την ανακοίνωση της απόρριψης του αιτήματος ασύλου! Υπάρχουν φωτογραφίες αλλά και το διαβόητο βίντεο είχε συνέχεια. Ζητάμε να μας εξηγήσουν σε ποιόν απευθύνονται οι κραυγές "κάτσε κάτω ρε" και ποιόν ακριβώς έσπρωχναν οι αστυνομικοί; Γνωρίζουμε ότι ασκούν αφόρητες πιέσεις και απειλούν την οικογένεια για να δώσει το κινητό της; Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση μας.

Τέλος, στην περίπτωση του Μάκι Ντιαμπάτε, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ζώτος θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για την απόδοση δικαιοσύνης.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/posts/5…


Macky Diabate, 44 ans, est mort dans un camp à Kos.
La police ne l'a jamais emmené à l'hôpital même s'il hurlait de douleur.

Le racisme gouvernemental tue.
Fermez les camps de la mort.
Frontières ouvertes, papiers, asile pour tous.
Rassemblement et démonstration: America Square, samedi 3 avril, 14 h
https://www.google.gr/maps/place/Πλ. Αμερικής…
Communauté de Guinée, Communauté du Cameroun

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/