Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 11.00

Συγκέντωση για πρόσφατες εργοδοτικές αυθαιρεσίες

ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

Τον τελευταίο καιρό η μεγάλη αλυσίδα Super Market 'ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ΄, αποφάσισε να εμπλουτίσει την κερδοφορία της με τη δημιουργία ενός ακόμη υποκαταστήματος στην Πάτρα, συγκεκριμένα στην Παλαιά Οδό Πατρών-Ρίου. Εκεί, οι εργοδότες-εργολάβοι που ανέλαβαν την ανοικοδόμηση του κτιρίου πατούν πάνω στις πλάτες των εργατών. Αναγκάζουν το εργατικό δυναμικό να δουλεύει από Δευτέρα ως Κυριακή, από το πρωί μέχρι το βράδυ -σε συνθήκες εξαθλίωσης- χωρίς να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα, η εργασία την Κυριακή γίνεται χωρίς την άδεια του ΣΕΠΕ. Με αυτές τις πρακτικές καταργούν άτυπα το πενθήμερο και το οχτάωρο ενισχύοντας έτσι το νέο αντιεργατικό - αντικοινωνικό νομοσχέδιο του οποίου η ψήφιση βρίσκεται επί ποδός από την κυβέρνηση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί και το πώς γίνεται η μεταφορά των εργατών που δουλεύουν για την ανοικοδόμηση του κτηρίου, μέσα σε συνθήκες Covid 19, οι οποίοι μεταφέρονται με βαν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον μαζί με τα εργαλεία.

Αυτή η παρατυπία - αυθαιρεσία εν ώρα εργασίας αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για το πώς βλέπουν και αντιλαμβάνονται την ζωή μας οι κεφαλαιοκράτες. Που μέσα στην κοινωνική κρίση / πανδημία μας βάζουν να εργαζόμαστε κάτω από τέτοιες συνθήκες επιβεβαιώνοντας πως η διαχείριση της πανδημίας είναι ταξική. Κάθε μέρα, άλλωστε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες συνθήκες εργασιακής γαλέρας από τους υγειονομικούς μέχρι τους εργάτες ταχυμεταφορών - delivery που κυριολεκτικά ξεζουμίζονται, προκειμένου να αναπαραχθεί το κεφάλαιο προφανώς πάνω στα κορμιά μας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εμείς 'ο κόσμος των από τα κάτω' πως εκτός από την πανδημία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αντιμετωπίζουμε συνάμα την κρίση του κεφαλαίου, την οποία πληρώνουμε εμείς, με τις σχέσεις εκμετάλλευσης να εντείνονται, με τους τραυματισμούς και τους θανάτους των εργαζομένων στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς θα πολλαπλασιάζονται.

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα είναι το νέο νομοσχέδιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας βασισμένο σε παλαιότερες αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις με τελευταία αυτή του 2011 (εν μέσω οικονομικής κρίσης) γεγονός που δεν είναι τυχαίο! Επίσης, με την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων στους χώρους εργασίας και την ποινικοποίηση των απεργιών, με την τηλεργασία να υπάρχει πλέον αναγκαστικά στην εργατική ζωή.

Ενάντια στην εκμετάλλευση των ζωών μας, εμείς της γης οι κολασμένοι απέναντι στα δόντια του κεφαλαίου και του κράτους έχουμε ως εργαλεία την αυτοοργάνωση σε σωματεία βάσης, τη συναδελφική μας αλληλεγγύη και γενικότερα την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων.

Για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στον κόσμο των αφεντικών - εργοδοτών και του κράτους, ενάντια στην εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, την πείνα. Ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τις δολοφονίες να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας!

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Προλέτ Accion

Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611737/